Μπακς: Πήραν... φωτιά στα τρίποντα και πέτυχαν την 4η καλύτερη επίδοση ever (infographic)

Μπακς: Πήραν... φωτιά στα τρίποντα και πέτυχαν την 4η καλύτερη επίδοση ever (infographic)

Νίκος Καρφής
Μπακς: Πήραν... φωτιά στα τρίποντα και πέτυχαν την 4η καλύτερη επίδοση ever (infographic)

bet365

Oι Μπακς ευστόχησαν σε 26 τρίποντα κόντρα στους Νικς, φτάνοντας σε μία από τις κορυφαίες επιδόσεις της ιστορίας του NBA.

Ελεύθεροι σκοπευτές την είδαν οι Μπακς απέναντι στους Νικς και τελείωσαν το ματς με 26/50 τρίποντα, κάτι που τους οδήγησε στη νίκη. Τα ελάφια πήραν φωτιά και κατάφεραν να πετύχουν μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στην ιστορία της λίγκας.

Τα 26 τρίποντα αποτελούν την 5η καλύτερη επίδοση. Στην κορυφή βρίσκονται και πάλι τα ελάφια με τα 29 τρίποντα που είχαν πετύχει απέναντι στους Χιτ. Τους ακολουθούν με τα 28 οι Ρόκετς απέναντι στους Θάντερ, ενώ 28 έβαλαν και οι Τζαζ κόντρα στους Χόρνετς.

Στα 27 βρίσκονται οι Ρόκετς, οι Νετς και οι Ουόριορς, ενώ 26 έχουν πάλι οι Ρόκετς (τότε που έπαιζαν σαν τρελοί small ball και σούταραν από παντού), οι Τζαζ δύο φορές και οι Τίμπεργουλβς. Έτσι η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο τους ισοφάρισε με τα 26 τρίποντα και βρίσκεται παρέα με όλους αυτούς στην 4η θέση της λίστας.

ΟμάδαΑντίπαλοςΤρίποντα
ΜπακςΧιτ29
ΡόκετςΘάντερ28
ΤζαζΧόρνετς28
ΡόκετςΣανς27
ΟυόριορςΘάντερ27
ΝετςΚινγκς27
ΡόκετςΚαβς26
ΤίμπεργουλβςΚλίπερς26
ΤζαζΧόρνετς26
ΤζαζΜάτζικ26
ΜπακςΝικς26

Tα... έσταζαν από παντού

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω γράφημα του sofascore, η ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ είχε... κέφια έξω από τη γραμμή και τα έβαζε από παντού. Δεν είχαν πως να το αντιμετωπίσουν οι Νικς που έβλεπαν τα σουτ να βρίσκουν συνεχώς το διχτάκι. Τα ελάφια είχαν 7/13 και 6/15 από αριστερά και δεξία αντίστοιχα στις 45 μοίρες, ενώ από την κορυφή μέτρησαν 5/8. Στις δύσκολες μεριές τώρα, στις γωνίες δηλαδή είχαν 5/8 από την αριστερή γωνία και 3/6 από τη δεξιά. O Kόνατον είχε 7/13 σε ένα απίθανο ρεσιτάλ, ο Άλεν 5/11, ο Γιάννης 2/5, ο Οτζελέγιε 2/3, ο Χουντ 1/2, ο Πόρτις 3/5, ο Χιλ 2/3 και ο Χόλιντεϊ 2/6.

Το τρίποντο είναι το δυνατό σημείο των Μπακς τα τελευταία χρόνια. Έχουν μάθει να ζουν και να πεθαίνουν με αυτό, ενώ στην καλή τους μέρα σε... τσακίζουν. Αν βρουν ρυθμό, μπορούν να βρίσκουν στόχο κάθε βράδυ, κάτι που τους κάνει πολύ επικίνδυνους για οποιαδήποτε ομάδα. Η αυτοπεποίθηση της ομάδας του Αντετοκούνμπο στο τρίποντο αποτελεί ένα από τα σημαντικά ατού της στον δρόμο για το repeat.

e

@Photo credits: twitter/ bucks
 

NBA Τελευταία Νέα