Ο Κρις Πολ στα playoffs της ζωής του! (pics & vid)

Ο Κρις Πολ στα playoffs της ζωής του! (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
Ο Κρις Πολ στα playoffs της ζωής του! (pics & vid)

bet365

Ο Κρις Πολ κάνει τα playoffs της ζωής του και δείχνει ότι δεν αρκείται στα διθυραμβικά ατομικά σχόλια και είναι έτοιμος να τρυπήσει το ταβάνι του.

Οι Σανς είναι σίγουρα η ομάδα έκπληξη της σεζόν. Όχι μόνο γιατί ετοιμάζεται για τους Τελικούς της Δύσης, αλλά γιατί συνεχίζει να το προχωρά με πολύ απόλυτο τρόπο. Παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ, είναι κυριαρχικοί, έχουν ξεπεράσει το εμπόδιο των Λέικερς, σκούπισαν τους Νάγκετς και μοιάζουν στο καλύτερο τους σημείο. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα ξεχωρίσουμε τον Κρις Πολ από αυτό το σύνολο, αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

Ναι, δεν είναι μόνος του. Έχει εξαιρετικούς συμπαίκτες, που ο καθένας έχει έναν σημαντικό ρόλο σε αυτό το σύνολο, αλλά εκείνος ζει κάτι το ξεχωριστό. Όταν πήγε στους Σανς πολλοί τον αμφισβήτησαν. Εντάξει, δεν ήταν η πρώτη φορά. Έχει συνηθίσει η αξία του να μη μετράτε όπως άλλων σταρ του ΝΒΑ. Είναι δεδομένο ότι σε όποια ομάδα πάει την κάνει καλύτερη. Όπου έχει βρεθεί, έχει καταφέρει να πετύχει. Πέρυσι οδήγησε τους Θάντερ στα playoffs έχοντας απειροελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρουν.

Ο Κρις Πολ μπορεί να μην έχει τον πιο «εμπορικό» χαρακτήρα του ΝΒΑ, είναι όμως εξαιρετικός παίκτης. Είναι σκληρός στις διαπραγματεύσεις του, ψάχνει τα καλύτερα συμβόλαια για τον εαυτό του, αλλά όταν πατάει στο παρκέ είναι εκεί για την ομάδα του. Για την Οκλαχόμα είχαν γραφτεί πολλά, αφού βρέθηκε εκεί ως προϊόν ανταλλαγής για τον Ουέστμπρουκ, αλλά στο παρκέ δεν άφησε περιθώριο να τον αμφισβητήσουν.

Πλέον, είναι μέλος των Σανς και η σειρά που έκανε κόντρα στους Νάγκετς δείχνουν ότι είναι ικανός να αλλάξει επίπεδο στην ομάδα της οποίας ηγείται στο παρκέ. Το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στους Νάγκετς, ήταν το καλύτερο του τα τρία τελευταία χρόνια. Είχε 37 πόντους, 7 ασίστ, με 14/19 σουτ και 9/9 βολές. Όντας ένας παίκτης που είναι 36 του, φυσικά και γράφει χρυσές σελίδες ιστορίας.

Έγινε ο μεγαλύτερος παίκτης με 35+ πόντους και 70% από το 1965 και μετά, με την λίστα από κάτω να έχει τον Τζαμπάρ και τον ΛεΜπρον. Στην σειρά τα νούμερα του είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά. Έχει κατά μέσο όρο 25,5 πόντους, με 61,8% στα σουτ, 58% στο τρίποντο, 100% στις βολές, 41 ασίστ και... 5 λάθη. Είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ όλων των εποχών, σχολίασε ο Μάικλ Μαλόουν και ίσως να μην έχει άδικο.

Η κριτική που έχει περάσει για να φτάσει σε αυτό το σημείο ήταν σκληρή και του έχει αφήσει σημάδια. Τα παραδέχεται και ο ίδιος. Δεν ήταν πάντα εύκολο τα ταξίδι του. Αλλά μέσα στο παρκέ ξέρει πολύ καλά ποιος είναι. Στα 4α δωδεκάλεπτα της σειράς με τους Νάγκετς είχε 43 πόντους, 10 ασίστ, 84% στα σουτ, 100% στα τρίποντα και 0 λάθη. Δεν υπάρχει πουθενά αυτή η στατιστική. Ο CP3 διανύει μια καταπληκτική περίοδο και του αξίζει ότι γράφεται γι' αυτόν.

Στην καριέρα του δεν είχε καταφέρει να «σκουπίσει» μια ομάδα στα playoffs, το έκανε τώρα και πλέον θέλει 4 ακόμα νίκες για να βρεθεί στους Τελικούς και να αλλάξει την πορεία της. Είναι η πρώτη φορά που πάνε οι Σανς, μετά το μακρινό 2010 και είναι η δεύτερη φορά του Κρις Πολ. Πλέον, η πρόκληση γίνεται όλο και καλύτερη. Μπροστά στους Σανς υπάρχουν οι Τελικοί και μπροστά στον CP3 η ευκαιρία να κλείσει όλα τα στόματα. Αν συνεχίσει έτσι όλα είναι πιθανά. Η ομάδα του παίζει εξαιρετικά, ο ίδιος δίνει ρεσιτάλ στον ρόλο του, έχει διάθεση και γιατί να μην τα καταφέρει.

Ο τίτλος του MVP έχει αρχίσει να αιωρείται πάνω από το Φοίνιξ και μικρές φωνές να ακούγονται. Πολλοί θα τους είχαν ξεγράψει στην διαδρομή μέχρι εδώ, αλλά πλέον τίποτα δεν είναι σίγουρα. Τζαζ και Κλίπερς δίνουν την δικιά τους μάχη για την δεύτερη θέση των Τελικών, με το όποιο ζευγάρι και αν έχουμε τελικά, το ενδιαφέρον θα είναι ύψη.

Η μεγαλύτερη πρόκληση του Κρις Πολ είναι μπροστά του. Το που μπορεί να φτάσει το ξέρει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του. Στο τέλος της ημέρας όμως η φετινή του πορεία, στα 36 του, έχει άλλη αξία που δεν μοιάζει με κανενός άλλου.

 

NBA Τελευταία Νέα