Μπούκερ: Εις το όνομα του πατρός του (vids)

Μπούκερ: Εις το όνομα του πατρός του (vids)

Μπούκερ: Εις το όνομα του πατρός του (vids)

bet365

Ο Ντέβιν Μπούκερ κάνει την καλύτερη, μέχρι την επόμενη, σεζόν του. Και για όλα... φταίει η συμβουλή του (άλλοτε μπασκετμπολίστα) μπαμπά του, Μέλβιν!

Εκείνα τα χρόνια, ο Μέλβιν Μπούκερ έπρεπε να δουλέψει. Η πορτοκαλί μπάλα τον οδήγησε στην Ασία. Και στην Ευρώπη.

Ο γιος που απέκτησε με την Βερόνικα Γκουτιέρες, ο μικρός Ντέβιν, δεν μπορούσε να περάσει χρόνο με τον πατέρα του, παρά μόνο τα καλοκαίρια.

Σε εκείνο το χρονικό διάστημα ο Ντέβιν Μπούκερ, στο πλευρό του μπασκετμπολίστα μπαμπά του, φανταζόταν τη ζωή του σε ένα γήπεδο. Με μία μπάλα. Και το καλάθι ως τον μοναδικό αντίπαλό του.

Ο μπαμπάς Μπούκερ δεν υπήρξε ποτέ μεγάλος και τρανός. Στο ΝΒΑ κατάφερε να αγωνιστεί σε μόλις 32 αγώνες.

Η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος, πλην των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν δικός του. Τον περίμενε καρτερικά. Και εκείνος δεν θέλησε να το διακινδυνέψει.

Δύο σεζόν στο Μιλάνο. Μία στο Βαρέζε. Μία στην Τουρκία. Και άλλη μία στη Ρωσία.

Ο Ντέβιν Μπούκερ ζούσε μέσα στο μπάσκετ. Το ανέπνεε κάθε στιγμή, μέσα από τον μπαμπά του. Ίσως η διαπίστωση του δημοσιογράφου Στίβεν Έι. Σμιθ, πως ο Μπούκερ είναι ο επόμενος Κόμπι, να είναι υπερβολική. Αλλά ίσως εδώ να μπορεί να εφαρμοστεί ο... κανόνας της σύγκρισης του Κόμπι με τον Μάικλ Τζόρνταν: Ο «Μπουκ» είναι ό,τι πιο κοντινό θα αντικρίσουμε στον θρυλικό Μπράιαντ!

Η συμβουλή του Μέλβιν

Τι και αν δεν ήταν τόσο διάσημος. Στα μάτια ενός γιου, ο πατέρας του θα είναι για πάντα διάσημος.

Μόνο που ο Ντέβιν αποφάσισε να γίνει... διασημότερος του διάσημου (μπαμπά του).

Το δίδυμο ήταν και είναι αχώριστο.

Τα στατιστικά του Μπούκερ ανά γύρο playoffs

ΑντίπαλοςΠόντοιΡιμπάουντΑσίστ
Vs Λέικερς (6 αγ.)29.66.15
Vs Νάγκετς (4 αγ.)25.27.74.5
Vs Κλίπερς (1 αγ.)401311

Ο Μέλβιν δεν μπλέκεται στα πόδια του γιου του. Φροντίζει όμως να του δίνει συμβουλές ακόμη και τώρα. Που ο Μπούκερ και οι Φοίνιξ Σανς βρίσκονται στους τελικούς της Δύσης.

Ο guard των Σανς χρειάστηκε τη στήριξη. Βλέπετε, για κάθε ματς με 70 πόντους, υπήρχε και ο... αποκλεισμός από τις επιλογές ενός All Star Game.

Για καθεμία απίθανη σεζόν, υπήρχε η απουσία του από τις τρεις καλύτερες πεντάδες.

Και ο Ντέβιν αισθάνονταν την πίεση να μεγαλώνει.

Η φετινή σεζόν έχει μία βασική διαφορά με τις προηγούμενες. Οι Σανς βρίσκονται στην post season.

Δύο λέξεις ικανές να αλλάξουν το status κάθε αθλητή. Πόσο μάλιστα, αν η πορεία στα playoffs είναι μακριά.

Αυτή τη στιγμή, το Φοίνιξ είναι τρεις νίκες μακριά από τη συμμετοχή στους τελικούς του ΝΒΑ, για πρώτη φορά μετά το 1993 και την ομάδα του Τσαρλς Μπάρκλεϊ. Και ο Μάικλ Τζόρνταν έχει αποσυρθεί!

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αποκλείστηκε. Ο Στεφ Κάρι δεν αγωνίστηκε καν στην post season. H πατρική συμβουλή ήταν απλή. Αφορούσε όλα όσα είχε αφήσει πίσω του ο Ντέβιν. Και όσα φιλοδοξούσε να βρει μπροστά του.

Η σειρά απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν η ευκαιρία για να συστηθεί ξανά: «Καλησπέρα, με λένε Ντέβιν Μπούκερ, διαλύω κάθε αντίπαλο!». Και το έκανε.

Ο πατέρας του, του ζήτησε να δείξει ότι ανήκει στην ελίτ. Ότι δεν είναι ο... κομμένος από το All Star Game, Ντέβιν Μπούκερ, αλλά ο All Star Ντέβιν Μπούκερ! Και το έκανε...

Η πρώτη κουβέντα έγινε πριν από την έναρξη των playoffs. Στην πρώτη συμμετοχή του τέκνου Μπούκερ στην post season.

Ήταν τόσο απλή. Ο Μέλβιν μίλησε, ο Ντέβιν άκουσε. Ο μπαμπάς του ζήτησε να δείξει ότι αξίζει να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο. Και ο γιος, στους δύο πρώτους γύρους, το έδειξε με το παραπάνω.

Ειδικά στο Game 6 με τους Λέικερς. «Μην πάτε σε Game 7. Τελειώστε το εδώ», είπε ο Μέλβιν. Το αποτέλεσμα, ο Μπούκερ πέτυχε 47 πόντους με 8 τρίποντα! Τους έδειξε για τα καλά...

 

NBA Τελευταία Νέα