NBA: Οι ομάδες θέλουν να κόψουν λεφτά απ' τους παίκτες που απαιτούν ανταλλαγή

NBA: Οι ομάδες θέλουν να κόψουν λεφτά απ' τους παίκτες που απαιτούν ανταλλαγή

bet365

Το... κακό έχει παραγίνει. Οι παίκτες επαναστατουν και ζητούν ανταλλαγή. Οι ομάδες αποφάσισαν ότι κάτι πρέπει να κάνουν και στοχεύουν στις τσέπες των παικτών.

Η τακτική θυμίζει εκείνο το κακομαθημένο παιδί. Θα κρατήσουν την ανάσα τους μέχρι να γίνουν... μωβ ή θα γίνει το δικό τους! Μία ανταλλαγή, δηλαδή. Οι περιπτώσεις στο ΝΒΑ είναι πια πολλές, με τελευταία αυτή του Μπεν Σίμονς.

Ένας παίκτης θεωρεί ότι η ομάδα, με την οποία έχει υπογράψει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, δεν συμβαδίζει με τις φιλοδοξίες του. Και τι κάνει; Ζητάει ανταλλαγή. Εδώ και τώρα!

Οι υπεύθυνοι των ομάδων του ΝΒΑ προσπάθησαν να βρουν αντίμετρα σε αυτές τις απαιτήσεις. Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι και άρεσε σε όλες τις πλευρές ήταν η μείωση των αποδοχών για έναν παίκτη που... εκβιάζει για να αλλάξει ομάδα.

Η πρόταση που αναφέρει πως ο παίκτης πρέπει να χάνει το 70% του συμβολαίου του, μάλλον δεν πρόκειται να προκριθεί, αλλά συζητήθηκε. Εκείνη που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες προτιμήσεις είναι η πληρωμή του 60% του συμβολαίου για κάθε... επαναστάτη.

Πώς θα εφαρμοστεί αυτό; Στο ΝΒΑ υπάρχει το trade kicker. Ένα ποσοστό αύξησης για κάθε παίκτη, εφόσον γίνει ανταλλαγή. Αν επιδιώξει την ανταλλαγή του, το kicker θα γίνει αντίστροφο, δηλαδή θα προκαλεί αφαίρεση αποδοχών.

 

NBA Τελευταία Νέα