Ντόντσιτς: Πρώτα «εκτελεί», πάντα απ' τα αριστερά και μετά χαμογελάει (vids & infographic)

Ντόντσιτς: Πρώτα «εκτελεί», πάντα απ' τα αριστερά και μετά χαμογελάει (vids & infographic)

Ντόντσιτς: Πρώτα «εκτελεί», πάντα απ' τα αριστερά και μετά χαμογελάει (vids & infographic)

bet365

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει μια παράξενη σχέση με τα buzzer beater. Τα τέσσερα που έχουν δώσει νίκες με σλοβένικη σφραγίδα στους Ντάλας Μάβερικς έχουν προέλθει όλα από την αριστερή πλευρά του γηπέδου! Και είναι όλα τους διαλεγμένα ένα προς ένα.

(Ατελείωτα) Χρήματα. (Πολλά) Όπλα. (Αρκετοί) Φόροι. Ένας Λούκα Ντόντσιτς. Το Τέξας έχει τα δικά του «αγαθά». Με τον Σλοβένο να είναι αποκλειστικό προνόμιο των Ντάλας Μάβερικς.

Κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς ο Λούκα Magic πέτυχε ακόμα ένα buzzer beater στη μικρή, μα τόσο εξαιρετική, καριέρα του στο ΝΒΑ.

Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που... εκτελεί τους Σέλτικς. Αλλά με αυτό θα ασχοληθούμε λίγο παρακάτω. Αυτό που έχει σημασία, είναι η λατρεία του Ντόντσιτς να πετυχαίνει buzzer beater μόνο από την αριστερή πλευρά του γηπέδου.

Απ' αυτή σκόραρε απέναντι στους Σέλτικς, τα ξημερώματα της Κυριακής για το τελικό 107-104.

Μοναδική εξαίρεση και γι' αυτό είναι εκτός της λίστας είναι ένα σουτ της τελευταίας στιγμής, από τη δεξιά γωνιά του γηπέδου, το οποίο δεν έδωσε τη νίκη, αλλά οδήγησε το ματς των Μάβερικς με τους Μπλέιζερς στην παράταση (24/12/2018).

Γκρίζλις - Μάβερικς 113-114

Είναι το περίφημο buzzer beater, όπου ο Ντόντσιτς ουσιαστικά πετάει την μπάλα στο καλάθι των Γκρίζλις (14/4/2021). Και... γράφει το τρίποντο της νίκης. Ακριβώς με τη λήξη του αγώνα. Κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Κλίπερς - Μάβερικς 133-135

Βρισκόμαστε στη «φούσκα» του Ορλάντο (23/8/2020). Στα playoffs. Στο Game 4 της σειράς με τους Λος Άντζελες Κλίπερς, ξανά λίγο πριν μηδενίσει το χρονόμετρο, ο Ντόντσιτς χρειάζεται ένα δίποντο για τη νίκη. Κάνει τρίποντο και βρίσκει στόχο! Τότε οι Μάβερικς ισοφάρισαν προσωρινά 2-2 τη σειρά, ωστόσο στη συνέχεια γνώρισαν τον αποκλεισμό.

Μάβερικς - Σέλτικς 110-107

Σας είπαμε παραπάνω πως το έχει κάνει ξανά. Ήταν στις 24 Φεβρουαρίου του 2021. Τότε το «σπίτι» των Μάβερικς ήταν αδειανό, λόγω των περιορισμών του κορονοϊού. Σε αυτή την περίπτωση ο Σλοβένος άφησε ένα χιλιοστό στο ρολόι. Το απόλυτο «βασανιστήριο» σε συσκευασία απειροελάχιστου χρόνου. Στο ίδιο ματς, έχει βάλει και ένα μεγάλο τρίποντο, 15.3 δεύτερα πριν το τέλος, που έφερε το Ντάλας μπροστά στο σκορ (107-105), πριν οι Σέλτικς ισοφαρίσουν. Και μετά γνωρίζετε τι έγινε...

Doncic Infographic

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα