Στεφ Κάρι: Αλλάζει ρουτίνα και παίζει σαν MVP (infographic)

Στεφ Κάρι: Αλλάζει ρουτίνα και παίζει σαν MVP (infographic)

Στεφ Κάρι: Αλλάζει ρουτίνα και παίζει σαν MVP (infographic)

bet365

Ο Στεφ Κάρι αλλάζει... χούι στα 34 του. Ο Στιβ Κερ διαφοροποίησε την ρουτίνα του χρόνου συμμετοχής του και ο Κάρι κάνει σεζόν εμβέλειας MVP!

Η ρουτίνα είναι σημαντική. Αν και μπορεί να σε «σκοτώσει». Για τον Στεφ Κάρι, ρουτίνα σημαίνει να γνωρίσει πότε θα είναι στο παρκέ. Και πότε όχι.

Για χρόνια, ο Στιβ Κερ φρόντιζε να τον έχει στο παρκέ στο πρώτο και στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Και στα άλλα δύο να τον επαναφέρει στο ματς, στα μέσα κάθε περιόδου. Ρουτίνα κανονική.

Στην αρχή της σεζόν, ο Κερ απαίτησε αλλαγή, εδώ και τώρα, από τον Κάρι. Σε καμία περίπτωση διστακτικά.

«Ο Στεφ είναι πάντα ανοικτός σε πράγματα που του προτείνουμε. Ίσως αυτό να τον έβγαλε απ΄ τον ρυθμό του στα πρώτα ματς», παραδέχτηκε ο Κερ. Και συμπλήρωσε: «Είχε συνηθίσει να παίζει στην 1η και στην 3η περίοδο και να μένει στον πάγκο στα πρώτα έξι λεπτά της 2ης και της 4ης περιόδου. Πλέον, έχουμε μία νέα πατέντα, την οποία έχει συνηθίσει».

Ποια ήταν η αλλαγή; Πλέον ο Κάρι αγωνίζεται σε όλα τα δεκάλεπτα από την αρχή και βγαίνει κάποια στιγμή στα μέσα κάθε περιόδου για μερικά λεπτά. Μικρή ανασύνταξη και ξανά στο παρκέ. Αν ρωτήσετε τον ίδιο θα θέλει να παίζει σε ολόκληρο το ματς. Γεμάτα 48 λεπτά! Δεν το έκανε ποτέ στην καριέρα του, αφού ο περισσότερος χρόνος που περνούσε στο παρκέ ήταν 38.2 τη σεζόν 2012-2013, όταν ο Κάρι ήταν ακόμα 25 ετών.

Στο πρώτο ματς της σεζόν, ο Κάρι ήταν έξω από τα... νερά του: 5/21 σουτ και (μόλις) 21 πόντους.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ωστόσο, ο Κάρι θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του. Τον δύο φορές MVP και τρεις φορές πρωταθλητή. Αυτό δεν τον εμποδίζει να νιώθει έκπληξη κάθε φορά που ο Κερ τον καλεί στον πάγκο σε διαφορετικό χρονικό σημείο από εκείνο που είχε συνηθίσει. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει... χούι, αλλά πρέπει να το κάνει.

Στα επόμενα 14 ματς είχε τέσσερα αγώνες με τουλάχιστον 40 πόντους! Και ο χρόνος συμμετοχής παραμένει σταθερός, σχεδόν κοντά στον μέσο όρο που έχει στην καριέρα του (34.3 λεπτά ανά αγώνα).

Το πλάνο του Κερ είναι απλό: Με δεδομένη και την απουσία του Κλέι Τόμπσον, θέλει στο παρκέ τον «στρατηγό» του στην αρχή και στο τέλος κάθε περιόδου. «Είναι τόσο καλός στα τελευταία λεπτά, στο να μοιράζει τον χρόνο στις τελευταίες επιθέσεις, στα σουτ από το κέντρο του γηπέδου. Το να είναι στην αρχική πεντάδα στη 2η και την 4η περίοδο, είναι εξαιρετικό για τη συγκεκριμένη ομάδα που έχουμε. Και νομίζω ότι λειτουργεί μέχρι στιγμής», τόνισε ο Κερ.

Steph Curry

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα