Σανς: Απέδειξαν πως δεν είναι πυροτέχνημα (vids)

Σανς: Απέδειξαν πως δεν είναι πυροτέχνημα (vids)

Νίκος Καρφής
Σανς: Απέδειξαν πως δεν είναι πυροτέχνημα (vids)

bet365

Oι Σανς είναι η πιο... καυτή ομάδα του ΝΒΑ με 16 σερί νίκες και το Gazzetta γράφει για το Φοίνιξ που αποδεικνύει πως δεν είναι πυροτέχνημα.

Το Φοίνιξ αντιμετώπιζε μια δύσκολη δοκιμασία για να κρατήσει το σερί του και ανταποκρίθηκε έξοχα. Πήγε στο Μπρούκλιν και έφυγε με το διπλό, αφού επικράτησε με 113-107 των Νετς. Έτσι ανέβηκε στο 17-3 και πέταξε στην 16η συνεχόμενη νίκη του.

Πριν το ξεκίνημα της σεζόν, αρκετός κόσμος αμφέβαλε για το αν οι Σανς θα συνεχίσουν να είναι διεκδικητές του τίτλου και φέτος μετά την περσινή πορεία τους μέχρι τους τελικούς, εκεί όπου ηττήθηκαν από τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ωστόσο το Φοίνιξ δεν σταματά να δίνει απαντήσεις και με το fun to watch μπάσκετ που παίζει, βρίσκεται στην δεύτερη θέση της Δύσης πίσω από τους Ουόριορς. Το Gazzetta στέκεται στους... ήλιους που δείχνουν στους... άπιστους πως δεν είναι πυροτέχνημα.

To απίθανο σερί και το ρεκόρ

Οι Σανς δεν χρειάστηκε να περιμένουν να νικήσουν τους Νετς για να κάνουν ρεκόρ, αφού το έπραξαν όταν πήγαν στις 15 σερί νίκες, μετά το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στους Νικς που δεν μπόρεσαν να προβάλουν αντίσταση.

Οι ήλιοι του Μπούκερ, του Πολ και του Έιτον... πετούν και αυτές οι 15 συνεχόμενες νίκες ήταν και το δεύτερο καλύτερο σερί στην ιστορία τους, ίδιο με εκείνο που είχε κάνει η ομαδάρα του Νας και του Αμάρε από τον Νοέμβρη μέχρι τον Δεκέμβρη του 2006. Επιπλέον το σερί είναι το 4ο μεγαλύτερο από ομάδα που την τελευταία σεζόν ηττήθηκε στους τελικούς του ΝΒΑ (απο τους Μπακς του Αντετοκούνμπο).

Και για να μην νομίσετε πως είναι και τυχαίο το σερί αυτό, έχει γίνει απέναντι σε αρκετές καλές ομάδες. Το Φοίνιξ έχει πάρει κατά σειρά τα σκαλπ των Καβς, Πέλικανς, Ρόκετς, Κινγκς, Χοκς, Μπλέιζερς, Γκρίζλις, Ρόκετς, Τίμπεργουλβς, Μάβερικς (2 σερί βράδια), Νάγκετς, Σπερς, Καβς, Νικς και Νετς. Κανείς δεν βρήκε τον τρόπο να τους αντιμετωπίσει. Κανείς δεν κατάφερε να φύγει με ψηλά το κεφάλι εναντίον τους, Όλοι τους απέτυχαν απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει χάσει κανένα σημαντικό στέλεχος από πέρυσι, ενώ έχει κλείσει την μεγάλη της τρύπα που υπήρχε στον αναπληρωματικό του Έιτον χάρη στην έλευση του ΜακΓκί.

Δεν έχασαν κανέναν σημαντικό παίκτη, έκλεισαν τρύπες

e

Οι Σανς κινήθηκαν εξαιρετικά και με μαεστρία το καλοκαίρι. Αρχικά δεν έχασαν κανέναν σημαντικό παίκτη τους. Όλοι οι πρωταγωνιστές της περσινής απίθανης πορείας βρίσκονται στο ρόστερ, αφού πέτυχαν την ανανέωση με τον Κρις Πολ. Μαζί τους οι Ντέβιν Μπούκερ, ΝτεΆντρε Έιτον, Μάικαλ Μπρίτζες, Τζέι Κράουντερ, Κάμερον Πέιν, Φρανκ Καμίνσκι και Κάμερον Τζόνσον. Όλα τα καλά παιδιά είναι εκεί και θα ψάξουν τρόπο να κάνουν το βήμα παραπάνω φέτος και να πάρουν το πρωτάθλημα.

Η ομάδα έχει εξαιρετική χημεία στο παρκέ και αυτό φαίνεται και από τις 17 σερί νίκες που μετρά. Οι πυλώνες έμειναν στην ομάδα, όπως και τα σημαντικότερα γρανάζια για την ομαλή λειτουργεία των Σανς. Ο Μόντι Ουίλιαμς έχει μια ομάδα να δουλεύει στον... αυτόματο και να παίζει όμορφο μπάσκετ που σε κερδίζει, σε συναρπάζει, σε κάνει να περιμένεις να την ξαναδείς.

Αλλά εκεί που ανέβηκαν επίπεδο είναι στο πως έκλεισαν τις τρύπες που έκαναν... μπαμ στο ρόστερ τους. Η σημαντικότερη ήταν στον άνθρωπο που ξεκούραζε τον Έιτον, όταν έπρεπε να τραβηχθεί στον πάγκο. Δεν υπήρχε κανείς επαρκής ψηλός, κάτι που στοίχισε στους τελικούς, αφού ο Μπαχαμέζος σέντερ έσκασε από τον μεγάλο αριθμό λεπτών κατά τη διάρκεια των playoffs και κόντρα στους Μπακς εμφάνισε σημάδια κόπωσης.

Δεν είχαν κανένα κορμι να βάλουν στο παρκέ, αλλά πλέον έχουν τον Τζαβέιλ ΜακΓκί. Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ ήρθε για να ξεκουράσει τον Έιτον και να αποτελέσει τον αναπληρωματικό του. Το κάνει τέλεια μέχρι στιγμής, λύνοντας τα χέρια του Μόντι Ούιλιαμς. Οι Σανς γέμισαν και τον πάγκο τους με την απόκτηση του σουτέρ Λάντρι Σάμετ, αλλά και του γκαρντ Έλφριντ Πέιτον. Η περιφέρεια έχει δύο επιπλέον λύσεις και το rotation του Ουίλιαμς έχει ανοίξει επικίνδυνα, αφού δεν τα περιμένουν όλα από τον Πέιν στο «1» όταν ο Πολ βρίσκεται στον πάγκο.

Εκ των κορυφαίων επιθέσεων, η πιο εύστοχη ομάδα

Οι Σανς δείχνουν την πρόοδο τους και δικαιολογούν την βαθμολογική τους θέση σε πολλές στατιστικές κατηγορίες. Αρχικά αποτελούν την τρίτη καλύτερη επίθεση της λίγκας με 112.6 πόντους ανά παιχνίδι. Επίσης είναι η πιο εύστοχη ομάδα στη λίγκα με 48.2%, κάτι που σημαίνει πως παίρνουν καλά σουτ, δεν εκβιάζουν καταστάσεις και ξέρουν να κάνουν υπομονή για να βρουν την έξτρα πάσα, το αμαρκάριστο σουτ που έχει περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει στο διχτάκι. Επιπλέον νικούν με 7.6 πόντους διαφορά κατά μέσο και είναι η τρίτη κορυφαία ομάδα στον τομέα αυτό.

Φυσικά βρίσκονται πάρα πολύ ψηλά και στις ασίστ, στην τρίτη θέση της λίστας. Η κυκλοφορία της μπάλας είναι σε εντυπωσιακό βαθμό όπως και ομαδικότητα, κάτι που δείχνει και το 26.8 ασίστ ανά παιχνίδι. Σε ορισμένες περιπτώσεις το Φοίνιξ την κρύβει και την εμφανίζει στο καλάθι του αντιπάλου. Έκτοι στα κλεψίματα, 9οι στο ποσοστό τριπόντων και 10οι στις βολές.

Αυτούς ξέρουν, αυτούς εμπιστεύονται

Για άλλη μια σεζόν τα περισσότερα πράγματα οφείλονται στους κυρίους Ντέβιν Μπούκερ, ΝτιΆντρε Έιτον και Κρις Πολ. Ο πρώτος είναι κορυφαίος σκόρερ της ομάδας με 23.6 πόντους, δεύτερος πασές με 4.7 ασίστ, ενώ έχει και 5.3 ριμπάουντ. Σουτάρει με 39.7% τρίποντα και ο μόνος που τον ξεπερνά είναι ο Μπρίτζες. Ο Έιτον έχει 15.8 πόντους και 11.9 ριμπάουντ. Δηλαδή δεύτερος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ. Τώρα ο CP3 μετρά 14.1 πόντους, 10.4 ασίστ και 3.9 ριμπάουντ. Πρώτος πασέρ και τρίτος σκόρερ της ομάδας.

Σημαντική βοήθεια προσφέρει ο Μπρίτζες με 12.9 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 40.3% τρίποντο (κορυφαίος στην ομάδα), ο Καμίνσκι με 10.6 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 34% τρίποντα, αλλά και ο ΜακΓκί με 10.2 πόντους, 7.1 ριμπάουντ και 0.9 τάπες ανά παιχνίδι. Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους Πέιν, Κράουντερ, Τζόνσον και Σάμετ. Ο Κράουντερ είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τον καλύτερο επιθετικό του αντιπάλου και θα κολλήσει σαν βδέλλα πάνω του, ενώ θα κάνει και τη βρώμικη δουλειά, προσπαθώντας να τον εκνευρίσει. Τα όσα προσφέρει στο Φοίνιξ δεν μπορούν να φανούν στους αριθμούς.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα