Νέιτ ΜακΜίλαν: Ο Mr.Sonic απειλεί τους Μπακς και τον Αντετοκούνμπο! (vid)

Νέιτ ΜακΜίλαν: Ο Mr.Sonic απειλεί τους Μπακς και τον Αντετοκούνμπο! (vid)

Νέιτ ΜακΜίλαν: Ο Mr.Sonic απειλεί τους Μπακς και τον Αντετοκούνμπο! (vid)

bet365

Ο Νέιτ ΜακΜίλαν δεν ήθελε να βρίσκεται εδώ. Το είχε πει όταν οι Χοκς του ζήτησαν να αναλάβει τη θέση που άφηνε ο Λόιντ Πιρς. Μερικούς μήνες αργότερα, παραμένει «υπηρεσιακός» και είναι στους τελικούς της Ανατολής!

Ο Νέιτ ΜακΜίλαν δεν ήθελε να βρίσκεται εδώ. Όταν οι Ατλάντα Χοκς του ζήτησαν να καλύψει το κενό που θα άφησε η απόλυση του Λόιντ Πιρς, στα μέσα της σεζόν, εξέφραζε τους ενδοιασμούς του.

Για την ανεπιθύμητη πίεση που θα αισθανθεί ξανά. Θα του θύμιζε τις ημέρες των Ιντιάνα Πέισερς. Τέσσερις σεζόν όλες με θετικό πρόσημο στην κανονική περίοδο, αλλά ποτέ δεν έγινε η υπέρβαση. Τέσσερις αποκλεισμοί στον 1ο γύρο σε ισάριθμες απόπειρες.

Η επιλογή των Πέισερς έμοιαζε λογική, συνάμα παράλογη, αφού ο ΜακΜίλαν είχε να δείξει έργο σε μία ομάδα των Πέισερς, η οποία προσπαθούσε να βγει από την μετά-Πολ Τζορτζ εποχή.

Ο θησαυρός της Ατλάντα!

Τα... σκουπίδια των Πέισερς, αποδείχτηκαν θησαυρός για τους Χοκς. Ο ΜακΜίλαν επέστρεψε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: μέλος σε ένα προπονητικό επιτελείο. Το έκανε στους Σόνικς, το έκανε - σε διάφορες περιπτώσεις - και στην Team USA.

Το μυαλό του έμεινε ήρεμο, μέχρι την απόλυση του Λόιντ Πιρς. Η πρόταση ήρθε άμεσα. Και ο ΜακΜίλαν μολονότι είχε αμφιβολίες, διάλεξε να επιστρέψει στον πάγκο ως πρώτος προπονητής. Ως πρώτος, υπηρεσιακός, προπονητής.

Ποιος ξέρει, ίσως αυτό να ήταν το... τρικ των Χοκς και το δικό του. Διαφορετικό το βάρος ενός (κανονικού) προπονητή, διαφορετικό αυτό του υπηρεσιακού προπονητή.

Από την ημέρα που ανέλαβε τους Χοκς, το ρεκόρ τους από το 14-20, μετατράπηκε σε 41-31. Όσο για τα playoffs; Από την 5η θέση της Ανατολής, έχουν φτάσει στους τελικούς της Περιφέρειας. Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν (του Μάικ Μπουντενχόλζερ) 2014-2015.

Και με ρεκόρ 8-4 και 5 νίκες μακριά από την Ατλάντα!

«Σας σέβομαι απεριόριστα. Σας το είχα πει από την αρχή, είστε δημιουργημένοι γι' αυτό», ήταν η ατάκα του ΜακΜίλαν στην ομιλία τους παίκτες του. Ένα δείγμα σεβασμού και προετοιμασίας για όσα ακολουθούν.

Το ένδοξο παρελθόν!

Ο ΜακΜίλαν θα κουβαλάει για πάντα τους Σιάτλ ΣούπερΣόνικς, όπου και αν πηγαίνει. Ο προπονητής τους στο Σιάτλ, Τζορτζ Καρλ, ακόμα τον αποκαλεί «κύριο Σόνικ». Και η αλήθεια είναι πως ο τίτλος του είναι ταιριαστός: 12 χρόνια καριέρας, όλα στους Σόνικς!

Και με ένα ταξίδι στους τελικούς του ΝΒΑ. Ένα αλησμόνητο ταξίδι, απέναντι στους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν. Με τους Σόνικς να είναι η μοναδική ομάδα που νίκησε τρεις φορές τους Μπουλς (1 στην κανονική, 2 στα playoffs), τη χρονιά του 72-10!

Ίσως στο μυαλό του, στον πρώτο τελικό με τους Μπακς, του Γιάννη Αντετοκούνμπο, να γυρίζει ένα ματς από το μακρινό 1989! Πέντε παρατάσεις (νικητές οι Μπακς με 155-154!), με τον ίδιο να γράφει 8 πόντους, 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 4 μπλοκ!

Ο ΜακΜίλαν είχε τεράστια έφεση στα κλεψίματα. Το 1994 ήταν 1ος στη σχετική λίστα. Και αυτό τον οδηγεί ακόμη και σήμερα. Αυτό που επιχειρούν οι Χοκς μοιάζει με μία τεράστια... κλοπή. Στην αρχή της σεζόν, ο στόχος ήταν η συμμετοχή στα playoffs. Και αυτό διέθετε αμφιβολίες.

Πλέον, η Ατλάντα, με προπονητή έναν άλλοτε παίκτη, άριστου... κλέφτη, είναι το τελευταίο εμπόδιο ανάμεσα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την πρώτη συμμετοχή του στους τελικούς του ΝΒΑ!

 

NBA Τελευταία Νέα