Τάουνς: Σταμάτησε να είναι soft και άλλαξε... επίπεδο (vid)

Τάουνς: Σταμάτησε να είναι soft και άλλαξε... επίπεδο (vid)

Νίκος Καρφής
Τάουνς: Σταμάτησε να είναι soft και άλλαξε... επίπεδο (vid)

bet365

O Καρλ-Άντονι Τάουνς ζει την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του και το Gazzetta γράφει για το... μυστικό που απογείωσε τον χαρισματικό σέντερ.

Οι Τίμπεργουλβς μετά από χρόνια θα έχουν ελπίδες για να μπουν στα playoffs, αφού θα διεκδικήσουν την είσοδο τους μέσω του play-in τουρνουά, αν δεν προλάβουν τους έκτους Νάγκετς για να το κάνουν απευθείας.

Στην όμορφη πορεία των λύκων τη φετινή σεζόν, ηγέτης, μπροστάρης και ποιοτικότερος παίκτης είναι ο Καρλ-Άντονι Τάουνς που πλέον έχει ωριμάσει, νιώθει καλύτερα στο παρκέ και δεν είναι soft όπως στο παρελθόν. To Gazzetta στέκεται στην αλλαγή του KAT στο πνευματικό επίπεδο και γράφει για έναν σέντερ που σκοράρει με 1000 τρόπους.

Ο Τάουνς δεν είναι πια soft

Τα προηγούμενα χρόνια ο Τάουνς ενώ ήταν εκπληκτικός στον επιθετικό τομέα, ήταν λίγο soft πάνω στο παρκέ, αλλά και στον πνευματικό και επηρεαζόταν από καταστάσεις που μπορούσαν να του χαλάσουν το μυαλό. Σε αυτό είχε σταθεί και ο Τζίμι Μπάτλερ την περίοδο που οι δυο τους συνεργάστηκαν στην Μινεσότα. Ο Τάουνς πέρασε πολύ δύσκολα τους τελευταίους μήνες, αφού έχασε και τη μητέρα του. Όλο αυτό ήταν δύσκολο να το αντέξει και σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα του, το πράγμα ζόριζε. Ο KAT έψαχνε φέτος την ευκαιρία να αλλάξει το... τσιπάκι και τα κατάφερε. Πλέον έχει γίνει πολύ πιο σκληρός πάνω στο παρκέ και δεν καταλαβαίνει τίποτα, παίζοντας και με το μυαλό των αντιπάλων του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς με τους Λέικερς όπου του έδωσε και κατάλαβε.

«Είσαι μία κ@ργι@λ@» είχε πει στον ΛεΜπρόν Τζέιμς μετά από ένα φάουλ που του έκανε στο ματς. Μερικές ημέρες αργότερα, ο Τάουνς - σε ένα live που έκανε στα social media - ρωτήθηκε για το γεγονός. Το παραδέχτηκε, χωρίς να προσθέτει κάτι άλλο, αλλά εξήγησε ότι ο κόσμος στις κερκίδες «έλεγε μ@λ@κι@ς και εγώ το χειρίστηκα». Προτού αποφανθεί ότι «αφού θέλει να μιλάμε, θα μιλάμε».

Στο ίδιο ματς έκλεψε την παράσταση, αφού μετά από ένα airball του Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο KAT πήρε το ριμπάουντ και μετά έκανε ότι έψαχνε τη μπάλα από το πολύ κακό σουτ του γκαρντ των λιμνάνθρωπων, θέλοντας να χαλάσει κι άλλο την ψυχολογία του... σπασμένου φέτος Russ. Όλα τα λεφτά η γκριμάτσα του. Και αυτά είναι μόνο από τα παραδείγματα που δείχνουν φέτος πως την έχει δει αλλιώς και δεν κάνει ποτέ πίσω. Έχει σκληρύνει, δεν είναι soft.

Η νύχτα που ... μεγάλωσε και έσπασε όλα τα ρεκόρ ήταν σημαδιακή

Εδώ και πολλά χρόνια ο Καρλ-Άντονι Τάουνς θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς σέντερ στο ΝΒΑ, όμως έχει την ατυχία να παίζει σε μια ομάδα που σπάνια μπαίνει στα playoffs. Αυτό όμως φέτος παλεύει να αλλάξει για τη Μινεσότα που στοχεύει στην postseason, έχοντας μπροστάρη τον ΚΑΤ.

Ο ηγέτης των λύκων έκανε ρεκόρ καριέρας κόντρα στους Σπερς πριν λίγες μέρες, αφού το κοντέρ έγραψε 60 πόντους, σε μια εμφάνιση που αναλύσαμε στο Gazzetta. Εκτός από αυτό όμως ο Τάουνς... τρέλανε όλα τα κοντέρ με τα πολλά ρεκόρ που πέτυχε και την φοβερή του επίδοση. Aρχικά έγινε ο δεύτερος σέντερ στην ιστορία του ΝΒΑ με 60άρα και τουλάχιστον 15 ριμπάουντ μετά τον Σακίλ Ο'Νίλ.

Επίσης έγινε ο παίκτης με την δεύτερη καλύτερη επίδοση κόντρα σε ομάδα του Πόποβιτς, αφού στην κορυφή βρίσκεται ο Τζέιμς Χάρντεν που είχε 61 κόντρα στο Σαν Αντόνιο. Επιπλέον παρέα με τους Κάρι και Γιανγκ, συμμετείχαν σε βραδιά με 45+άρες σε 3 διαφορετικά ματς, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

Τέλος με τους 32 πόντους που σκόραρε στην τρίτη περίοδο πέτυχε την 4η καλύτερη επίδοση τα τελευταία 25 χρόνια, με τους Κλέι Τόμπσον, Κέβιν Λοβ και Καρμέλο Άντονι να τον ξεπερνούν.

Η ημερομηνία που τα πέτυχε όλα αυτά ήταν σημαδιακή. Στις 14 Μαρτίου είναι η ημέρα που οι γονείς του διακομίστηκαν στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου JFK στο Νιου Τζέρσεϊ, χτυπημένοι από την covid-19. Και εκεί ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη μητέρα του, η οποία «έφυγε» από τη ζωή στις 13 Απριλίου.

«Χθες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ημέρα που οι γονείς μου μπήκαν στα επείγοντα περιστατικά του JFK στο Έντισον του Νιου Τζέρσεϊ και διαπιστώθηκε ότι έχουν covid-19. Στο ίδιο νοσοκομείο, όπου η μητέρα μου, μού έδωσε ζωή, την είδα να αφήνει τη ζωή της», ήταν τα λόγια του Τάουνς που παίζει και για τη μητέρα του και θέλει να την κάνει περήφανη. Ποτέ δεν την ξεχνά.

Θα δώσει τα πάντα για τα playoffs

H Μινεσότα έχει κάνει αρκετά σπουδαία ματς φέτος, κάτι που της επιτρέπει να βρίσκεται στην 7η θέση της Δύσης. Οι λύκοι έχουν ρεκόρ 44-34, τη στιγμή που οι έκτοι Νάγκετς βρίσκονται στο 46-32. Οι Τίμπεργουλβς το παλεύουν και θα ψάξουν τρόπο να κλέψουν την απευθείας πρόκριση από το Ντένβερ. Σε αυτή την προσπάθεια ο ΚΑΤ είναι ο απόλυτος ηγέτης, ο άνθρωπος που τους ανεβάζει επίπεδο και τους επιτρέπει να ονειρεύονται ξανά πως δεν θα πάνε πρόωρες διακοπές, αλλά θα μείνει να παλέψουν για μια διάκριση στα playoffs.

O Tάουνς είναι 14ος σκόρερ της λίγκας με 24.5 πόντους μέσο όρο και 16ος ριμπάουντερ με 9.8 ανά παιχνίδι. Βοηθά αρκετά στην άμυνα, έχοντας 1.1 μπλοκ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο, ενώ πέτυχε 37 double double και 1 triple double μέχρι στιγμής στη σεζόν. Ένας ψηλός που μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους στην επίθεση. Ξέρει να σε... σκοτώνει στο post με τις φοβερές κινήσεις που διαθέτει, ενώ μπορεί εύκολα να απειλήσει από μακριά. Το εξαιρετικό 41% στο τρίποντο τα εξηγεί τέλεια όλα αυτά και δείχνει πως ο Τάουνς αποτελεί εκ των κορυφαίων ψηλών σουτέρ στο ΝΒΑ. Ολοκληρωμένος σκόρερ που η ποικιλία στις κινήσεις του στον επιθετικό τομέα, τον κάνει πολύ δύσκολο στο μαρκάρισμα και εφιάλτη για τις αντίπαλες άμυνες. Θα καταθέσει την ψυχή του για να βάλει τη Μινεσότα στα playoffs, ενώ όπου χρειαστεί θα κάνει και το trash talking, κάτι που δεν έκανε παλιότερα. Αλλά είπαμε φέτος άλλαξε επίπεδο σε όλα και έγινε καλύτερος παίκτης και συμπαίκτης.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα