Ντέιβιντ Ρόμπινσον: Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του «ναύαρχου» με δύο χρόνια καθυστέρηση (vid)

Ντέιβιντ Ρόμπινσον: Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του «ναύαρχου» με δύο χρόνια καθυστέρηση (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Ντέιβιντ Ρόμπινσον: Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του «ναύαρχου» με δύο χρόνια καθυστέρηση (vid)

bet365

Συμπληρώνονται 32 χρόνια από τη βραδιά που ο «ναύαρχος» Ντέιβιντ Ρόμπινσον είχε... ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του από το ναυτικό και πραγματοποιούσε την πρώτη του εμφάνιση στο ΝΒΑ!

Ένα ντεμπούτο που άργησε... δύο χρόνια. Αν και είχε επιλεγεί στην κορυφή του draft το 1987, ο Ρόμπινσον είχε την υποχρέωση να υπηρετήσει στο πολεμικό ναυτικό και στη συνέχεια να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα στο ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα είχε φοιτήσει στο πανεπιστήμιο «Navy» με αποτέλεσμα να έπρεπε να υπηρετήσει στη συνέχεια τη θητεία του. Μάλιστα η ιστορία του είναι και λίγο... περίεργη, αφού κατάφερε να μπει οριακά στη Ναυτική Ακαδημία λόγω του ύψους του. Ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον έμεινε τελικά δύο χρόνια στην υπηρεσία του Ναυτικού, ενώ αποφοίτησε έχοντας δίπλωμα αξιωματικού πολιτικού μηχανικού! Μπορεί το «παρατσούκλι» του να ήταν «Ναύαρχος» αλλά ουσιαστικά ο βαθμός που είχε στο ναυτικό ήταν κατώτερος.

Στις 4 Νοεμβρίου 1989, λοιπόν, ο Ρόμπινσον είχε τεθεί στην διάθεση του Λάρι Μπράουν για το πρώτο ματς της σεζόν στη «HemisFair Arena» του Τέξας για την αναμέτρηση με τους Λέικερς. Οι Σπερς κατάφεραν να κερδίσουν το ματς με 106-98 και τον ίδιο να έχει 23 πόντους με 6/11 δίποντα, 11/14 βολές, 17 ριμπάουντ, 3 τάπες, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 34 λεπτά συμμετοχής.

Συμπαίκτης του και βασικός στην πεντάδα ήταν ο πάλαι ποτέ παίκτης του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ Ουίλι Άντερσον με 12 πόντους, ενώ 22 πόντους είχε πετύχει ο Τέρι Κάμινγκς. Για τους Λέικερς, τρεις παίκτες είχαν πάνω από 20 πόντους και πιο συγκεκριμένα οι Τζέιμς Ουόρθι (25π.), Μπάιρον Σκοτ (24π.), Μάτζικ Τζόνσον (24π., 10ρ., 9ασ.)

Το φύλλο αγώνα από το ντεμπούτο του Ρόμπινσον

4 Νοεμβρίου 1989

Σαν Αντόνιο Σπερς - Λος Άντζελες Λέικερς 106-98

«HemisFair Arena»

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ (Λάρι Μπράουν): Τσικς 14, Ρόμπινσον 23 (17ριμπ., 3ταπ.), Άντερσον 12, Κάμινγκς 22, Έλιοτ 16, Μάξγουελ 6, Μπρικόφσκι 6, Ουίνγκειτ 7, Τζόουνς.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ (Πατ Ράιλι): Σκοτ 24 (3), Ουόρθι 25, Μάτζικ Τζόνσον (24π., 10ριμπ,, 9ασ.), Γκριν 10, Τόμπσον 6, Κούπερ 7, Ντρου 2, Ντίβατς, ΜακΝάμαρα.

 

NBA Τελευταία Νέα