NBA: Τα πιο υπερτιμημένα συμβόλαια της λίγκας (pics)

Νίκος Καρφής
NBA: Τα πιο υπερτιμημένα συμβόλαια της λίγκας (pics)

bet365

Στο ΝΒΑ υπάρχουν μερικά συμβόλαια που δείχνουν λιγάκι υπερτιμημένα και το Gazzetta διάλεξε το TOP 5 των περιπτώσεων αυτών.

Πολλές φορές τα front office των ομάδων προχωρούν σε κινήσεις που μπορεί να μην έκαναν αν το σκεφτόντουσαν καλύτερα και εξέταζαν πιο εξονυχιστικά την κάθε πρίπτωση. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει παίκτες να υπογράφουν συμβόλαια που σύμφωνα με τον περισσότερο κόσμο δεν ανταποκρίνoνται στην αξία τους.

Το Gazzetta διάλεξε πέντε περιπτώσεις παικτών που τα συμβόλαια τους μπορούν να χαρακτηριστούν υπερτιμημένα και σας τα παρουσιάζει. Σίγουρα αρκετές ομάδες θα γυρνούσαν τον χρόνο πίσω για να άλλαζαν την απόφαση τους.

JOHN WALL

ρρ

Συμβόλαιο: τετραετές, 171 εκατ. δολάρια

Απομένουν: 2 χρόνια,91.7 εκατ. δολάρια

Μισθός 2021-22: 44.3 εκατ. δολάρια

Οι Oυίζαρντς του είχαν προσφέρει ένα πλουσιοπάροχο τετραετές το 2019, ενώ στη συνέχεια το συμβόλαιο το... φορτώθηκαν οι Ρόκετς. Τη νέα σεζόν ο Ουόλ θα έχει ακριβώς το ίδιο συμβόλαιο με τον Χάρντεν και παρέα θα βρίσκονται στη δεύτερη θέση με τους πιο ακριβοπληρωμένους στο ΝΒΑ. Το Χιούστον που θέλει να κάνει rebuild σίγουρα θα δυσκολεύεται όταν έχει στις τάξεις του έναν γκαρντ που στα καλά του ήταν... σφαίρα, ωστόσο πλέον περνάω παραπάνω χρόνο στα... πιτς παρά στα παρκέ.

KEVIN LOVE

οο

Συμβόλαιο: τετραετές, 120 εκατ. δολάρια

Απομένουν: 2 χρόνια, 60 εκατ. δολάρια

Μισθός 2021-22: 31.3 εκατ. δολάρια

Τα χρόνια έχουν περάσει για τον Κέβιν Λοβ και σίγουρα δεν αποτελεί έναν από τους κορυφαίους power forwards του ΝΒΑ όπως ήταν στη Μινεσότα. Δεν το... κουνάει από το Κλίβελαντ και γιατί να το κάνει άλλωστε όταν θα λάβει 60 εκατ. δολάρια για τα επόμενα δύο χρόνια. Εξαιρετικό deal για τον ίδιο αλλά όχι για τους ιππότες, με τον Κέβιν να έχει γράψει πάντως το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας με το πρωτάθλημα του 2016 κόντρα στους Ουόριορς.

BEN SIMMONS

οπο

Συμβόλαιο: πενταετές, 177 εκατ. δολάρια

Απομένουν: 4 χρόνια, 146.7 εκατ. δολάρια

Μισθός 2021-22: 33 εκατ. δολάρια

Δέχθηκε μεγάλη κριτική για την αστοχία του στα playoffs και ειδικότερα για το ποσοστό του στις βολές. Αll Star τα τελευταία χρόνια, όμως ακόμα δεν έχει καταφέρει να βάλει στο ρεπερτόριο του το σουτ και είναι μονοδιάστατος στην επίθεση, κάνοντας το εύκολο για τους αντιπάλους του. Τη νέα σεζόν θα παίρνει παραπάνω από παίκτες σαν τον Εμπίντ, τον Μπούκερ, τον Τάουνς και τον Τζαμάλ Μάρεϊ. Τα 33 εκατ. δολάρια τον χρόνο είναι πάρα πολλά για έναν παίκτη που δεν σουτάρει. Υπάρχουν αρκετές φήμες που τον θέλουν εκτός Φιλαδέλφεια ωστόσο ακόμα δεν έχει βρεθεί η... χρυσή τομή.

KRISTAPS PORZINGIS

ll

Συμβόλαιο: πενταετές, 158 εκατ. δολάρια

Απομένουν: τρία χρόνια, 101.5 εκατ. δολάρια

Μισθός 2021-22: 31.7 εκατ. δολάρια

Όταν ο Λετονός μετακόμιζε στο Ντάλας υπήρχε ενθουσιασμός στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας. Πλέον όμως και μετά τις περσινές εμφανίσεις του Πορζίνγκις, μάλλον οι Μάβερικς αρχίζουν να πιστεύουν πως θα πρέπει να μπει κάποιος άλλος παικτης δίπλα στον ηγέτη Ντόντσιτς που θα προσφέρει πολλά παραπάνω στην ομάδα, ειδικά στα κρίσιμα ματς της postseason. Τα 31.7 εκατ. δολάρια χτυπούν άσχημα σε πολλούς, ενώ ο ίδιος ο Κρίσταπς δεν θέλει να βλέπει τον Λούκα να παίρνει τόσες πολλές μπάλες και να υποβαθμίζεται ο δικός του ρόλος.

TOBIAS HARRIS

ioio

Συμβόλαιο: πενταετές, 180 εκατ. δολάρια

Απομένουν: 3 χρόνια, 112.9 εκατ. δολάρια

Μισθός 2021-22: 35.9 εκατ. δολάρια

Κανείς δεν αμφισβητεί πως ο Χάρις είναι πολύ καλός παίκτης, ενώ φέτος έδειξε σημαντική βελτίωση και έπαιξε λίγο παραπάνω για την ομάδα και όχι για την πάρτη του όπως συνέβαινε παλιότερα. Ακόμα και έτσι όμως, είναι τρελό να είναι ο 13ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΝΒΑ για τη σεζόν που έρχεται. Πολλά χρήματα για έναν παίκτη που δεν ανήκει ούτε καν στο TOP 25 του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή και . Οι Σίξερς τα.... σκόρπισαν για τους Σίμονς και Χάρις, κάτι που τους οδηγεί σε πολύ μικρό χώρο στο salary cap.

 

NBA Τελευταία Νέα