Χακίμ Ολάζουον: Όταν πρωτοχόρεψε το «Dream Shake» (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Χακίμ Ολάζουον: Όταν πρωτοχόρεψε το «Dream Shake» (vids)

bet365

Πριν από ακριβώς 37 χρόνια, ο Χακίμ Ολάζουον πραγματοποιούσε την παρθενική του εμφάνιση στο ΝΒΑ, ξεκινώντας το δικό του ταξίδι στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη!

Από την «Reunion Arena» του Ντάλας έμελλε να ξεκινήσει η καριέρα του μεγάλου Χακίμ Ολάζουον. Για πολλούς ο καλύτερος σέντερ στην ιστορία του ΝΒΑ!

Οι Χιούστον Ρόκετς ήταν οι τυχεροί στη λοταρία του ΝΒΑ, καθώς τον επέλεξαν στην κορυφή του draft το 1984 αφήνοντας... πίσω τον «Αέρινο» Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος έγραψε την δική του ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ. Αν μη τι άλλο, εδώ υπάρχει ένα μεγάλο «what if» καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν τελείως διαφορετικά εκείνη τη βραδιά του draft και ο Χακίμ να μην φορούσε ποτέ τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς.

Κάτι που έκανε για πρώτη φορά το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 1984 στο μεγάλο ντέρμπι του Τέξας. Με προπονητή τον Μπιλ Φιτς, ο Χακίμ Ολάζουον συμπεριλήφθηκε στην πρώτη πεντάδα των Ρόκετς έχοντας δίπλα τον καλύτερο rookie της σεζόν που είχε προηγηθεί, Ραλφ Σάμπσον και συμπαίκτες επίσης τον Τζον Λούκας, τον Λιούις Λόιντ αλλά και τον... γνώριμο από τη θητεία του στα ελληνικά παρκέ, Μίτσελ Ουίγκινς.

Οι Χιούστον Ρόκετς είχαν ξεκινήσει νικηφόρα τη χρονιά κερδίζοντας μέσα στο Ντάλας με 121-111. Στο πρώτο του «Dream Shake» ο Χακίμ είχε σημειώσει 24 πόντους με 11/18 δίποντα, 2/5 βολές, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα και 3 λάθη!

Στο ίδιο παιχνίδι οι Λούκας και Σάμπσον είχαν προσθέσει από 23 και 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ στο Ντάλας δέσποζαν οι παρουσίες των Μαρκ Αγκουάιρ (30π.) και Τζέι Βίνσεντ (28π.), με τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ Ρολάντο Μπλάκμαν να ήταν παρόντας σ' εκείνο το ματς (14π.)

Στη rookie του χρονιά ο Ολάζουον κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου στο ΝΒΑ, συμπεριλήφθηκε στην 2η καλύτερη αμυντική πεντάδα, ενώ κατάφερε να πάρει μέρος και στο πρώτο από τα 12 All Star Games της καριέρας του!

Δείτε το έγινε στο πρώτο ματς του Χακίμ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

NBA Τελευταία Νέα