Σανς: Θα αντέξουν χωρίς τον... μαέστρο Κρις Πολ; (vid)

Σανς: Θα αντέξουν χωρίς τον... μαέστρο Κρις Πολ; (vid)

Νίκος Καρφής
Σανς: Θα αντέξουν χωρίς τον... μαέστρο Κρις Πολ; (vid)

bet365

O Κρις Πολ είναι off για τους επόμενους 2 μήνες και το Gazzetta γράφει για τον χαρακτήρα που πρέπει να δείξει το Φοίνιξ χωρίς τον... εγκέφαλο του.

Εκεί όπου όλα έδειχναν ονειρικά για τους Σανς, ήρθε ο τραυματισμός του Κρις Πολ στον δεξί αντίχειρα για να φέρει το... σύννεφο πάνω από το Φοίνιξ.

Οι... ήλιοι δεν θα μπορούν να τον υπολογίζουν για τους επόμενους 1.5 - 2 μήνες, κάτι που σημαίνει πως θα τον υποδεχθούν ξανά στα playoffs. To Gazzetta γράφει για το Φοίνιξ που χωρίς τον CP3 είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα και αναρωτιέται αν θα αντέξει χωρίς τον floor general, τον μαέστρο που φτιάχνει όλο το παιχνίδι.

Θα αντέξουν οι Σανς;

Δίχως αμφιβολία οι Σανς παίζουν το πιο όμορφο μπάσκετ στη λίγκα φέτος, το οποίο φυσικά φέρνει και αποτελέσματα. Η ομάδα του Μόντι Ουίλιαμς έχει το καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα και κάνει τους υπόλοιπους να βλέπουν την σκόνη της. Οι Σανς είναι πρώτοι στη Δύση με 49 νίκες και 11 ήττες, ενώ οι δεύτεροι Ουόριορς είναι στο 43-17.

Οι... ήλιοι αποτελούν από τις πιο καυτές ομάδες στο ΝΒΑ, αφού έτρεχαν ένα σερί 8 νικών πριν τους το χαλάσουν οι Πέλικανς. Η μηχανή δούλευε στο φουλ όταν ήταν υγιής ο Πολ και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει. Βέβαια αυτό το σερί και γενικά η εκπληκτική σεζόν τους έχει ένα ονοματεπώνυμο. Κρις Πολ. Θα είναι άδικο να μην αναφέρουμε και τον εξαιρετικό Ντέβιν Μπούκερ, ωστόσο ο CP3 και ο τρόπος που οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του, τον καθιστούν τον πιο επιδραστικό παίκτη των Σανς. Τους ηρεμεί, τους βάζει σε τάξη, τους κατευθύνει, τους μαθαίνει να νικούν, όπως κάνει σε όλη του την καριέρα. Ένας προπονητής εντός παρκέ που θα λείψει για δύο μήνες και οι Σανς θα πρέπει να δείξουν χαρακτήρα για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν. Δεν αναπληρώνεται το κενό του. Η διαφορά με τους 2ους Ουόριορς είναι μεγάλη, αλλά δεν θέλει πολύ για να στραβώσει το πράγμα. Άλλωστε όπως όλα δείχνουν το Φοίνιξ δεν θα έχει τον Πολ και στα πρώτα ματς των playoffs.

Χρειάζεται ηρεμία και όλοι να καταλάβουν τον ρόλο που θα πάρουν τώρα, δίνοντας το κάτι παραπάνω για να καλύψουν όλοι σημαντικό κενό που έχει δημιουργηθεί. Είναι δύσκολο να κρύψεις την απουσία ενός εκ των σπουδαιότερων point guards στην ιστορία του ΝΒΑ.

Αυτή τη στιγμή και με τον τιμιότατο στα περσινά playoffs να είναι στα... πιτς, το βάρος για την κομβική θέση του point guard θα πέσει στους Άαρον Χόλιντεϊ και Έλφριντ Πέιτον. Αυτοί οι δύο θα είναι οι μπροστάρηδες της θέσης και καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Φυσικά και ο Ντέβιν Μπούκερ θα μπορεί να παίξει στο «1» σε σχήμα ειδικών καταστάσεων, όμως ο Μόντι Ουίλιαμς ξέρει πως δεν θα πρέπει να τον κουράσει παραπάνω στο κουβάλημα της μπάλας για αρκετό διάστημα. Ποτέ δεν θες τον κορυφαίο παίκτη σου στον επιθετικό τομέα, τον πιο χαρισματικό, τόσο κουρασμένο. Απαιτείται σωστή διαχείριση για να παραλάβει ο Κρις Πολ όταν γυρίσει την ομάδα-μοντέλο που άφησε πριν τραυματιστεί.

Οι Σανς θέλουν φέτος να κάνουν το βήμα παραπάνω και να κατακτήσουν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, αφού πέρυσι του χάλασαν τα σχέδια ο Γιάννης και οι Μπακς του. Το Φοίνιξ χρειάζεται να αντέξει αυτό το διάστημα χωρίς τον...εγκέφαλο του στο παρκέ και στη συνέχεια να πάνε όλοι μαζί δυνατά στα playoffs για να τελειώσουν τη δουλειά που άφησαν στη μέση πέρυσι. Και ο Κρις Πολ δεν μπορεί να ξεχάσει πως γύρισε η σειρά από 2-0 σε 2-4.

Μελλοντικός Hall Of Famer που θέλει το δαχτυλίδι

Μπορεί ο Πολ να μην έχει πάρει το δαχτυλίδι, ωστόσο τα επιτεύγματα του μιλούν από μόνα τους. Απέναντι πριν λίγο καιρό κόντρα στους Κλίπερς έζησε μια ιστορική βραδιά, σε ένα ματς που το τελείωσε με triple double έχοντας 14 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ στη νίκη του Φοίνιξ. O Point God έγινε ο πρώτος παίκτης ever με 20.000 πόντους και 10.000 ασίστ στην καριέρα του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Είναι ένας... «καθηγητής» στο να... μεταμορφώνει μέτριους σέντερ του ΝΒΑ και και ομάδες-ασχημόπαπα σε κύκνους.

Με τα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, μια θέση τον περιμένει στο Hall Of Fame μόλις τελειώσει την καριέρα του κι ας μην κατακτήσει τίτλο. Eίναι τρίτος πασέρ στην ιστορία της λίγκας και κυνηγά τον Μάτζικ Τζόνσον που έχει 12.091. Επιπλέον είναι στην πέμπτη θέση με τα κλεψίματα. Ξεπέρασε τους 20.000 πόντους και στοχεύει ακόμα ψηλότερα.

Πρωταγωνιστής και αναμορφωτής σε όποια ομάδα και αν έπαιξε. Έκανε τους Χόρνετς διεκδικητές του τίτλου, όπως και τους Κλίπερς στη συνέχεια. Οδήγησε τους Θάντερ στα playoffs, ενώ άγγιξε τελικούς του ΝΒΑ με τους Ρόκετς, αλλά ο τραυματισμός κόντρα στους Ουόριορς τον λύγισε. Έφτασε στους τελικούς πέρυσι με τους Σανς, αλλά οι Μπακς του Αντετοκούνμπο γύρισαν από το 2-0 και πανηγύρισαν τον τίτλο.

Ανήκει στους κορυφαίους point guards που αγωνίστηκαν στο ΝΒΑ. Μια υπέρλαμπρη καριέρα με φοβερά νούμερα και πολλές ατομικές διακρίσεις. Όμως του λείπει αυτό το πολύτιμο δαχτυλίδι που θα ανεβάσει το status του ακόμα περισσότερα στη λίστα με τους κορυφαίους παίκτες της ιστορίας. Αρκετός κόσμος λέει το «ναι μεν, αλλά» για τον Πολ και είναι λίγο άδικο. Ναι είναι τεράστιος παίκτης, όμως δεν έχει φτάσει ποτέ στο πρωτάθλημα. Ο CP3 θέλει να το αλλάξει, κάτι που έδειξε και πέρυσι που κατέθεσε την ψυχή του στα playoffs, αλλά δεν άντεξε στους τελικούς. Ίσως φέτος να είναι η πιο ώριμη σεζόν του.

Έχοντας πατήσει τα 36 πλέον και γνωρίζοντας πως δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες ακόμα για δαχτυλίδι, ο Κρις Πολ παραδίδει μαθήματα playmaking και οργάνωσης του παιχνιδιού. Για έκτη φορά στην καριέρα του έχει 10 ασίστ μέσο όρο, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια που το πετυχαίνει. Οι Σανς είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία ομάδα του ΝΒΑ και ο Κρις Πολ ξέρει πως το Φοίνιξ θα πάει μακριά στα playoffs αν παίζει έτσι. Απλά θα πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι και να πανηγυρίσει το πρώτο δαχτυλίδι στην ιστορία του. Και το Φοίνιξ θα πρέπει να κρατήσει γερά τώρα που ο Κρις θα είναι στα πιτς.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα