Αντετοκούνμπο: Τρίτος καλύτερος στο ΝΒΑ, κορυφαίος σε βάθος πενταετίας

Αντετοκούνμπο: Τρίτος καλύτερος στο ΝΒΑ, κορυφαίος σε βάθος πενταετίας

Αντετοκούνμπο: Τρίτος καλύτερος στο ΝΒΑ, κορυφαίος σε βάθος πενταετίας

bet365

Το Athletic ζήτησε τη γνώμη 118 πρώην αθλητών του ΝΒΑ, πριν την έναρξη της σεζόν. Αυτοί αποφάνθηκαν πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι - αυτή τη στιγμή - ο 3ος καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ, αλλά σε βάθος πενταετίας θα είναι ο κορυφαίος!

Το ερώτημα απασχόλησε πολλούς, πριν από την έναρξη της σεζόν. «Ποιος είναι ο κορυφαίος παίκτης στο ΝΒΑ;». Οι περισσότερες απαντήσεις έδιναν την προτίμησή τους στον Κέβιν Ντουράντ, με τον πρωταθλητή Γιάννη Αντετοκούνμπο να ακολουθεί.

Τo Athletic έκανε υπομονή. Συγκέντρωσε τις προτιμήσεις 118 πρώην παικτών του ΝΒΑ, πριν από το ξεκίνημα της σεζόν, και τις παρουσίασε ενώ η σεζόν έχει διανύσει παραπάνω από το 1/4.

Ποιος είναι κορυφαίος, σύμφωνα με τους 118; Η προτίμηση δεν άλλαξε, ο Κέβιν Ντουράντ, με 44.2% των προτιμήσεων είναι ο κορυφαίος. Ακολουθεί ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 31.6% και μετά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με (μόλις) 13.6%.

Αντετοκούνμπο

Το απίθανο είναι ότι ο Giannis έχει αφήσει ξωπίσω του τον Στεφ Κάρι με 3.5% και τον νυν MVP, Νίκολα Γιόκιτς (1.8%).

O Giannis μπορεί να το Νο3 για φέτος, αλλά σε βάθος πενταετίας είναι ο παίκτης που θα βρεθεί στην κορυφή. Αυτό υποστηρίζει το 28.2%, με το 20.2% να μην έχει απάντηση και το 16.% να χρίζει ως καλύτερο τον Λούκα Ντόντσιτς!

Η έρευνα του Athletic είχε και ένα άλλο ερώτημα, περισσότερο υποθετικό. Αλλά πιο κοντά στους βετεράνους του αθλήματος. Αν οι τωρινοί πρωταθλητές Μπακς αντιμετώπιζαν μια ομάδα από τη δεκαετία του '80 (διάλεξαν τους Λος Άντζελες Λέικερς της σεζόν 1986-1987) ποια ομάδα θα κέρδιζε;

Lakers in Five

Το 95.7% ψήφισε τους Λέικερς, με την πιθανότερη εκδοχή να αναφέρει νίκη στα πέντε ματς (45.2%)!

Οι 118 έδωσαν τις απαντήσεις τους για τον παίκτη που θα έπαιρνε το τελευταίο σουτ (Ντουράντ 48.9%, ο Αντετοκούνμπο είχε το... πάμπτωχο 0.9%), ποιος είναι ο παίκτης που απολαμβάνουν να βλέπουν (Κάρι 32.7%, Ντουράντ 16.8%) και για ποιον προπονητή θα ήθελαν να είχαν αγωνιστεί (Πόποβιτς στην κορυφή με 21.4%).

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα