Nτουράντ: Ο μοναδικός παίκτης στο ΝΒΑ που δεν μαρκάρεται! (infographic)

Νίκος Καρφής
Nτουράντ: Ο μοναδικός παίκτης στο ΝΒΑ που δεν μαρκάρεται! (infographic)

bet365

Ο Κέβιν Ντουράντ το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο πάνω στο παρκέ απέναντι στους Μπακς και το Gazzetta υποκλίνεται στο κορυφαίο επιθετικό... όπλο της 10ετίας στο ΝΒΑ.

Περίμενε υπομονετικά να περάσει η περσινή σεζόν όπου ήταν στα πιτς μετά τον τραυματισμό του στον αχίλλειο στους τελικούς του 2019.

Αρκετός κόσμος είχε τις επιφυλάξεις για το αν θα μπορέσει ξανά ποτέ να θυμίσει τον παλιό καλό Kέβιν Ντουράντ μετά από τόσο σοβαρό τραυματισμό.

Όμως ο KD συνεχίζει να δίνει τις απαντήσεις του στο γήπεδο, κάτι που έκανε και στο Game 2 με τους Μπακς, εκεί όπου ήταν απολαυστικός με 32 πόντους και έβγαλε μαγικές φάσεις απέναντι στον 2 φορές ΜVP του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το Gazzetta γράφει για τον ξεχωριστό κύριο Ντουράντ, τον μοναδικό παίκτη του ΝΒΑ που δεν μαρκάρεται.

Μια κατηγορία μόνος του

Είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης στο ΝΒΑ που δεν μαρκάρεται. Δεν μπορείς να τον… κάνεις καλά γιατί έχει 1000 τρόπους για να σε «σκοτώσει». Και το κυριότερο σουτάρει πάντα πάνω από τον προσωπικό του αντίπαλο. Σουτάρει από ψηλά και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αμυντικός για να του παίξει καλή άμυνα.

Eίναι 2.08 και έχει τόσα… όπλα στη φαρέτρα του.

Μπορεί να σουτάρει από μακριά, να σε… εκθέσει με midrange, να εκτελέσει μετά από ντρίμπλα, να σε… «σκοτώσει» σε catch n' shoot κατάσταση.

Έχει την εκρηκτικότητα και την ντρίμπλα για να… καλπάσει σαν καθαρόαιμο άτι και να καρφώσει με λύσσα. Μπορεί να ποστάρει τον οποιονδήποτε και την κατάλληλη στιγμή να σου στάξει το υπέροχο fadeaway του.

Αναμφίβολα είναι ο πιο χαρισματικός σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας στο ΝΒΑ, ένα… υβρίδιο που εμφανίζεται μια φορά στα 100 χρόνια.

Η ποιότητα του είναι τεράστια το σημαντικό είναι πως βλέπουμε τον Ντουράντ που γνωρίζει όλο το ΝΒΑ, τον Κέβιν που ήταν φόβος και τρόμος για τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν συνεχίζει έτσι στην postseason, τότε όλοι οι αντίπαλοι θα έχουν πρόβλημα και οι Νετς δεν το χάνουν με τίποτα.

Οι Νετς αυτή τη στιγμή είναι το απόλυτο φαβορί για τίτλο, αφού και το ρόστερ τους είναι εξαιρετικό (Χάρντεν, Ίρβινγκ, Γκρίφιν, Τζόρνταν, Χάρις, Τζείμς). Ο KD γύρισε… αγριεμένος και διψά για… αίμα. Τα μάτια του είναι στο τρόπαιο, στον… θρόνο που έχασε για 2 χρόνια επειδή ήταν στα πιτς.

Βραδιά με ρεκόρ

Ο Ντουράντ συνδύασε την 32άρα του και τη νίκη των Νετς με μερικά προσωπικά επιτεύγματα που δύσκολα μπορείς κάποιος να πετύχει. Αυτή ήταν και η 52η φορά για το KD με 20+ πόντους σε ημίχρονο κάποιου ματς των playoffs. Οι μοναδικοί που έχουν παραπάνω από εκείνον είναι οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κόμπι Μπράιαντ.

Επιπλέον ο ηγέτης των Νετς αναρριχήθηκε και στον πίνακα των τριποντέρ στα playoffs. Άφησε πίσω του τον Ρέτζι Μίλερ και πλέον μετρά 321 τρίποντα στην postseason. Με αυτόν τον τρόπο βρίσκεται στην 7η θέση και κυνηγά τους Μανου Τζινόμπιλι (324) και Τζέιμς Χάρντεν (336) για να μπει στην πρώτη πεντάδα. Στην κορυφή της λίστας φυσικά ο Στεφ Κάρι και απλησίαστος με 470.

Ασταμάτητος στα playoffs

e

O Nτουράντ δεν έχασε ποτέ τον... θρόνο του όσο μπορούσε να βρεθεί παρκέ. Δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς πως ο υγιής Ντουράντ, ο Ντουράντ των Ουόριορς ήταν μέσα στους 2 κορυφαίους παίκτες του πλανήτη μαζί με τον ΛεΜπρόν, αν όχι ο κορυφαίος εκείνη τη διετία. Το 2019 τραυματίστηκε στον αχίλλειο και έχασε την ευκαιρία για three-peat.

Ο KD πήρε 2 σερί πρωταθλήματα στο Γκόλντεν Στέιτ, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε μια ομάδα που υπάρχουν και οι υπερπαίκτες Κάρι και Τόμπσον. Ουδέποτε τον… καπέλωσαν, εκείνος ήταν το πρώτο όνομα στους τελικούς. Εκείνος πήρε στα χέρια το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών.

Στους Νετς ήθελε νέες προκλήσεις και φέτος δείχνει σε όλο τον κόσμο πως δεν υπάρχει παίκτης σαν αυτόν στο ΝΒΑ, δεν υπάρχει κάποιος με τόσο μεγάλη επιθετική γκάμα στην επίθεση. Ο υγιής Ντουράντ μπορεί να σε διαλύσει χωρίς να ιδρώσει, χωρίς να κουραστεί.

Μας προετοίμασε από τη regular season, εκεί όπου τελείωσε με 26.9 ποντους, 7.1 ριμπάουντ και 5.6 ασίστ. Όμως στα playoffs ανέβασε την απόδοση του και το πήγε σε άλλο επίπεδο, δείχνοντας ασταμάτητος.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να τον περιορίσεις, σε σκοτώνει γλυκά και το απολαμβάνει.

Μέχρι στιγμής στα 7 ματς της postseason έχει κάνει παπάδες. Κατά σειρά έχει πετύχει 32, 26, 39, 42, 24. 29 και 32 πόντους με Σέλτικς και Μπακς. Στα playoffs μετρά 32 πόντους, 7.3 ριμπάουντ και 2 μπλοκ ανά ματς, ενώ σουτάρει με 55% εντός πεδιάς, 50% τρίποντα και 91.1% βολές. Ασυναγώνιστος. Όπως βλέπουμε και στο παραπάνω γράφημα του sofascore, ο KD εκτελεί με εντυπωσιακά ποσοστά από κάθε σημείο του παρκέ. Μάλιστα δείχνει να το έχει πάει σε άλλο επίπεδο στα τρίποντα από τις 45 μοίρες, αλλά και στο midrange, ενώ μάλλον προτιμά τη δεξιά πλευρά του παρκέ από την αριστερή. Από τη δεξιά σουτάρει με το φοβερό 60%!

Τι να πεις κανείς για αυτό το υπερόπλο, απλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να υποκλιθείς!

Αυτή τη στιγμή οι Νετς πετάνε και ο Ντουράντ ονειρεύεται το τρίτο του πρωτάθλημα, θέλοντας να βάλει στον χάρτη του ΝΒΑ και το Μπρούκλιν.

 

NBA Τελευταία Νέα