Στεφ Κάρι: Αν ένα σουτ στην προπόνηση δεν κάνει... χλατς, το μετράει ως άστοχο

Στεφ Κάρι: Αν ένα σουτ στην προπόνηση δεν κάνει... χλατς, το μετράει ως άστοχο

Στεφ Κάρι: Αν ένα σουτ στην προπόνηση δεν κάνει... χλατς, το μετράει ως άστοχο

bet365

Ο Στεφ Κάρι ψάχνει νέες προκλήσεις στο δρόμο για το (εκνευριστικά) τέλειο. Στην προπόνηση του, μετράει ως άστοχα τα σουτ που δεν κάνουν... χλατς!

Στην αναζήτηση του τέλειου... χλατς! Του ήχου που κάνει το διχτάκι σαν περάσει η μπάλα από μέσα του. Ο γλυκός ήχος της επιτυχίας.

Και το ζητούμενο στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Στεφ Κάρι. Του ανθρώπου με το καλύτερο σουτ σε ολάκερο το ΝΒΑ. Μόνο που θέλει να το κάνει ακόμη καλύτερο. Πώς;

Μαζί με τον προπονητή του, Μπράντον Πέιν δημιούργησαν μία σειρά ασκήσεων, όπου αν η μπάλα δεν περάσει από το κέντρο της στεφάνης (για να κάνει το... χλατς) τότε μετρούσαν το σουτ ως άστοχο! Και πάλι απ' την αρχή!

Ο Πέιν - με τη βοήθεια της τεχνολογίας - ελέγχει την κίνηση της μπάλας, την καμπύλη του σουτ και πόσο βαθιά μπαίνει στο καλάθι.

Αυτή η περίεργη «ιεροτελεστία» δεν επιβλήθηκε μόνο στα στατικά σουτ του Κάρι. Αλλά και σε εκείνα σε κίνηση, σαν να είναι σε κανονικές συνθήκες αγώνα.

«Συνθήκες αγώνα και πίεσης»

«Ήταν μία ψυχολογική πρόκληση για να το κάνω όσο πιο τέλεια μπορώ», είπε στο NBA.com ο Κάρι. Και συνέχισε: «Αν κάνω 10 προσπάθειες και είναι εκτός των προδιαγραφών, τότε πρέπει να κάνω άλλες 10 και η άσκηση γίνεται ένα μάθημα, αφού δεν κατάφερες να πετύχεις το στόχο στην πρώτη δεκάδα. Οπότε πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και "κλειδωμένος" σε αυτό που κάνεις. Δημιουργεί μία αίσθηση σαν να έχεις την πίεση του αγώνα. Δεν μπορείς να βρίσκεσαι εκεί όλη μέρα, αισθανόμενος κουρασμένος, επειδή δεν μπορείς να νικήσεις στην άσκηση».

Είκοσι κολλητά σουτ και... αντίο!

Κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, ο Κάρι έπρεπε να εναλλάσσει τις προσπάθειες του από μέση απόσταση στο τρίποντο. Μόνο όταν ευστοχούσε στο τελευταίο σουτ. Όταν ο γκαρντ των Ουόριορς έμεινε στην ίδια θέση, μετά από μερικά άστοχα σουτ, ο Πέιν του είπε: «Αν ολοκληρώσεις δυνατά την άσκηση, τελειώσαμε από τώρα».

Ο Κάρι τον κοίταξε με ενοχλημένο ύφος. Και εκείνο το μικρό χαμόγελο. Έβαλε 20 κολλητά σουτ και πήγε στα αποδυτήρια!

Φέτος, σε δύο αγώνες, ο Κάρι έχει 33 πόντους και σουτάρει με 47.6% στα τρίποντα (2/8 απέναντι στους Λέικερς και 8/13 κόντρα στους Κλίπερς).

 

NBA Τελευταία Νέα