Παναθηναϊκός: Καμία προθεσμία για το ΝΒΑ out του Καλαϊτζάκη, θα περιμένει το Summer League

Παναθηναϊκός: Καμία προθεσμία για το ΝΒΑ out του Καλαϊτζάκη, θα περιμένει το Summer League

bet365

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης επιλέχθηκε στο νούμερο «60» του Draft από τους Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλλουν 300.000 δολάρια που είναι το NBA out, χωρίς ωστόσο να υπάρχει χρονικό περιθώριο από πλευράς Παναθηναϊκού.

Έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του για το ΝΒΑ είναι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, ο οποίος άκουσε τ' όνομά του στο νούμερο «60» της διαδικασίας του Draft.

Βέβαια το πρώτο ερώτημα που τέθηκε αφορούσε τον Παναθηναϊκό, καθώς έχει κλειστό συμβόλαιο με τους «πράσινους» για έναν ακόμη χρόνο. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Όπως είναι γνωστό, το καλοκαίρι του 2020 ο Καλαϊτζάκης συμφώνησε να επιστρέψει στο «τριφύλλι» μετά τη θητεία του στη Λιθουανία με τη φανέλα της Νεβέζις, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο.

Ο τεχνικός διευθυντής της «πράσινης» ΚΑΕ, Νίκος Παππάς ήταν εκείνος που είχε χειριστεί πέρυσι την υπόθεση επιστροφής του Καλαϊτζάκη στον Παναθηναϊκό και φυσικά συμφώνησαν για την επιθυμία του παίκτη να υπάρχει ΝΒΑ out για το καλοκαίρι του 2021. Το χρηματικό ποσό ορίστηκε στα 300.000 δολάρια σε περίπτωση που κάποια ομάδα του ΝΒΑ ήθελε να εντάξει τον παίκτη στο δυναμικό της. Αν και αρχικά υπήρχε deadline έως τις 30 Ιουλίου (σ.σ. δηλαδή... σήμερα), κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Από τη στιγμή που ο Καλαϊτζάκης επιλέχθηκε στο Draft από τους Ιντιάνα Πέισερς και στη συνέχεια μέσω trade δόθηκε στους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς, είναι δεδομένο ότι θα βρεθεί στο Summer League και εκεί θα παλέψει για μια θέση στο ρόστερ των «Ελαφιών». Εάν και εφόσον καταφέρει να πείσει τους ανθρώπους των Μπακς, τότε η ομάδα του Μιλγουόκι θα πληρώσει τον Παναθηναϊκό προκειμένου να τον εντάξουν άμεσα στο δυναμικό τους.

Όπερ και σημαίνει ότι ναι μεν μπορεί να έχει λήξει το deadline για την καταβολή του ΝΒΑ out (30/7) ωστόσο αυτό είναι κάτι το... τυπικό. Και κάλλιστα μπορεί να γίνει και μετά το Summer League. Όπως είπε αποκλειστικά στο Gazzetta ο Γιώργος Καλαϊτζάκης λίγο μετά την επιλογή του στο draft, έχει έρθει ήδη σε επαφή μαζί του ο GM των Μπακς Τζον Χορστ και του εξήγησε ότι τον περιμένουν στο Summer League. Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει ότι ο Έλληνας γκαρντ (ο οποίος άλλαξε γραφείο εκπροσώπησης πριν από μερικούς μήνες με αποτέλεσμα να βρεθεί στην Octagon -η οποία εκπροσωπεί και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο- ώστε να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να επιλεγεί στο Draft) υπολογίζεται από τους Μπακς.

Σίγουρα ο δρόμος είναι μεγάλος και μακρύς για τον 22χρονο γκαρντ. Και ενδεχομένως να χρειαστεί πρώτα να περάσει από τη διαδικασία της G-League με την θυγατρική ομάδα των πρωταθλητών (τους Ουισκόνσιν Χερντ) προκειμένου να... βρει τα πατήματά του -κάτι που συνέβη και στην περίπτωση του Ποκουσέφσκι- ώστε να κάνει στη συνέχεια το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ. Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος για τον Καλαϊτζάκη.

Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να πείσει άμεσα τους ανθρώπους των Μιλγουόκι Μπακς, υπάρχει η πιθανότητα να συνεχίσει στην Ευρώπη και δη στον Παναθηναϊκό ώστε να επανεξετάσουν την περίπτωσή του το καλοκαίρι του 2022, όταν θα είναι Free Agent και θα εξακολουθούν να έχουν τα δικαιώματά τους.

Η στιγμή που επιλέχθηκε ο Καλαϊτζάκης στο draft

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα