Γκομπέρ: Ο... πύργος του Άιφελ ξεφτιλίζει τα ριμπάουντ και θυμίζει Ρόντμαν (vids)

Γκομπέρ: Ο... πύργος του Άιφελ ξεφτιλίζει τα ριμπάουντ και θυμίζει Ρόντμαν (vids)

Νίκος Καρφής
Γκομπέρ: Ο... πύργος του Άιφελ ξεφτιλίζει τα ριμπάουντ και θυμίζει Ρόντμαν (vids)

bet365

Ο Ρούντι Γκομπέρ κάνει... θραύση στα ριμπάουντ και τα double double, όντας κυρίαρχος της ρακέτας των Τζαζ για άλλη μια σεζόν. Το Gazzetta γράφει για τον... πύργο των Μορμόνων.

Οι Τζαζ έχουν ξεκινήσει τη σεζόν με 8 νίκες και 5 ήττες, ενώ η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη, αν έλειπε ο πύργος τους. Σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει ο άνθρωπος που εμπιστεύονται χρόνια τώρα στη θέση του σέντερ. Ο Ρούντι Γκομπέρ είναι ένας από τους καλύτερους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο ΝΒΑ, αφού μαζεύει ότι κινείται.

Το Gazzetta στέκεται στο... τείχος της Γιούτα, στον... πύργο του Άιφελ που κάνει θραύση στα ριμπάουντ, έχοντας απίθανα νούμερα που παραπέμπουν σε Ντένις Ρόντμαν.

Ο κορυφαίος ριμπάουντερ της λίγκας

Αυτή τη στιγμή ο Γάλλος σέντερ βρίσκεται εύκολα στην κορυφή στα ριμπάουντ σε ολόκληρο το ΝΒΑ έχοντας 15.5 ανά παιχνίδι. Το τρελό είναι πως μόλις σε 1 από τα 13 ματς του έχει μείνει κάτω από τα 10 ριμπάουντ. Μάλιστα το έχασε για λίγο, αφού κατέβασε 8. Επιπλέον σε 7 περιπτώσεις έχει μαζέψει πάνω από 15 ριμπάουντ και σε τρεις πάνω από 20. Ο κυρίαρχος της ρακέτας σε κάθε άποψη. Δίνει ηρεμία στην άμυνα της Γιούτα, αφού οι συμπαίκτες του ξέρουν πως θα... καθαρίσει τα πάντα. Ότι κινείται, εκτελείται. Ότι... σκουπίδι υπάρχει, το μαζεύει γράφοντας φοβερά νούμερα στα ριμπάουντ.

Δεύτερος σε double double

Το γεγονός πως κάνει... πλάκα στα ριμπάουντ τον βοηθά να γράφει συνεχώς double double στα παιχνίδια του. Μέχρι στιγμής έχει 10 double double, κάτι που σημαίνει πως δεν έγινε διπλός μόλις σε τρία ματς. Απίστευτη συνέπεια για έναν από τους σημαντικότερους σέντερ που υπάρχουν στη λίγκα τα τελευταία χρόνια. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λιστας με τα double double, καθώς βλέπει την πλάτη μόνο του Γιόνας Βαλαντσιούνας. Το σημαντικό είναι πως κανένα από όλα αυτά τα double double δεν έχει γίνει στο όριο, αφού πάντα φτάνει εύκολα σε τέτοια νούμερα, συνεισφέροντας με πολλούς πόντους και ριμπάουντ. Ο Κουίν Σνάιντερ έχει βρει τον ψηλό για να χτίσει τους Τζαζ σε επίθεση και άμυνα.

Δεν είναι τυχαία ο κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ

Ο Γάλλος είναι εντυπωσιακός και στην άμυνα. Το κορμί του τον βοηθά πολύ, όμως πολλά σχετίζονται και με τη δουλειά του στο συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά και στην έφεση που έχει στα μπλοκ. Ο Ρούντι έχει αναδειχθεί αμυντικός της σεζόν σε 3 διαφορετικές σεζόν. Μόλις δύο παίκτες στην ιστορία της λίγκας έχει περισσότερες και είναι ο φοβερός Ντικέμπε Μουτόμπο, αλλά και ο τρομερός Μπεν Ουάλας με 4. Ο Γκομπέρ είναι στη δεύτερη θέση της λίστας μαζί με τον Ντουάιτ Χάουαρντ. Και φέτος το αμυντικό κομμάτι είναι το φόρτε του, όντας ο ηγέτης των Μορμόνων σε αυτό τον τομέα. Ο καθοδηγητής τους, ο άνθρωπος που κατευθύνει όλη την ομάδα μέσα από τη ρακέτα, όντας η τελευταία γραμμή τους πριν ο αντίπαλος σκοράρει, ή μάλλον προσπαθήσει να σκοράρει, αφού δεν πλησιάζουν και πολλά άτομα τον γαλλικό πύργο. Είναι έκτος μπλοκέρ στη λίγκα με 1.8 κοψίματα ανά παιχνίδια, ενώ πάντα δίνει όλη του την ενέργεια στην άμυνα, παλεύοντας να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την επίθεση των αντιπάλων.

O Ρόντμαν θα είναι περήφανος

Ο Ντένις Ρόντμαν κατά πολλούς είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ στην ιστορία του ΝΒΑ, μετατρέποντας το συγκεκριμένο τομέα σε τέχνη. Έκανε πλάκα κάθε φορά που πατούσε στο παρκέ, ξέροντας που πρέπει να βρεθεί σε κάθε φάση για να γράψε στη στατιστική του άλλο ένα... σκουπίδι. Το... σκουλήκι τελείωσε την καριέρα του με τον εντυπωσιακό μέσο όρο των 13.1 ριμπάουντ, κάτι που μαρτυρά πολλά για την αξία του. Ο Γκομπέρ κάνει... παπάδες στον συγκεκριμένο τομέα τα τελευταία χρόνια, έχοντας απίθανους αριθμούς. Από τη σεζόν 2018-19 μέχρι σήμερα, βρίσκεται πάντα σε πολύ υψηλά νούμερα. Το 2018-19 τελείωσε με 12.9 ανά ματς, ενώ τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους είχε 13.5. Φέτος διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, μετρώντας 15.5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Ελέγχει τα πάντα στη ρακέτα, κρύβει το καλάθι της Γιούτα και δίνει πολλές κατοχές στην ομάδα του που νιώθει ήρεμη όταν βρίσκεται στο παρκέ. Ο Ρούντι αυτή τη στιγμή είναι με διαφορά ο κορυφαίος ριμπάουντερ της λίγκας, καθοδηγώντας μαεστρικά την ομάδα με τα όσα κάνει στη ρακέτα σε άμυνα και επίθεση.

@Photo credits: twitter/ jazz

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα