Ζακ Λαβίν: Ετοιμάζεται να σπάσει την «κατάρα» των playoffs και… φωνάζει για max ανανέωση! (vid)

Ζακ Λαβίν: Ετοιμάζεται να σπάσει την «κατάρα» των playoffs και… φωνάζει για max ανανέωση! (vid)

Ζακ Λαβίν: Ετοιμάζεται να σπάσει την «κατάρα» των playoffs και… φωνάζει για max ανανέωση! (vid)

bet365

Ο Ζακ Λαβίν βρίσκεται ένα βήμα πριν την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του και βάζοντας τέλος στα... άγονα από playoffs χρόνια ρίχνει την μπίλια στην πλευρά των Μπουλς για το max συμβόλαιο.

«Μπορώ μόνο να φανταστώ την αίσθηση του να παίζεις σε αγώνα playoffs» … Αυτά είναι τα λόγια του Ζακ Λαβίν όταν αναφέρεται στο τέλος της κανονικής περιόδου και στην πορεία της μάχης για τους τελικούς.

Γιατί μένει απλώς ένα κομμάτι της φαντασίας; Ο 27χρονος πλέον Αμερικανός έκανε την εμφάνισή του στο ΝΒΑ το 2014, όταν και άκουσε το όνομά του στο draft pick εκείνης της περιόδου και έγινε κομμάτι της «αγέλης» των Τίμπεργουλβς. Για τρία χρόνια παρέμεινε στη Μινεσότα και στην συνέχεια πήρε το εισιτήριο με προορισμό το Σικάγο για χάρη των Μπουλς.

Από το 2017 μέχρι και την περσινή σεζόν οι «ταύροι» επιχειρούσαν να βρουν την συνταγή για την επιστροφή τους στα playoffs έχοντας ως άξονα τον Λαβίν που έκανε το step up και τοποθέτησε την… ταμπέλα του ηγέτη. Τόσο μέσα όσο και έξω από το παρκέ. Την περασμένη χρονιά ανά περιόδους να παλεύει απελπιστικά μόνος για να κρατήσει ανταγωνιστικούς τους Μπουλς. Κάτι τέτοιο έλαβε τέλος όταν το Σικάγο υποδέχτηκε αρχικά τον Νίκολα Βούτσεβιτς, για να ακολουθήσουν οι προσθήκες Λόνζο Μπολ, Άλεξ Καρούσο και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν.

h

Στο πέρασμα του χρόνου η τριπλέτα Βούτσεβιτς-ΝτεΡόζαν-Λαβίν εξελίχθηκε και στο «κλειδί» προκειμένου οι Μπουλς να «φιγουράρουν» αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της κατάταξης της Ανατολικής περιφέρειας και να ετοιμάζονται για τo βήμα των playoffs- παρά το δύσκολο πρόγραμμα που απομένει. Για να δώσουν και στον δις All-Star αυτό που ψάχνει μέχρι τώρα στην 8ετή καριέρα του. Την συμμετοχή σε παιχνίδι postseason.

Ο Λαβίν φάνηκε να χάνει έδαφος με τον τραυματισμό του στο γόνατο πριν το Κλίβελαντ και μέχρι στιγμής ψάχνει ακόμη τον… διαστημικό εαυτό του. Όμως σπάζοντας την κατάρα που τον ακολουθεί με τα playoffs θα έχει την δυνατότητα να αποδείξει αυτό που λίγο-πολύ καυχιόταν στις μιντιακές εμφανίσεις του. Πως εκείνος και ο ΝτεΡόζαν συνθέτουν το καλύτερο δίδυμο του ΝΒΑ.

