Αντετοκούνμπο: Η επόμενη ημέρα των Μπακς, τα συμβόλαια και ο φόρος πολυτελείας (vids)

Αντετοκούνμπο: Η επόμενη ημέρα των Μπακς, τα συμβόλαια και ο φόρος πολυτελείας (vids)

Αντετοκούνμπο: Η επόμενη ημέρα των Μπακς, τα συμβόλαια και ο φόρος πολυτελείας (vids)

bet365

Η σεζόν για τους Μιλγουόκι Μπακς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ολοκληρώθηκε νωρίτερα από τις προσδοκίες της ομάδας. Και η επόμενη σεζόν έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζεται. Τι περιέχει, ωστόσο, η επόμενη ημέρα για τους πρωταθλητές του 2022;

Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Αποκλείστηκαν δύο (μεγάλα) βήματα πριν από τέλος της διαδρομής. Με τους Μπόστον Σέλτικς να επικρατούν με 4-3 και να αφήνουν εκτός συνέχειας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το φινάλε σε μία σεζόν, σημαίνει και την αρχή της επόμενης. Και ας μας χωρίζουν απ' αυτήν σχεδόν 5 μήνες. Ο general manager της ομάδας Τζον Χορστ έχει βάλει ήδη στο τραπέζι τον σχηματισμό του ρόστερ της σεζόν 2022-2023. Και θα επιχειρήσει με αρκετές... πινελιές να δώσει και άλλες λύσει

Οι σίγουροι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν 2024-2025, ενώ είναι δική του επιλογή αν θα μείνει και τη σεζόν 2025-2026.

«Άγκυρα» στο Μιλγουόκι έχει ρίξει ο Τζρου Χόλιντεϊ (μέχρι τη σεζόν 2023-2024 και δική του επιλογή ανανέωσης για το 2024-2025) και ο Κρις Μίντλετον (μέχρι τη σεζόν 2022-2023 και επιλογή ανανέωσης για την επόμενη).

Για την επόμενη αγωνιστική χρονιά, συμβόλαιο έχουν και οι Μπρουκ Λόπεζ, Τζορτζ Χιλ (τελευταία σεζόν) και Γκρέισον Άλεν (έχει και άλλο ένα έτος στη συμφωνία του, 2023-2024).

Με επιλογή ανανέωσης

Τρεις Μπακς έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν για το μέλλον του σε αυτή την off season. Ο ένας είναι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιήσει το συμβόλαιο με αξία $1.878.720. Ο άλλος είναι ο Πατ Κόνατον ($5.728.395) και ο τρίτος είναι ο πιο σημαντικός. Ο Μπόμπι Πόρτις θα λάβει $4.564.980, αν πει το «ναι» στην ανανέωση.

Οι ελεύθεροι

Ο Σερζ Ιμπάκα αποκτήθηκε για να δώσει δύναμη στη ρακέτα των Μπακς, αλλά στα playoffs εξαφανίστηκε. Βρέθηκε εκτός ροτέισον και το καλοκαίρι θα τον βρει να αναζητεί ομάδα.

Ο Ουέσλι Μάθιους ήρθε μόνο για την τρέχουσα σεζόν, ενώ χωρίς συμβόλαιο θα είναι και οι Τζόρνταν Νουόρα και Τζεβόν Κάρτερ.

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του Λούκα Βιλντόζα. Η προσθήκη της τελευταίας στιγμής στην off season έχει μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Μπακς για την επόμενη σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για τον Ραϊζόν Τάκερ, ο οποίος έχει μη εγγυημένο συμβόλαιο για δύο σεζόν (2022-2024).

Με Μπουντενχόλζερ και του χρόνου

Η κατάκτηση του τίτλου έδωσε στον Μάικ Μπουντενχόλζερ πολυετές συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει ότι και την επόμενη σεζόν θα είναι στον πάγκο των Μπακς. Το θέμα είναι αν θα θελήσει να αλλάξει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και κατά συνέπεια να αναζητήσει κάτι συγκεκριμένο στην αγορά.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι εκπληκτικό. Οι Big 3 των Μπακς καταλαμβάνουν σχεδόν το 90% του salary cap της ομάδας (θα είναι περίπου στα 122 εκατομμύρια δολάρια) και είναι βέβαιο ότι στο Μιλγουόκι θα πληρώνουν φόρο πολυτελείας.

Αυτή τη στιγμή οι Μπακς πληρώνουν τον τρίτο υψηλότερο φόρο πολυτελείας στο NBA, ο οποίος αγγίζει τα 19.5 εκατομμύρια δολάρια!

Τι ψάχνουν

Τα κουκιά θα είναι μετρημένα. Αρχικά οι Μπακς πρέπει να αναζητήσουν αυτό που έχασαν το προηγούμενο καλοκαίρι, επειδή δεν ήθελα να τρυπήσουν το ταβάνι του φόρου πολυτελείας. Έναν άλλον Πι Τζέι Τάκερ! Σε αυτό θα εξαρτηθεί η πρόθεση του Μπόμπι Πόρτις, αν θα ανανεώσει ή θα αναζητήσει σε άλλες πολιτείες ένα υψηλότερο και με μεγαλύτερη διάρκεια συμβόλαιο.

Από εκεί και πέρα, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ανακατευτεί η τράπουλα στους γκαρντ, με τους Κόνατον και Άλεν να είναι υποψήφιοι για μία ανταλλαγή (περισσότερο ο δεύτερος).

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα