Γιάννης-Μίντλετον-Χόλιντεϊ: Πόσοι και ποιοι έλειπαν στις 15 φετινές ήττες των Μπακς (πίνακας)

Γιάννης-Μίντλετον-Χόλιντεϊ: Πόσοι και ποιοι έλειπαν στις 15 φετινές ήττες των Μπακς (πίνακας)

Νίκος Καρφής
Γιάννης-Μίντλετον-Χόλιντεϊ: Πόσοι και ποιοι έλειπαν στις 15 φετινές ήττες των Μπακς (πίνακας)

bet365

Οι Μπακς μετρούν 15 ήττες μέχρι στιγμής και το Gazzetta στέκεται στο πόσο έχει επηρεάσει η απουσία των Αντετοκούνμπο, Χόλιντεϊ και Μίντλετον σε αυτά τα ματς.

Την προηγούμενη σεζόν οι Μπακς έζησαν μία από τις κορυφαίες πορείες της ιστορίας τους, αφού στο τέλος έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αναδεικνύεται MVP των τελικών.

Σε όλη αυτή την διαδρομή μέχρι τον θρίαμβο τα ελάφια στηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην τριάδα Αντετοκούνμπο-Μίντλετον-Χόλιντεϊ. Οι τρεις τους βρήκαν εξαιρετική χημεία και αλληλοσυμπληρωνόταν τέλεια, μια συνεργασία που εξασφάλισε τον τίτλο. Η απόκτηση του Τζρου ήταν η κίνηση που ανέβασε επίπεδο το Μιλγουόκι και πρόσθεσε ακόμα ένα μεγάλο όπλο στους Γιάννη και Μίντλετον, οι οποίοι είδαν έναν εξαιρετικό περιφερειακό αμυντικό να μπαίνει στη...φαρέτρα των Μπακς και έναν ακόμα ικανότατο παίκτη σε δημιουργία που μπορεί να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα.

ii

Η αλήθεια είναι πως όταν οι τρεις τους βρίσκονται παρέα στο παρκέ και βρίσκονται στο 100% χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, δύσκολα τους νικάς. Πρέπει να κάνεις το τέλειο ματς για να τους υποτάξεις. Ο Γιάννης, δύο φορές ΜVP της λίγκας, είναι ο πιο κυριαρχικός παίκτης στη ρακέτα πλέον στο ΝΒΑ, διαλύοντας τα πάντα στο διάβα του όταν πλησιάζει το καλάθι, ενώ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς του ΝΒΑ.

Ο Κρις Μίντλετον διαθέτει εξαιρετικό τρίποντο (για να κρύψει την μοναδική αδυναμία στο παιχνιδι του Greek Freak), ενώ ξέρει καλά να κάνει τη... ζημιά και από μέση απόσταση. Ο Τζρου Χόλιντεϊ αποτελεί έναν εκ των 2-3 σπουδαιότερων περιφερειακών αμυντικών του ΝΒΑ και βάζει τα χέρια του εξαιρετικά πάνω στη μπάλα, κλέβοντας πορτοφόλια. Δίνει πολλά και σε εκτέλεση και δημιουργία, βοηθώντας τους άλλους δύο όπως είπαμε και παραπάνω. Όμως πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό πως μπήκε στο πρωτόκολλο κορονοϊού, κάτι που θα τον κρατήσει εκτός για τα επόμενα ματς της ομάδας του Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Τα.... ελάφια έχουν μέχρι στιγμής 15 ήττες μέσα στις σεζόν και μόνο στα 3 ματς εξ αυτών ήταν και οι 3 διαθέσιμοι. Το Gazzetta παρουσιάζει πόσοι και ποιοι έλειπαν από την Big Three των Μπακς στις 15 ήττες τους.

Ποιοι έλειπανΉττεςΑπέναντι σε
Αντετοκούνμπο2Ράπτορς (2 φορές)
Γιάννης-Χόλιντεϊ-Μίντλετον1Καβς
Γιάννης-Μίντλετον2Σέλτικς, Πέλικανς
Μίντλετον2Χοκς, Ουίζαρντς
Χόλιντεί3Τίμπεργουλβς, Σπερς, Χιτ
Χόλιντεϊ-Μίντλετον2Τζαζ, Νικς
Έπαιξαν και οι 33Χιτ, Σέλτικς, Πίστονς

Όπως βλέπουμε και από τον παραπάνω πίνακα, τα... ελάφια επηρεάζονται πολύ αν λείπει έστω και ένας εκ των τριών. Χάνουν την ασφάλεια τους, χαλά η χημεία του. Μόνοι οι Χιτ, οι Σέλτικς και οι Πίστονς κατάφεραν να νικήσουν το Μιλγουόκι με τους τρεις σημαντικότερους παίκτες των ελαφιών στο παρκέ. Στα υπόλοιπα 12 ματς, οι αντίπαλοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία κάποιου καθοριστικού παίκτη.

Κακά τα ψέματα, οι Μπακς δεν μας έχουν δείξει ακόμα τι μπορούν να κάνουν φέτος, αφού ελάχιστα ματς τα έχουν παίξει με πλήρη σύνθεση εξαιτίας τραυματισμών και πρωτόκολλου κορονοϊού. Το διάστημα που ακολουθεί είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να παίξει σ συνεχόμενα ματς η τριάδα τους και να δούμε τι θα καταφέρει, ενόψει των playoffs που θα έρθουν σε λίγους μήνες και εκεί η παρέα του Greek Freak θα ψάξει το back to back πρωτάθλημα.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα