Κίφερ Σάικς: Έτσι έφτασε στο εγγυημένο συμβόλαιο με τους Πέισερς (vids)

Κίφερ Σάικς: Έτσι έφτασε στο εγγυημένο συμβόλαιο με τους Πέισερς (vids)

Ευαγγελος Στελλάκης
Κίφερ Σάικς: Έτσι έφτασε στο εγγυημένο συμβόλαιο με τους Πέισερς (vids)

bet365

Το Gazzetta στέκεται στην επιτυχία του Κίφερ Σάικς ως προς την εύρεση εγγυημένου συμβολαίου στο NBA. Ο Παναθηναϊκός, η... περιήγηση κι καθοριστική τριάδα αγώνων που τον οδήγησε στην παραμονή του στους Ιντιάνα Πέισερς.

Ο 28χρονος Κίφερ Σάικς είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό από το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό (Οκτώβριος 2020), ωστόσο ο μόλις ένας μήνας της παραμονής του δεν άφησε πίσω του πολλές αναμνήσεις. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο βραχύσωμος γκαρντ (1.80μ.) είχε αγωνιστεί επίσης σε Αρμάνι Μιλάνο και Αβελίνο στην Ιταλία, την Άνκαρα DSI στην δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας, αλλά και την Τουρκ Τέλεκομ για... μόλις ένα ματς, προτού έλθει στην Ελλάδα.

Ο κοσμογυρισμένος Σάικς έφτασε κατά την διάρκεια της καριέρας του ως την Κορέα, την Κίνα και την Αυστραλία και το βέβαιο είναι πως δεν του λείπουν οι μπασκετικές εικόνες.

Έπειτα από όλη αυτή την περιήγηση, «τρύπωσε» αρχικώς με ολιγοήμερο deal στο εφετινό ρόστερ των Ιντιάνα Πέισερς, στα τέλη του 2021, προκειμένου να αποτελέσει την αλλαγή του Μπραν Ουοναμέικερ που βρισκόταν σε διαδικασία λύσης του συμβολαίου του.

Αξίζει να αναφέρουμε πως πριν από αυτό, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είχε αγωνιστεί με τους Πέισερς στο Summer League, ενώ ακολούθησε και την προετοιμασία της ομάδας, διεκδικώντας μια θέση στο ρόστερ, την οποία τελικά δεν κέρδισε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως!

Μπορεί προσφάτως οι Πέισερς να βρέθηκαν σε κακό μομέντουμ και να ηττήθηκαν από Καβαλίερς, Νικς και Νετς, παρ' όλα αυτά στη συγκεκριμένη τριάδα αγώνων, ο άλλοτε «πράσινος» πλειμέικερ κατάφερε να ξεχωρίσει. Πιο συγκεκριμένα, η στατιστική του κάρτα έγραψε:

  • 10 πόντοι, 2/7 τρίποντα, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ σε 35' με τους Καβαλίερς
  • 22 πόντοι, 4/8 τρίποντα, 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ σε 38' με τους Νικς
  • 18 πόντοι, 2/4 τρίποντα, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ σε 40' με τους Νικς

Κάπως έτσι, με 16.7 πόντους κατά μέσο όρο, 42% από την περίμετρο, 5.3 ασίστ και 3.3 ριμπάουντ ανά 37.6 λεπτά, ο έμπειρος γκαρντ κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους του συλλόγου της Ιντιανάπολις να του προσφέρουν εγγυημένο συμβόλαιο, ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Το κυνήγησε, έδειξε υπομονή κι... επιμονή κι εν τέλει δικαιώθηκε.

Χθες, μάλιστα, οι Πέισερς έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί έξι αγώνων που έτρεχαν, επικρατώντας με 125-113 των Γιούτα Τζαζ. Ο Σαμπόνις έκλεψε την παράσταση με 42 πόντους, αλλά ο Σάικς, χωρίς να γράψει... αστραφτερά νούμερα αυτή τη φορά, ήταν αξιόπιστος στο διάστημα που αγωνίστηκε, με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ στο ενεργητικό του.

Πλέον, σε 6 εμφανίσεις, καταγράφει συγκεντρωτικά 9.8 πόντους, 3.7 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ ανά 27.5 λεπτά. Δεν πρόκειται φυσικά για μια λύση... πρώτης γραμμής, αλλά σε κάθε περίπτωση εξελίσσεται σε ευχάριστη έκπληξη για την ομάδα του κόουτς Ρικ Καρλάιλ.

@Photo credits: Instagram: Indiana Pacers
 

NBA Τελευταία Νέα