Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος Κόμπι Μπράιαντ (vids)

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος Κόμπι Μπράιαντ (vids)

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος Κόμπι Μπράιαντ (vids)

bet365

Ο Κόμπι Μπράιαντ έχει γενέθλια. Η τούρτα του είχε 43 κεράκια. Και ο ίδιος θα τα αντίκριζε με εκείνο το πελώριο χαμόγελο. Και είναι βέβαιο ότι θα πείσμωνε για να τα σβήσει με μία ανάσα. Και θα τα κατάφερνε.

Δεν μπορεί. Θα έχει ξεχαστεί σε κάποιο γυμναστήριο. Να σηκώνει βάρη. Να ιδρώνει τη μία φανέλα, μετά την άλλη. Να σουτάρει ατελείωτες φορές, μέχρι η μπάλα να προκαλεί - με απίστευτη τελειότητα - τον γλυκό ήχο που κάνει σαν περνάει από το διχτάκι. Χλατς! Η μπάλα στα χέρια του Κόμπι Μπράιαντ. Όπως λάτρευε όταν έπαιζε. 3... 2....1.... Κόμπι!

Ο χρόνος κυλάει. Δεν κοιτάει ούτε αυτός που έφυγαν, ούτε εκείνους που έμειναν ξωπίσω. Ο Κόμπι Μπράιαντ θα έκλεισε, σήμερα 23 Αυγούστου, τα 43 έτη ζωής. Τα γενέθλιά του είναι πλέον μία... κούφια ημερομηνία. Η καλύτερη ευκαιρία να τον θυμηθούμε. Η χειρότερη στιγμή να τον θυμηθούμε.

Έχουν περάσει 19 μήνες απ' τον θάνατό του. Και ακόμα κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει. Αρνείται να το αποδεχτεί. Όλοι ελπίζουν ότι μία ημέρα θα εμφανιστεί και θα πει πως όλα ήταν ένα κακόγουστο αστείο, που τράβηξε παραπάνω απ' ότι έπρεπε.

Κόμπι Μπράιαντ

Μόνο που δεν είναι. Μας άφησε εκείνο το πρωινό της 26ης Ιανουαρίου του 2020. Τότε που ο κόσμος ήταν ακόμη ζωντανός. Ελεύθερος. Και διαφορετικός. Από το πρωί, το ΝΒΑ θυμάται τον δικό του Κόμπι. Το timeline του twitter έχει γεμίσει από τα καλάθια του.

Και είναι σίγουρο ότι μέχρι το βράδυ, όλο και κάποια νέα ιστορία θα φτάσει στα αυτιά μας.Η οποία θα περιγράφει τον μανιακό με τη δουλειά Κόμπι. Τον Μπράιαντ που δεν υπολόγιζε κάματο και σωματικό πόνο, προκειμένου να πετύχει αυτό που ήθελε. Αλλά και τον γενναιόδωρο Κόμπι. Που βοηθούσε χωρίς να απαιτεί ανταλλάγματα. Μπορεί να τον αποκαλούσαν showboat (αυτός που κομπάζει), αλλά στη ζωή του ήταν το ακριβώς αντίθετο.

«Η ζωή προχωράει...»

«Να περνάς καλά. Η ζωή είναι μικρή για να απογοητεύεσαι. Πρέπει να συνεχίζεις. Να πηγαίνεις μπροστά. Το ένα πόδι, μπροστά απ' το άλλο, ένα μεγάλο χαμόγελο και η ζωή προχωράει», ήταν τα λόγια του το 2008. Τότε που είχε χάσει τον τίτλο του ΝΒΑ από τους (μισητούς) Μπόστον Σέλτικς.

Η αλήθεια είναι πως ο Κόμπι δεν είχε μάθει να εγκαταλείπει. Το έδειξε και το βράδυ που υπέστη ρήξη αχίλλειου. Αποχώρησε υποβασταζόμενος. Καλά καλά δεν μπορούσε να περπατήσει.

Και όμως. Γύρισε για να εκτελέσει τις βολές από το φάουλ που είχε κερδίσει. Αυτός ήταν ο Κόμπι. Αυτή είναι η απόλυτη στιγμή Κόμπι.

Από την ημέρα του θανάτου του, έχουν κάνει την εμφάνισή τους χιλιάδες ιστορίες. Αλλά και βίντεο. Με παλιότερες στιγμές του Black Mamba.

Το μόνο που δεν έχει απαντηθεί και δεν μπορεί να απαντηθεί, είναι ένα πελώριο «τι θα γινόταν αν...». Τι θα γινόταν αν ο Κόμπι δεν είχε μπει - μαζί με την κόρη του Τζίτζι - σε εκείνο το ελικόπτερο. Η ιστορία θα είχε γραφτεί αλλιώς. Και τα σημερινά γενέθλια δεν θα ήταν μόνο αφορμή για μία γλυκιά ανάμνηση.

Χρόνια πολλά, Κόμπι. Τα λέμε ξανά όταν θα γίνεις 44.

 

NBA Τελευταία Νέα