Μάβερικς: Μήνυση στους Μάβερικς από πρώην GM της ομάδας για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης

Μάβερικς: Μήνυση στους Μάβερικς από πρώην GM της ομάδας για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης

Newsroom
Μάβερικς: Μήνυση στους Μάβερικς από πρώην GM της ομάδας για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης

bet365

Ο πρώην GM του Ντάλας, Ντόνι Νέλσον κατέθεσε μήνυση στους Μάβερικς, κατηγορώντας τον ιδιοκτήτη Μαρκ Κιούμπαν πως τον απέλυσε γιατί ανέφερε ότι ο επικεφαλής του διοικητικού προσωπικού των Μαβς κακοποίησε σεξουαλικά τον ανιψιό του σε συνέντευξη για δουλειά.

Μπορεί ο Ντόνι Νέλσον να αποτελεί παρελθόν εδώ και καιρό από τους Μάβερικς, ωστόσο εμπλέκεται ακόμα με την ομάδα.

Ο επί 24 χρόνια στενός συνεργάτης του Μαρκ Κιούμπαν, πρώην πρόεδρος και GM, έκανε μήνυση στους Μάβερικς, υποστηρίζοντας ότι η περυσινή του απόλυση οφείλεται στο ότι ανέφερε ότι ο επικεφαλής του διοικητικού προσωπικού των Μαβς κακοποίησε σεξουαλικά τον ανιψιό του σε συνέντευξη για δουλειά. Μάλιστα τον χαρακτήρισε «σεξουαλικό αρπακτικό».

Επιπλέον υποστηρίζει ότι ο Κιούμπαν του πρότεινε 52 εκατομμύρια επέκταση συμβολαίου αν υπέγραφε σύμφωνο εμπιστευτικότητας ότι δεν συνέβη τίποτε περί σεξουαλικής κακοποίησης. Το Ντάλας με επίσημη τοποθέτηση αρνήθηκε τις κατηγορίες του Νέλσον.

Το 2018 το «SI» με την έρευνα έκανε γνωστό σκάνδαλο για την σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλων επί σειρά ετών στον οργανισμό των Μάβερικς. Το ροζ σκάνδαλο ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2018 και είχε ως πρωταγωνιστή τον Άσερι, εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας από το 1997 έως και το 2015, που παρενοχλούσε σεξουαλικά υπαλλήλους επί σειρά ετών. Για πολλά χρόνια ο συγκεκριμένος θεωρούνταν βασικός συνεργάτης του Μαρκ Κιούμπαν, προσωπικός φίλος του πρώην κομισάριου του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν και ένας από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της λίγκας.

Όπως αποκαλύφθηκε επί σειρά ετών γινόντουσαν καταγγελίες για τον οργανισμό και με κάποιο τρόπο καλύπτονταν, ενώ μπλεγμένα φαίνεται πως ήταν και άλλα ισχυρά στελέχη του οργανισμού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα