NBA: Θέλει να διοργανώσει αγώνα σε ανοικτό γήπεδο (vids)

NBA: Θέλει να διοργανώσει αγώνα σε ανοικτό γήπεδο (vids)

bet365

Η ιδέα πάρθηκε από το τόλμημα του MLB (μπέιζμπολ) και το ΝΒΑ θέλει να αντιγράψει την ιδέα. Ένας αγώνας ΝΒΑ σε ένα ανοικτό γήπεδο. Πώς σας φαίνεται;

Όλα ξεκίνησαν από ένα ανοικτό γήπεδο. Τσιμεντένιο γήπεδο, σχισμένα διχτάκια, μία στραβή μπασκέτα. Το NBA θέλει να επιστρέψει στις ρίζες του. Διαθέτοντας όλα τα μπασκετικά... κομφόρ, εκτός από την οροφή του γηπέδου!

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος στρατηγικής και αναλύσεων του ΝΒΑ, Έβαν Ουάς εξήγησε στο podcast «The crossover», τη σκέψη του ΝΒΑ να φιλοξενήσει έναν αγώνα σε ανοικτό γήπεδο!

Το NCAA λογίζεται ήδη ως πρωτοπόρος, όταν το 2011 τέλεσε την αναμέτρηση Νορθ Καρολάινα - Μίσιγκαν Στέιτ πάνω σε ένα αεροπλανοφόρο! Το πρόβλημα που προκύπτει για τον Ουάς είναι φυσική η ορθή χρήση το παρκέ. Πώς θα το επηρεάσει η υγρασία, το ενδεχόμενο βροχής και φυσικά οι πιθανότητες τραυματισμού των αθλητών, οι οποίοι είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται σε διαφορετικές συνθήκες.

Το παράδειγμα του MLB

Το 2021 η λίγκα του μπέιζμπολ αποφάσισε να τιμήσει τις ρίζες της ταινίας «Filed of Dreams» (πρωταγωνιστής ο Κέβιν Κόνστερ). Οι Σικάγο Ουάιτ Σοξ και οι Νιου Γιορκ Γιάνκις αγωνίστηκαν στο γήπεδο που έγιναν τα γυρίσματα, με 8.000 θεατές να παρακολουθούν τον αγώνα σε ένα γήπεδο δημιουργημένο δίπλα σε χωράφια!

Και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, τόσο ώστε το MLB να επιθυμεί τη διοργάνωση ενός ακόμη αγώνα στο ίδιο γήπεδο, για τον Αύγουστο του 2022.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα