Άγιο Ντοσούνμου: Μία αδέσποτη σφαίρα γράφει το βιβλίο της ζωής του

Άγιο Ντοσούνμου: Μία αδέσποτη σφαίρα γράφει το βιβλίο της ζωής του

Άγιο Ντοσούνμου: Μία αδέσποτη σφαίρα γράφει το βιβλίο της ζωής του

bet365

Η ιστορία του rookie των Σικάγο Μπουλς, Άγιο Ντοσούνμου ξεκινάει από μία αδέσποτη σφαίρα. Δεν «έγραφε» το όνομά του, αλλά αυτό του καλύτερου του φίλου. Μία στιγμή, έντεκα χρόνια πριν, που θα του δίνει νόημα στη ζωή του μέχρι το τέλος. Ποιο θα είναι αυτό; Ο Ντοσούνμου δεν έχει γράψει καν το «άλφα» στο βιβλίο της.

Όλοι έχουν μία ιστορία για να την αφηγηθούν. Αυτή του Άγιο Ντοσούνμου ξεκινάει από μία σφαίρα. Αδέσποτη. Του άλλαξε για πάντα τη ζωή.

Ο γκαρντ των Σικάγο Μπουλς έχει μάθει στα δύσκολα. Μεγάλωσε μέσα σε αυτά. Και βίωσε την απώλεια σε μικρή ηλικία.

Η δική του ιστορία δε διαθέτει έναν φευγάτο πατέρα. Ούτε μία μητέρα που ζούσε έναν σκοτεινό κόσμο και παραμελούσε τα τέκνα της.

'Όταν ο Ντοσούνμου ήταν δέκα ετών, ο καλύτερος φίλος του, ο Ντάριους Μπράουν (13 χρόνων) του έστειλε ένα μήνυμα. Η τελευταία επικοινωνία τους. «Πάω στο γήπεδο για να παίξω μπάσκετ και να περιμένω τον μπαμπά σου», του έγραψε.

Εκεί ο Μπράουν χτυπήθηκε από μία αδέσποτη σφαίρα. Τα... απόνερα από τη διαμάχη δύο συμμοριών. Το νήμα της ζωής του κόπηκε στις 3 Αυγούστου του 2011. Την ημερομηνία δεν πρόκειται να την ξεχάσει ο 22χρονος γκαρντ των Σικάγο Μπουλς.

Ο Μπράουν ήταν ο αδελφός που δεν είχε ο Ντοσούνμου. Κάθε σαββατοκύριακο τον έβρισκε στο σπίτι των Ντοσούνμου. Με τα δύο παιδιά να παίζουν μπάσκετ στην ομάδα που προπονούσε ο μπαμπάς του Άγιο, ο Κουάμ.

Ο Άγιο Ντοσούμνου φροντίζει να αφιερώνει κάθε καλάθι στο φίλο του. Κάνοντας τον πανηγυρισμό του «τζετ».

«Όσο ζω θέλω να αναφέρω το όνομά του»

«Έτσι πήγαινε. Είναι ένας συμβολισμός, σαν να ζει τη ζωή του ελεύθερος, χωρίς τύψεις, μόνο να ζει τη ζωή του. Όταν πέθανε, το μόνο που έκανα ήταν να διατηρήσω την κληρονομιά του. Ήθελα να τη συνεχίσω», είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη ο Ντοσούνμου.

Και συνέχισε: «Δεν έκανε τίποτα κακό. Δεν έκανε καμία παράβαση το νόμου. Ήταν στο πάρκο και έπαιζε μπάσκετ. Θα συνεχίσω να ζω για εκείνον, για την οικογένειά του. Θέλω να καταλάβει η μητέρα του πόσα σήμαινε για εμένα.

Όσο ζω θέλω να αναφέρω το όνομά του και να συνεχίσω να ζω σύμφωνα με όσα πρέσβευε ο ίδιος».

Ο Ντοσούνμου των Μπουλς

Η αλήθεια είναι πως ο 22χρονος γκαρντ, επιλογή των Σικάγο Μπουλς στο Νο38 του Draft, κάνει αυτό που έχει υποσχεθεί πριν από 8 χρόνια.

Αποτελεί γέννημα - θρέμμα του Σικάγο, με τους γονείς του να φτάσουν στην πόλη των ανέμων από τη Νιγηρία.

Ακόμη μία περίπτωση «Αντετοκούνμπο» με τη σύμπτωση να είναι σατανική, αφού όπως και ο Giannis, έτσι και ο Ντοσούνμου έχει καταγωγή από τη φυλή Γιορούμπα.

Στο φετινό ρόστερ των Σικάγο Μπουλς έχει βρει το δικό του ρόλο.

Χρειάστηκε ο διπλός τραυματισμός των Λόνζο Μπολ (γόνατο) και Άλεξ Καρούζο (καρπός) για να δει ο 22χρονος το χρόνο του να αυξάνεται. Από τα 19.8 λεπτά στην αρχή της σεζόν, βρέθηκε στην αρχική πεντάδα.

Και εντυπωσίασε με την αμυντική προσήλωσή του. Έγινε μόλις η 6η επιλογή από το δεύτερο γύρο ενός Draft που μετράει τουλάχιστον 25 λεπτά στην πρώτη σεζόν του στο ΝΒΑ.

Πλέον, ο Ντοσούνμου μετράει 36.4 στο παρκέ, με 11.4 πόντους (53% στα σουτ και 3% στα τρίποντα) μαζί με 6 ασίστ. Και όπως αναφέραμε παραπάνω, με μπόλικη διάθεση για άμυνα.

Όλα για τον Ντάριους. Τη δύναμη που αναζητεί και βρίσκει κάθε μέρα στο παρκέ. Ακόμη μία ημέρα, ακόμη ένα τζετ. Για τον Ντάριους.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα