Shot charts του ΝΒΑ: Ο Μπάτλερ έβαλε 36 χωρίς να σουτάρει τρίποντο

Shot charts του ΝΒΑ: Ο Μπάτλερ έβαλε 36 χωρίς να σουτάρει τρίποντο

bet365

Το NBA συνεχίζει να ξεπερνά κάθε προσδοκία με το πέρασμα των αγωνιστικών και έχει να παρουσιάσει γνώριμα αλλά και νέα πρόσωπα ως πρωταγωνιστές μέσω των shot charts.

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα των αγώνων για ακόμη μία φορά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ανάλογη είναι και η στατιστική ανάλυση όσων ξεχώρισαν για αυτήν την αγωνιστική. Τα 9 παιχνίδια της δράσης ανέδειξαν τους αντίστοιχους παίκτες με τους Antetokounbros να μην χωρίζονται ούτε στα charts.

Μιλώντας για πεπραγμένα στο παρκέ, η συζήτηση αφορά πάντοτε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο «Greek Freak» των Μπακς στη νίκη επί των Πέισερς έφτασε μία ανάσα από το triple-double, αφού του έλειπε μία ασίστ (9 τον αριθμό) για να συμπληρώσει τους 30 πόντους και τα 10 ριμπάουντ που συγκέντρωσε σε 36 αγωνιστικά λεπτά.

Από εκεί και πέρα, Τζέισον Τέιτουμ και Τρέι Γιάνγκ φρόντισαν να αξιοποιήσουν κάθε τους λεπτό στο παρκέ ωραία και... παράξενα. Ο άσος των Σέλτικς πέτυχε 41 πόντους (με 6/12 τρίποντα) σε... 41 (!) λεπτά -και ας είχε... μόνο 28 προσπάθειες, ενώ ο νεαρός των Χοκς μέτρησε 32 πόντους (2/5 τρίποντα) σε 32 λεπτά, με τους δυο τους να είναι... άχαστοι από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας».

Πολ Τζορτζ και Κέβιν Ντουράντ εξακολουθούν να παίρνουν από το χέρι τις ομάδες τους και να οδηγούν την προσπάθεια. Ο «KD» δεν μάγεψε με την ευστοχία του, αλλά ήταν ο κορυφαίος των Νετς για την αναμέτρηση με τους Ουίζαρντς, με τον 31χρονο φόργουορντ των Κλίπερς να «σπάει» το προσωπικό του ρεκόρ στα κλεψίματα με τα 8 που πρόσθεσε στη στατιστική του.

Δείτε παρακάτω με την βοήθεια του SofaScore την στατιστική των 10 παικτών που επιλέχτηκαν για αυτή την ανάλυση.

Ο Μπάτλερ αρκέστηκε σε σουτ από κοντινή και μεσαία απόσταση και χωρίς να σουτάρει ούτε ένα τρίποντο έβαλε 36 πόντους, ενώ ο Λοβ αναγκάστηκε να πλησιάσει στη ρακέτα προκειμένου να πετύχει τους 22 πόντους του.

Ως μία ευχάριστη έκπληξη από την αρχή της σεζόν, οι Μπουλς παραμένουν αήττητοι μετά από 4 αγώνες φέρνοντας μνήμες από εποχές Τζόρνταν. Απέναντι στους Ράπτορς, ήταν η σειρά του ΝτεΡόζαν να βγει μπροστά. Δεν ήταν μία βραδιά απόλυτης ευστοχίας, αφού το 7/19 στα σουτ εντός πεδιάς, δεν σε «γεμίζει», ωστόσο ο στόχος επετεύχθη.

Ακόμη ένα 7/18 για τον Γιόνας Βαλαντσιούνας που ισορρόπησε την επιθετική του εικόνα με τα 23 ριμπάουντ που κατέβασε και βοήθησε τους Πέλικανς στον δρόμο για τη νίκη.

Η επιλογή θα κλείσει όπως ακριβώς ξεκίνησε... με έναν Αντετοκούνμπο. Ο Θανάσης πάτησε παρκέ για 19 λεπτά και ήταν ο ιδανικός παίκτης... οικονομίας, αφού έχασε μόλις ένα από τα σουτ που επιχείρησε στο ζωγραφιστό, μάζεψε 3 ριμπάουντ και έκανε 2 κλεψίματα για τους Μπακς.

 

NBA Τελευταία Νέα