Πριν από 30 χρόνια η «The Move» με το ιστορικό layup του Τζόρνταν! (vids)

Πριν από 30 χρόνια η «The Move» με το ιστορικό layup του Τζόρνταν! (vids)

Πριν από 30 χρόνια η «The Move» με το ιστορικό layup του Τζόρνταν! (vids)

bet365

Πριν από 30 χρόνια έμελλε να... καταγραφεί μία από τις πιο ιστορικές κινήσεις του ΝΒΑ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάικλ Τζόρνταν!

Στις 5 Ιουνίου 1991 και πιο συγκεκριμένα στον δεύτερο τελικό του ΝΒΑ μεταξύ Μπουλς-Λέικερς στο «Chicago Stadium» του Ιλινόις, ο «Αέρινος» ξέχασε να... προσγειωθεί στο παρκέ!

Στην 4η περίοδο του αγώνα και με την ομάδα του Σικάγο να βρίσκεται ήδη στο +24 ο Μάικλ Τζόρνταν ξεκινάει το μπάσιμο προς το καλάθι των Λέικερς. Αρχικά φάνηκε ότι θα πήγαινε για το κάρφωμα, αλλά καθώς είδε τον Σαμ Πέρκινς να του «φράζει» τον δρόμο αλλάζει... απόφαση στον αέρα, φέρνει τη μπάλα από το δεξί χέρι στο αριστερό και... lauyp!

Αυτή ήταν μια από τις πιο ιστορικές φάσεις του ΝΒΑ, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «The Move»... Σε εκείνο το ματς οι Μπουλς επικράτησαν εύκολα των Λέικερς με 107-86 φέρνοντας -τότε- τη σειρά στα ίσια (1-1).

Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε σταματήσει στους 33 πόντους με 15/17 δίποντα (!) 0/1 τρίποντο, 3/4 βολές, 13 ασίστ, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και λάθη. Σε εκείνη τη σειρά το Σικάγο είχε κατακτήσει και το πρώτο του πρωτάθλημα με 4-1 νίκες κόντρα στους Λέικερς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα