ΝΒΑ: Ο Σίμονς και οι περιφερειακοί που ήταν... τσακωμένοι με το τρίποντο

ΝΒΑ: Ο Σίμονς και οι περιφερειακοί που ήταν... τσακωμένοι με το τρίποντο

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Ο Σίμονς και οι περιφερειακοί που ήταν... τσακωμένοι με το τρίποντο

bet365

Με αφορμή τον... φευγάτο Μπεν Σίμονς, το Gazzetta σας παρουσιάζει τους χειρότερους περιφερειακούς σουτέρ στην ιστορία.

Ο Μπεν Σίμονς συνεχίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα του ΝΒΑ, αφού απέχει από προπονήσεις και ματς των Σίξερς, επιδιώκοντας διακαώς την ανταλλαγή του. Ο Αυστραλός όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί ένας από τους χειρότερους περιφερειακούς σουτέρ της λίγκας (για να μην πούμε ο χειρότερος), αφού στις περισσότερες περιπτώσεις φοβάται να σουτάρει και όταν το κάνει, σπάει τα καλάθια. Στο παρελθόν έχουμε δει κι άλλους παίκτες της περιφέρειας που είναι τσακωμένοι με το σουτ τριών πόντων.

Jamaal Tinsley 29.2%

Ο πρωην γκαρντ των Πέισερς ήταν Νο.27 στο draft του 2001 και πραγματοποίησε μια τίμια καριέρα κυρίως στην Ιντιάνα. Εκεί είχε 8.5 πόντους και 6 ασίστ μέσο όρο, όμως δεν το είχε και πολύ στα τρίποντα. Σούταρε με το απογοητευτικό 29.9%, ενώ στην καλύτερη του σεζόν στον τομέα του τριπόντου έφτασε στο 37.2%. Μαλλον θα γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος για τον συμπαθέραστατο κατά τα... άλλα, Τζαμάλ, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε στο ντοκιμαντέρ για την κλωτσοπατινάδα μεταξύ Πίστονς και Πέισερς (Malice At The Palace) ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τη... φυτιλιά στο μυαλό του Αρτέστ πριν ξεκινήσει το... πάρτι με τον Μπεν Ουάλας.

Reggie Williams, 29.8%

Κάποτε ήταν Νο.5 στο draft, ενώ έμεινε για εννιά σεζον στην κορυφαια λίγκα του πλανήτη. Είχε πάνω από 12 πόντους μέσο όρ, όμως ποτέ το τρίποντο δεν ήταν το φόρτε του. Και δεν έκανε κάτι για να το φτιάξει. Τη σεζόν 1990-91 κοιμήθηκε ο Θεός και είχε 40.9%, όμως συνολικά σούτραρε με 29.8% στρα τρίποντα. Ένας από τους χειρότερους τριποντέρ περιφερειακούς στην ιστορία της λίγκας.

l

Dwyane Wade, 29.2%

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους shooting guards όλων των εποχών, όμως στα τρίποντα πάντα ο Ουέιντ είχε ένα μικρό θεματά. Ήταν ίσως η μεγαλύτερη αδυναμία του πάνω στο παρκέ που όμως δεν τον εμπόδισε να κάνει την τεράστια καριέρα του και να πάρει 3 πρωταθλήματα. Ποτέ δεν σουταρε με πάω από 33%, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να έχει 22 πόντους μ.ο, κάτι που μαρτυρά πολλά για την αξία του και τους άλλους τρόπους που έφτανε μέχρι το καλάθι.

Isaiah Thomas, 29.0%

Ένας από τους πιο σκληρούς γκαρντ της ιστορίας, κάτοχος δύο πρωταθλημάτων. Ο άνθρωπος που μαζί με τους Bad Boys Pistons... προετοίμασε τον Τζόρνταν, τον έκανε πιο δυνατό σωματικά και ψυχικά, ώστε να φτάσει στα πρωταθλήματα που πήρε. Ένα μειονέκτημα του ήταν το τρίποντο, εκεί όπου σούταρε με 29%. Κατά τη διάρκεια της σεζον 1986-87 είχε 19.4%, όμως παρόλα αυτά μέτρησε 20 πόντους μέσο όρο εκείνη τη σεζόν.

w

Ron Harper, 28.9%

Ήταν γνωστός και μη εξαιρετέος για την σκληρή του άμυνα στους Μπουλς στα 90s. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, ενώ όποτε μπορούσε έβγαζε και όμορφα plays στην επίθεση. Το πρόβλημα του ήταν το τρίποντο. Είχε πάνω από 13 πόντους μ.ο στην καριέρα του, αλλά τη δεύτερη σεζόν του στη λίγκα είχε το κάκιστο 15%. Τελείωσε με 28.9% και τα στεφάνια υπέφεραν όταν σούταρε.

Josh Smith, 28.5%

Kατά τη διάρκεια της καριέρας του έπαιξε και σαν small forward και για αυτό βρίσκεται στη λίστα. Εξαιρετικός dunker που δεν σταμάτησε να μοιράζει. Όμως ποτέ δεν κατάφερε, όσο και αν το πάλεψε, το δούλεψε να φτιάξει το σουτ του. Κακός τρίποντος που δεν σταματούσε να τα... σπάει αν τον έπιανε η τρέλα του. Το 2010 επιχείρησε επτά τρίποντα και τα έχασε όλα/

b

DeMar DeRozan, 28%

Θεωρειται ένας από τους καλύτερους σουτέρ μέσης απόστασης στο ΝΒΑ και με αυτό τον τρόπο συνεχίζει να βγάζει το... ψωμί του. Όμως τα τρίποντα ποτέ δεν ήταν το φόρτε του. Ένας εκ των 3-4 χειροτερων σε αυτή την κατηγορία στην ιστορία του ΝΒΑ. Πολλές ομάδες του έδιναν το σουτ γιατί ήξεραν τα ποσοστά του. Τη σεζόν 2018-19 είχε μόλις 16% στα τρίποντα. To 28% στην καριέρα του λέει πολλά.

Corey Brewer, 28.2%

Έχει παίξει σε πολλές ομάδες στην μπασκετική του σταδιοδρομία. Σε 8 μέσα σε διάστημα 11 ετών. Ποτέ δεν κατάφερε να βελτιώσει το σουτ του. Φάνηκε από το ξεκίνημα το μειονέκτημα του αυτό, αφού είχε 19.4% στη rookie season του με τη Μινεσότα. Σε 54 ματς με τη φανέλα των Λέικερς, σούταρε με το τραγικό 18%.

 

NBA Τελευταία Νέα