Πως ήταν το ΝΒΑ στο τελευταίο ματς του Κλέι Τόμπσον (vids)

Πως ήταν το ΝΒΑ στο τελευταίο ματς του Κλέι Τόμπσον (vids)

Πως ήταν το ΝΒΑ στο τελευταίο ματς του Κλέι Τόμπσον (vids)

bet365

Το Gazzetta θυμίζει πως ήταν η λίγκα στο τελευταίο ματς του Κλέι Τόμπσον που επιστρέφει τα ξημερώματα της Δευτέρας 10/1 κόντρα στους Καβαλίερς μετά από 941 μέρες, αναβιώνοντας ξανά τους Splash Brothers.

Ποτέ ξανά μια ημερομηνία δεν είχε καθιερωθεί ως σύμβολο στη σύγχρονη ιστορία των Ουόριορς αλλά, πέρα από χρονικές τυπικότητες, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2012 ήταν η πρώτη φορά που ο όρος «Splash Brothers» μπήκε στη ζωή των «Πολεμιστών». Το Γκόλντεν Στέιτ είχε επικρατήσει των Μπόμπκατς με 115-100 και το ίδιο βράδυ, ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον έλαβαν ένα από τα πιο δημοφιλή παρατσούκλια στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο από τον αρθρογράφο του Warriors.com, Μπράιαν Γουίτ.

Το νέο παρατσούκλι κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον των Media και των οπαδών, συνοδεύοντας ακόμα το δίδυμο των All-Star γκαρντ των Ουόριορς που θα βρεθούν ξανά μαζί έπειτα από 941 μέρες τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/1, 3:30) απέναντι στους Καβαλίερς! «Αγαπούν ο ένας τον άλλον, ξέρουν πως ταιριάζει ο ένας στον άλλον και είναι ένα εκπληκτικό δίδυμο στα γκαρντ» είχε αναφέρει ο Τζέρι Ουέστ για τη σχέση των Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον που το 2015 έγιναν το πρώτο δίδυμο στην ιστορία των Ουόριορς έπειτα από τους Τιμ Χάρνταγουεϊ και Κρις Μάλιν που συμμετείχε σε All-Star Game (1993).

Παρεμπιπτόντως, τον Μάιο του 2014 οι «Πολεμιστές» ήταν σε διαπραγματεύσεις με τους Τίμπεργουλβς ώστε να ολοκληρώσουν το blockbuster trade ανάμεσα στον Κλέι Τόμπσον και τον Κέβιν Λοβ, ωστόσο ο Κάρι όρθωσε ανάστημα! Εν τέλει το Γκόλντεν Στέιτ έδωσε επέκταση 70 εκατομμυρίων δολαρίων για 4 χρόνια στον Τόμπσον και η ιστορία των Splash Brothers συνεχίζει να γράφει, με τα τρία πρωταθλήματα σε τέσσερα χρόνια (2015, '17, '18) να συνιστούν την κορωνίδα της συνύπαρξης τους. Πλέον ο Τόμπσον είναι έτοιμος να πατήσει ξανά παρκέ έπειτα από 941 μέρες, στον εντός έδρας αγώνα με τους Καβς για πρώτη φορά έπειτα από το Game 6 των NBA Finals στις 14 Ιουνίου 2019, όταν οι Ουόριορς έχασαν τον τίτλο από τους Ράπτορς.

Ο γκαρντ των Ουόριορς είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού... Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η είδηση πως υπέστη πολύ σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα σε workout στην Καλιφόρνια τον Νοέμβριο του 2020 σόκαρε άπαντες! Ήταν η περίοδος που ο Τόμπσον προετοιμαζόταν για την πρεμιέρα της σεζόν 2020-21, δίχως να έχει πιεστεί την προηγούμενη χρονιά, εντούτοις υποχρεώθηκε να μείνει εκτός για ακόμη έναν χρόνο. Απόψε επιστρέφει βρίσκοντας τους Ουόριορς στη δεύτερη θέση της κατάταξης στη Δύση με ρεκόρ 29-9 ενώ πριν από μερικές εβδομάδες, ο Στεφ Κάρι έγινε και επισήμως ο κορυφαίος σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία του ΝΒΑ.

Την τελευταία φορά που έπαιξε ο Κλέι Τόμπσον

- Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ακόμη μέλος των Ουόριορς. Για την ακρίβεια, ο KD είχε διαλύσει τον αχίλλειο τένοντα του δεξιού ποδιού του τρεις μέρες νωρίτερα από τον τραυματισμό του Κλέι Τόμπσον. Έπειτα από σχεδόν δυο εβδομάδες, στις 30 Ιουνίου 2019 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υπογράψει στους Μπρούκλιν Νετς, κλείνοντας τον κύκλο του στους «Πολεμιστές».

- Ο Καουάι Λέοναρντ πανηγύριζε το πρωτάθλημα με τους Τορόντο Ράπτορς στους τελικούς με τους Ουόριορς, κουβαλώντας τους Καναδούς ως το τέλος της διαδρομής για πρώτη φορά στην ιστορία τους και σκοράροντας 732 πόντους στα playoffs του 2019. Tον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς, πήρε τα ταλέντα του και μετακόμισε στους Κλίπερς, υπογράφοντας για τρία χρόνια και 103 εκατομμύρια δολάρια.

- Οι Ράσελ Ουέστμπρουκ και Πολ Τζορτζ ήταν συμπαίκτες στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που τερμάτισαν στην 6η θέση της κατάταξης στη Δύση με ρεκόρ 49-33 και αποκλείστηκαν στον α' γύρο των playoffs από τους Μπλέιζερς με 4-1 νίκες. Ακολούθως, ο Τζορτζ υπέγραψε στους Κλίπερς πλαισιώνοντας τον Καουάι Λέοναρντ ενώ ο Russ αποχώρησε έπειτα από 11 χρόνια μέσω trade για τους Ρόκετς.

- Ο Άντονι Ντέιβις ολοκλήρωνε την παρουσία του στους Πέλικανς (2012-19) για να βρει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στους Λέικερς, αποχωρώντας για τους Καλιφορνέζους που έστειλαν στη Νέα Ορλεάνη τους Λόνζο Μπολ, Μπράντον Ίνγκραμ, Τζος Χαρτ και τρία draft-picks α' γύρου. Εν τέλει, ο Ντέιβις πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά στο L.A.

- Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν έχει μπει για τα καλά φέτος στην κουβέντα για τον τίτλο του MVP, με δεδομένο ότι πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις με τους Μπουλς που οδηγούν την κούρσα στην Ανατολή, σκοράροντας δυο συνεχόμενα νικητήρια σουτ απέναντι σε Ουίζαρντς και Πέισερς! Το 2019 ολοκλήρωνε την πρώτη χρονιά του με τους Σπερς που μπήκαν στα playoffs ως έβδομοι στη Δύση με ρεκόρ 48-34 και αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από τους Νάγκετς με 4-3 νίκες.

- Ο Τζέιμς Χάρντεν και ο Κρις Πολ αγωνίστηκαν για τελευταία φορά μαζί ως συμπαίκτες στους Ρόκετς αφού ο CP3 ζήτησε ανταλλαγή λόγω της κακής σχέσης του με τον «Μούσια». Νωρίτερα οι «Ρουκέτες» αποκλείστηκαν στα ημιτελικά της Δύσης με 4-2 νίκες από τους Ουόριορς ενώ ο Πολ αποχώρησε εν τέλει για την Οκλαχόμα μαζί με δυο draft picks α' γύρου και δυο drat picks β' γύρου, στο πλαίσιο της ανταλλαγής με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ.

- Ο Καϊρί Ίρβινγκ στήριξε φέτος με κάθε κόστος την επιλογή του να μην εμβολιαστεί κι εν τέλει επέστρεψε στο rotation των Νετς για τους εκτός έδρας αγώνες ενώ τον Ιούνιο του 2019 φορούσε για τελευταία φορά τη φανέλα των Σέλτικς στον αποκλεισμό από τους Μπακς με 4-1 νίκες στα ημιτελικά της Ανατολής. Ο Uncle Drew μέτρησε 127 συμμετοχές, 24.1 πόντους και 6 ασίστ μ.ό. τη διετία που έπαιξε στη Βοστόνη, πριν αποχωρήσει για το Μπρούκλιν και να γίνει συμπαίκτης με τον Κέβιν Ντουράντ.

- Ο Τζρου Χόλιντεϊ έπαιζε ακόμη στους Πέλικανς, ο Τζίμι Μπάτλερ αποχωρούσε έπειτα από μια χρονιά στους Σίξερς για τους Χιτ ενώ ο Νίκολα Βούτσεβιτς έκανε την καλύτερη χρονιά του στα ριμπάουντ με 12 «σκουπίδια» μ.ό. σε 80 αγώνες με το Ορλάντο, πριν εξελιχθεί σε «κολόνα» των φετινών Μπουλς...

 

NBA Τελευταία Νέα