Ουόριορς: Ο Τόμπσον... αγρίεψε και ζεσταίνεται για άλλο ένα δαχτυλίδι (vid)

Ουόριορς: Ο Τόμπσον... αγρίεψε και ζεσταίνεται για άλλο ένα δαχτυλίδι (vid)

Ουόριορς: Ο Τόμπσον... αγρίεψε και ζεσταίνεται για άλλο ένα δαχτυλίδι (vid)

bet365

O Κλέι Τόμπσον έχει πάρει... φωτιά και οι τελικοί του ΝΒΑ πλησιάζουν, εκεί όπου θα ψάξει το τέταρτο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Οι Ουόριορς καθάρισαν τους Μάβερικς, αφού τους νίκησαν στο Game 5 και με το 4-1 έκλεισαν εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ. Εκεί θα βρεθούν για έκτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια και θα ψάξουν τον τέταρτο τίτλο τους στο διάστημα αυτό.

Στο πέμπτο ματς κόντρα στο Ντάλας, ο Κλέι Τόμπσον πήρε... φωτιά και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας με 32 πόντους με 8/16 τρίποντα, θυμίζοντας τον παλιό καλό Κλέι που... τρομοκρατούσε τις αντίπαλες άμυνες. Ο Τόμπσον είναι και πάλι δυνατός, παίζει στα κόκκινα και μαζί με το Στεφ Κάρι θέλουν να φορέσουν άλλο ένα δαχτυλίδι.

Πλέον ο Τόμπσον μετρά 5 ματς στα playoffs με 8+ τρίποντα, ανεβαίνοντας στην κορυφή της λίστας στον ιδιαίτερο τομέα. Στον προηγούμενο γύρο και το Game 6, έβαλε 8 απέναντι στους Γκρίζλις, στέλνοντας τους πρόωρες διακοπές και είπε να το επαναλάβει χθες. Έτσι είναι ο πρώτος παίκτης ever με 8+ τρίποντα σε ματς που αποκλείστηκαν οι αντίπαλοι από τη συνέχεια. Στη σειρά με το Ντάλας, μέτρησε 16.8 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ, 49% στα σουτ και 33% τρίποντα.

Οι πολεμιστές θέλουν να δυναμώσουν τη δυναστεία τους τα τελευταία χρόνια και να βάλουν άλλον ένα τίτλο στο παλμαρέ τους, αποδεικνύοντας περίτρανα πως είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της τελευταίας 15ετίας.

O Kλέι που έδειξε την κλάση του και τον χαρακτήρα του ως παίκτης πρώτης γραμμής, αφού δεν το έβαλε κάτω μετά τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς που τον κράτησαν εκτός παρκέ για δύο χρόνια και φέτος επέστρεψε δριμύτερος, υπογράφοντας μαζί με τους Κάρι, Πουλ, Γκριν και Ουίγκινς την επιστροφή του Γκόλντεν Στέιτ στην μεγάλη σκηνή των τελικών του ΝΒΑ.

Ένας σεσημασμένος σουτέρ που πάντα είναι εκεί στις κρίσιμες στιγμές με... κρύο αίμα για να βοηθήσει την ομάδα του. Δίχως αμφιβολία όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και αποσυρθεί θα θεωρείται ένας από τους 3-4 κορυφαίους σουτέρ στην ιστορία της λίγκας. Μέγας Κλέι Τόμπσον.

Το 2019 η ατυχία και το σοκ του τραυματισμού (του ίδιου και του Ντουράντ), δεν επέτρεψε στην ομάδα να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο, ωστόσο φέτος οι Ουόριορς είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου και ο Κλέι έχει φορμαριστεί την κατάλληλη στιγμή. Μαζί με τον Κάρι είναι δύο παίκτες που μπορούν να... παγώσουν την αντίπαλη έδρα με ένα μόνο τρελό μεγάλο σουτ, είτε να αλλάξουν όλο το μομέντουμ το ματς με ένα μόνο τρίποντο τους μέσα στο Chase Center. Splash Brothers για μεγάλα πράγματα.

 

NBA Τελευταία Νέα