ΝτεΡόζαν, Λαβίν και showtime

Ο ΝτεΜάρ το επιβεβαίωσε. Το ίδιο κάνουν και οι αριθμοί τους… Ως δίδυμο προσφέρουν στους Μπουλς 52.6 πόντους και 9.5 ασίστ κατά μέσο όρο! Κατάφεραν μέσα σε μία πολύ μικρή χρονική περίοδο να «εξαρτηθούν» ο ένας από τον άλλον και να γίνουν παραγωγικοί για την ομάδα τους με τον γρήγορο ρυθμό που επιτίθενται.

Πέραν των άλλων η ηρεμία του ΝτεΡόζαν, που άλλοτε φτάνει στα όρια της… απάθειας, βγαίνει στο παιχνίδι και του ίδιου του Λαβίν με τον συμπαίκτη του να παραδέχεται πως «είμαι χαρούμενος που έχουμε ακόμη έναν παίκτη για τις μεγάλες καταστάσεις που δεν υπήρχαν πριν. Έχει συμμετάσχει σε τελικούς και αυτό που με εντυπωσίαζε πάντα ήταν η ηρεμία του».

Σίγουρα η μετάβασή του από το Σαν Αντόνιο ήταν η πιο «value for money» αλλά και αντίστοιχα «value for draft picks» που έκανε το Σικάγο το καλοκαίρι του 2022 και ουδείς μετανιώνει. Ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν ως «συμπλήρωμα» του Λαβίν, ο οποίος θα πρέπει να συνεχίσει να εμφανίζει το Νο8 στο παρκέ του United Center.

Το max συμβόλαιο ένα… γόνατο δρόμος

Ο Λαβίν ετοιμάζεται μπει σε… καινούργια μονοπάτια τους επόμενους τέσσερις μήνες. Το 2018 έφτασε ξανά μία ανάσα τόσο από την αγορά όσο και από τους Κινγκς, με το Σικάγο να απαντά στην προσφορά του Σακραμέντο και να διατηρεί στο δυναμικό του τον παίκτη. Το γεγονός πως εκείνος δεν υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του την περσινή σεζόν, αλλά θέλησε να εξαντλήσει τα δεδομένα μέχρι και φετινό καλοκαίρι όπου γίνεται free agent τον φέρνει μπροστά από ένα σταυροδρόμι. Όπως και τους Μπουλς

Πάντως, μιλώντας για το «milestone» που βρίσκεται μπροστά του με την free agency να πλησιάζει, ο Λαβίν χειρίστηκε μαεστρικά τα λόγια του και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των «αστέρων» δήλωσε: «Πιστεύω ότι όλοι παίρνουμε αυτό που αξίζουμε σε αυτό το επίπεδο, τόσο στην ομάδα μας όσο και στην υπόλοιπη Λίγκα. Θα βάλουμε κάτω τα πράγματα. Δεν ξέρω αν ο στόχος είναι το max συμβόλαιο, πάντως θα πρέπει να πάρω αυτό που αξίζω. Θα τους αφήσω να μου πουν τι είναι αυτό και θα κινηθούμε από εκεί και πέρα αναλόγως».

h

Το max συμβόλαιο του Αμερικανού γκαρντ -φόργουορντ θα πρέπει να κινηθεί κοντά στα 240 εκατομμύρια δολάρια. Όπερ και σημαίνει σημαντικό περιορισμό του budget που θα έχει να διαχειριστεί η ομάδα, περίπου στο 30%. Παρόλα αυτά, ο Λαβίν «κουβάλησε» το Σικάγο σας δύσκολα, έρχεται ως Ολυμπιονίκης με τις ΗΠΑ και αν μη τι άλλο παρέμεινε πιστός φιλοδοξώντας για το μέλλον που μοιάζει να έχει ήδη φτάσει.

Μοναδικό ερωτηματικό στην παρούσα φάση βρίσκεται στο γόνατο του Ζακ Λαβίν και στο κατά πόσο θα επιτρέψει στον σταρ των «ταύρων» να είναι ο εαυτός του ώστε να διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί! Σε αντίθετη περίπτωση, όλα είναι ανοιχτά...

 

NBA Τελευταία Νέα