Ράιλι: Ο... Godfather πάντα φτιάχνει ομάδες για τίτλο (vids)

Νίκος Καρφής
Ράιλι: Ο... Godfather πάντα φτιάχνει ομάδες για τίτλο (vids)

bet365

Ο Πατ Ράιλι θέλει για άλλη μια σεζόν να φτιάξει ομάδα ικανή για τίτλο και το Gazzetta υποκλίνεται στον... Νονό που δείχνει να έχει το μαγικό ραβδάκι.

Οι Χιτ έχουν ξεκινήσει τη σεζόν με μεγάλες βλέψεις (στην κορυφή της Ανατολής με ρεκόρ 4-1 μετά τη νίκη επί των Χόρνετς), αφού οι καλοκαιρινές προσθήκες έχουν δυναμώσει πολύ την ομάδα. Κάιλ Λάουρι και Πι Τζέι Τάκερ ήρθαν για να δώσουν στην ομάδα ποιότητα, εμπειρία και πρωταθληματικό DNA. Εκεί βρήκαν τους γνωστούς και μη εξαιρετέους Μπάτλερ, Αντεμπάγιο, Χίρο, Ρόμπινσον και το Μαϊάμι ελπίζει πως θα επιστρέψει σε τελικούς μετά το 2020.

Ο Πατ Ράιλι πάντα βρίσκει τον τρόπο να δημιουργεί ομάδες που διεκδικούν τίτλους και δαχτυλίδια και το Gazzetta στέκεται στον... Godfather του ΝΒΑ που έχει το άγγιγμα του Μίδα, γεμίζοντας δόξα τους οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται.

Πήγε τελικούς σε έξι διαφορετικές δεκαετίες

Από το 1967, όταν και έπαιζε με τους San Diego Rockets στο ΝΒΑ ο Πατ Ράιλι είναι με κάποιο τρόπο μέχρι και σήμερα στην κορυφαία λίγκα. Και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει βρεθεί σε τελικούς του ΝΒΑ!

Δηλαδή, έχει πάει σε τελικούς σε έξι δεκαετίες. Συνεπώς, δεν τον φωνάζουν άδικα «Νονό», «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και άλλα διάφορα προσωνύμια.

Ο Πατ Ράιλι έχει πάει τελικούς ως παίκτης και προπονητής των Λέικερς, προπονητής των Νικς, προπονητής και πρόεδρος των Χιτ. Έχει τρεις παρουσίες ως παίκτης, εννέα ως προπονητής και πέντε ως διοικητικός παράγοντας. Και ελπίζει πως φέτος θα φανεί... Άγγλος στο ραντεβού του με τους τελικούς.

Oι showtime Λέικερς

Ο Πατ Ράιλι άρχισε να μαζεύει τίτλους σαν head coach το 1982 στους Λέικερς και στη συνέχεια με τους... Showtime λιμνάνθρωπους σκόρπισε τρόμο στα 80s, κατακτώντας άλλα τρία πρωταθλήματα. Σε εκείνη τη δεκαετία, οι Λέικερς ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και με καθοδηγητή τον... Νονό σάρωσαν τα πάντα. Φόρεσαν τέσσερα δαχτυλίδια, ενώ έφτασαν σε άλλες 3 περιπτώσεις στους τελικούς.

Η ομάδαρα του Μάτζικ Τζόνσον, του Καρίμ-Αμπντόυλ Τζαμπάρ, του Τζέιμς Ουόρθι, του Μπάιρον Σκοτ, του A.C Γκριν αποτέλεσε μία από τις πιο fun to watch ομάδες όλων των εποχών και συνδύασε θέαμα με ουσία, κάνοντας τους οπαδούς των λιμνάνθρωπων να τρίβουν τα μάτια τους με όσα έβλεπαν στο παρκέ. Η... αλεπού Ράιλι πάλι ειχε βάλει το... χεράκι της και ο μαέστρος στο παρκέ, Μάτζικ εκτελούσε με μαεστρία το σχέδιο του προπονητή.

Παραλίγο να κάνει πρωταθλητές τους Νικς

Ο Ράιλι λίγο έλειψε να οδηγήσει σε πρωτάθλημα και τους Νικς το 1994. Η ομάδα της Νέας Υόρκης, άγγιξε το όνειρο, πάλεψε με όλη της την ψυχή στους τελικούς, αλλά τελικά λύγισε κόντρα στους Ρόκετς του Χακίμ Ολάζουον και ηττήθηκε με 4-3. Μια εξαιρετική ομάδα που απλά της έλειψαν λίγα πράγματα στις λεπτομέρειες των κρίσιμων ματς.

Στο ρόστερ τότε υπήρχαν οι Πάτριν Γιούιν, Τζον Σταρκς, Ντέρεκ Χάρπερ, Άντονι Μέισον, Τσαρλς Όκλεϊ, Τσαρλς Σμιθ,Ντοκ Ρίβερς, Γκρεγκ Άντονι και Ρολάντο Μπλάκμαν. Μια πολύ σκληρή ομάδα που δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω και πάλευε για την κάθε μπάλα. Μάτωνε στο παρκέ. Ο Ράιλι έφτασε κοντά στην... πηγή και με αυτούς, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν ήπιε νερό.

Το πρωτάθλημα του Ουέιντ και η δημιουργία της Big-Three

Ο Godfather έβαλε στόχο να γεμίσει χρυσές σελίδες άλλον έναν οργανισμό και τα κατάφερε. Ανέλαβε τους Χιτ για δεύτερη φορά στην καριέρα του 2003 και το 2006 τους οδήγησε στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της ιστορίας τους ως head coach. Ένα όνειρο μιας ολόκληρης πόλης έπαιρνε σάρκα και οστά χάρη στον άνθρωπο που ότι αγγίζει γίνεται χρυσός.

Ο Ντουέιν Ουέιντ στην τρίτη του σεζόν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη έκανε μυθικά πράγματα στους τελικούς και ο Χιτ επέστρεψαν από το 2-0 κόντρα στους Μάβερικς για να πανηγυρισουν τον τίτλο. Παρέα είχε και τους μπαρουτοκαπνισμένους Σακίλ Ο'Νίλ, Τζέιμς Πόζι και Γκάρι Πέιτον που τον βοήθησαν με την εμπειρία τους να φορέσει το δαχτυλίδι.

Στο Μαϊάμι τα κατάφερε περίφημα και σαν διοικητικός παράγοντας, σαν πρόεδρος τους. Οι Χιτ έψαχναν και πάλι κάτι μεγάλο μετά το πρωτάθλημα του 2006 και ο Ράιλι είπε να τους βοηθήσει αυτή τη φορά από διαφορετικό ποστο.

Έπεισε τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κρις Μπος να έρθουν στο Μαϊάμι και να φτιάξουν μια απίθανη τριάδα μαζί με τον Ντουέιν Ουέιντ. Οι Χιτ κατάφεραν να παίξουν σε τέσσερις σερί τελικούς από το 2011 μέχρι το 2014, κατακτώντας τα πρωταθλήματα του 2012 και του 2013. Οι... πινελιές του Ράιλι για πολλοστή φορά είχαν φέρει έναν οργανισμό αγκαλιά με τίτλους. O Mπος είχε αποκαλύψει και τον απίθανο τρόπο που ο... Νονός τον έπεισε να πάει στο Μαϊάμι: «Όταν συνάντησα τον Πατ στη free agency χρησιμοποίησε όλα τα κόλπα για να με πάρει στο Μαϊάμι. Πριν τελειώσει η συνάντηση μας, είπε να κάνει και ένα τελευταίο κόλπο. Έβγαλε από την τσάντα του όλα τα δαχτυλίδια που έχει κατακτήσει και τα άπλωσε στο τραπέζι. Διάλεξε ένα από αυτά με κοίταξε στα μάτια και είπε: "Θα μου το δώσεις πίσω όταν κερδίσουμε ένα παρέα"»

Η προειδοποίηση και οι τελικοί του 2020

Τον Απρίλη του 2020, ο θρύλος του ΝΒΑ και νυν πρόεδρος του Μαϊάμι είπε ότι «θέλω να χτίσω μια ομάδα πρωταθλήτρια. Με ξέρετε, δεν έχω πολύ υπομονή. Και θέλω να χτίσω και πάλι μια ομάδα για το πρωτάθλημα. Είμαστε κοντά. Μπορεί να χρειαζόμαστε έναν ακόμη παίκτη, αλλά το θέμα είναι ότι είμαστε εκεί. Είμαστε διεκδικητές και αυτό με κάνει περήφανο».

Και λίγους μήνες μετά το Μαϊάμι, κάνοντας μια απίθανη πορεία στα playoffs, όπου απέκλεισε μεταξύ άλλων και τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο έφτασε στους τελικούς. Εκεί η παρέα των Μπάτλερ, Αντεμπάγιο, Χίρο και Ρόμπινσον λύγισε κόντρα στους πιο έμπειρους Λέικερς του ΛεΜπρόν και του Ντέιβις. Φυσικά τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά αν δεν τραυματιζόταν και έχανε όλη τη σειρά ο Ντράγκιτς, ενώ και ο Μπαμ έπαιξε σε όλα τα ματς τραυματίας. Ο Πατ Ράιλι είχε κάνει πάλι το θαύμα του, αφού με τις κινήσεις του έφερε ξανά το Μαϊάμι στους τελικούς κόντρα σε όλα τα προγνωστικά στο ξεκίνημα της σεζόν.

 

NBA Τελευταία Νέα