Πέλικανς: Ο Γκριν θέλει να κάνει τη Νέα Ορλεάνη, νέο... Φίνιξ!

Πέλικανς: Ο Γκριν θέλει να κάνει τη Νέα Ορλεάνη, νέο... Φίνιξ!

Πέλικανς: Ο Γκριν θέλει να κάνει τη Νέα Ορλεάνη, νέο... Φίνιξ!

bet365

Ο Ουίλι Γκριν, που πρόσφατα άφησε τους Φίνιξ Σανς, είναι αρκετά αισιόδοξος για την πορεία της νέας του ομάδας, στην πρώτη δουλειά της καριέρας του ως head coach.

Η πρόσφατη πρόσληψη του Ουίλι Γκριν από τους Πέλικανς φέρνει μεγάλο αέρα αλλαγής στον πάγκο της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Σταν Φαν Γκάντι. Το νέο «αφεντικό» της ομάδας από τη Νέα Ορλεάνη εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξος, κατά τις πρώτες του μέρες στην νέα του εργασιακή στέγη που αποτελεί... πρόκληση για την καριέρα του.

«Η κατάσταση εδώ μου θυμίζει αρκετά την αντίστοιχη στο Φίνιξ. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες και χαρακτήρας. Άνθρωποι που λατρεύουν να έρχονται στην δουλειά και να συνεργάζονται. Είμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε το επόμενο βήμα. Αυτός θα είναι ο στόχος μας για του χρόνου», ενώ χαρακτήρισε τη νέα του ομάδα ως «ένας γίγαντας που κοιμάται. Έχουμε δύο νεαρούς All-Star παίκτες. Θα βάλουμε ταλέντο γύρω τους κι η ομάδα θα προχωρήσει».

«Ο Ζάιον Ουίλιαμσον είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Ταχύς, αθλητικός, μπορεί να κάνει παιχνίδι. Μπορεί να κάνει πολλά στο παρκέ», ανέφερε σχετικά με τον έναν από τους δύο All-Star που έχει στην διάθεση του και συνέχισε λέγοντας πως «ταβάνι του είναι ο ουρανός, πραγματικά, κι αυτό είναι που με ενθουσιάζει».

Ο πρώην assistant του Μόντι Ουίλιαμς στους Φίνιξ Σανς δεν παρέλειψε να αναλύσει και την γενικότερη θεώρηση του γύρω από το άθλημα, η οποία έχει λάβει επιρροές από τη συνεργασία του με τον πρώην «προϊστάμενο» του στο Footprint Center.

«Οι καλύτεροι προπονητές είναι αυτοί που νοιάζονται για σένα, είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι. Το να επικοινωνείς με τους παίκτες δεν έχει διαφορά από το να επικοινωνείς με άλλους ανθρώπους Καταλαβαίνεις γρήγορα πως έχεις περισσότερα κοινά παρά διαφορές. Κάπως έτσι βλέπω το μπάσκετ, είναι ευκολότερο να κάνεις τους ανθρώπους να φτάσουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους όταν αυτοί ξέρουν πως ενδιαφέρεσαι για εκείνους».

Ο Γκριν αισθάνεται ευγνώμων που δούλεψε με έναν άνθρωπο όπως ο Μόντι Ουίλιαμς, χαρακτηρίζονταν τον «αδερφό του». «Όταν άκουσε πως θα περάσω συνέντευξη στη Νέα Ορλεάνη, όιχι μόνο με ενθάρρυνε να πάω, αλλά με βοήθησε κιόλας δείχνοντας μου τα... βήματα. Ήταν πολύ επιμελής ως προς το να μου δείξει τον δρόμο».

Αυτή θα είναι η παρθενική δουλειά του Ουίλι Γκριν ως head coach. Ο παλαίμαχος παίκτης είχε εργαστεί την τελευταία πενταετία, εκτός από τους Σανς (2019-2021), και στους Ουόριορς, με τους οποίους πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα (2017, 2018). Πλέον φιλοδοξεί να «αναγεννήσει» τη Νέα Ορλεάνη που πέρσι είχε ρεκόρ 31-41 κι έμεινε αρκετά μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα playoffs.

 

NBA Τελευταία Νέα