Ντέιμιαν Λίλαρντ: Βαρομετρικό... χαμηλό για τον «Dame» με 8,3% στα τρίποντα

Ντέιμιαν Λίλαρντ: Βαρομετρικό... χαμηλό για τον «Dame» με 8,3% στα τρίποντα

Γιώργος Κούβαρης
Ντέιμιαν Λίλαρντ: Βαρομετρικό... χαμηλό για τον «Dame» με 8,3% στα τρίποντα

bet365

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έχει πραγματοποιήσει άσχημο ξεκίνημα τη φετινή σεζόν και το Gazzetta καταγράφει τα πεπραγμένα του μέχρι στιγμής.

Αν μη τι άλλο είναι ασυνήθιστο να βλέπουν οι φίλοι του ΝΒΑ τον Ντέιμιαν Λίλαρντ να πραγματοποιεί από μέτριες έως και κακές εμφανίσεις.

Ειδικά όλοι όσοι υποστηρίζουν τους Πόρτλαντ Τρέιλμπλεϊζερς, καθώς πρόκειται για τον φυσικό ηγέτη της ομάδας και πάνω στον οποίο εναποθέτουν τις ελπίδες τους για κάτι καλό στο ΝΒΑ. Τι γίνεται όμως όταν... καθυστερεί η «Dame Time» στο Όρεγκον;

Η αλήθεια είναι ότι στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ο Λίλαρντ βρίσκεται... πολύ έξω από τα νερά του. Αυτό έχει αντίκτυπο και συνολικά στην ομάδα, καθώς ύστερα από τρία ματς το Πόρτλαντ έχει 1-2 ρεκόρ, έχοντας χάσει από Σακραμέντο Κινγκς και Λος Άντζελες Κλίπερς και έχοντας νικήσει του Φοίνιξ Σανς. Και... πάλι καλά θα μπορούσε να πει κάποιος εάν έβλεπε τα νούμερα του 31χρονου σούπερ σταρ του ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα έχει κατά μέσο όρο 17 πόντους με 36% στα σουτ εντός παιδιάς (18/50 στο σύνολο) εκ των οποίων 2/24 τρίποντα! Δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 8,3%!! Μόνο στη νίκη κόντρα στους φιναλίστ του ΝΒΑ είχε 2/7 σουτ έξω από τα 7.25 μέτρα. Στα δύο υπόλοιπα παιχνίδια μέτρησε 0/17 τρίποντα. Φυσικά αυτά τα νούμερα δεν είναι αντιπροσωπευτικά του Λίλαρντ καθώς σε 685 παιχνίδια της κανονικής περιόδου έχει κατά μέσο όρο 24,6 πόντους με 37,4% στα τρίποντα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι μόλις σε τρία παιχνίδια είχε 12 ή λιγότερους πόντους. Στις 11/4 κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ πέτυχε 12 πόντους, στις 6/4 με αντιπάλους (και πάλι) τους Κλίπερς έμεινε στους 11 πόντους, ενώ στην αναμέτρηση με την Γιούτα Τζαζ έκανε season low πέρυσι με 9 πόντους και 4/12 εντός παιδιάς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

NBA Τελευταία Νέα