Μπούκερ: O... killer που δεν φοβήθηκε να αποκλείσει τον ΛεΜπρόν! (pics & vids)

Μπούκερ: O... killer που δεν φοβήθηκε να αποκλείσει τον ΛεΜπρόν! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Μπούκερ: O... killer που δεν φοβήθηκε να αποκλείσει τον ΛεΜπρόν! (pics & vids)

bet365

O Nτέβιν Μπούκερ «καθάρισε» τους πρωταθλητές Λέικερς και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και το Gazzetta γράφει για τον... killer που επιτέλους παίζει στη... σκηνή των κορυφαίων, στα playoffs.

Δεν ήξερε καν τι σημαίνει playoffs πριν από τη φετινή σεζόν. Και η μοίρα του έφερε έναν από του πιο δύσκολους αντιπάλους στον πρώτο γύρο.

Ο Ντέβιν Μπούκερ δεν φοβήθηκε τον ΛεΜπρόν και τους Λέικερς. Έδειξε την κλάση του, φανέρωσε σε όλο τον κόσμο πως ζει για τις μεγάλες στιγμές και έστειλε... διακοπές τους λιμνάνθρωπους, αναγκάζοντας τον Βασιλιά σε αποκλεισμό στον πρώτο γύρο των playoffs για πρώτη φορά στην ιστορία του. Υπέγραψε την πρόκριση με 47άρα και 8/10 τρίποντα τρελαίνοντας κόσμο.

Το Gazzetta γράφει για τον... σεσημασμένο σκόρερ του Φοίνιξ που επιτέλους βρίσκεται στην... πίστα που αξίζει, στα playoffs. Εκεί που παίζουν οι κορυφαίοι και με τις εμφανίσεις του κόντρα στους Λέικερς, έδειξε πως είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα και ανήκει πλέον στην αφρόκρεμα.

Στάθηκε σαν ηγέτης κόντρα σε πρωταθλητές και «Βασιλιά»

Πριν το ξεκίνημα της σειράς των Λέικερς με τους Σανς, ο περισσότερος κόσμος θεωρούσε πως η εμπειρία, η ποιότητα των λιμνάνθρωπων και οι ηγέτες Ντέιβις-ΛεΜπρόν έφταναν θα έφερναν την πρόκριση στην ομάδα του LA.

Παρόλο που οι Σανς ήταν 2οι και με πλεονέκτημα έδρας, φαβορί για πρόκριση ήταν οι Λέικερς. Ωστόσο οι Σανς στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και με μπροστάρη τον Ντέβιν Μπούκερ, έφτασαν σε μια τεράστια πρόκριση με 4-2.

Ακόμα μεγαλύτερη αξία στις εμφανίσεις του Μπούκερ στη σειρά, δίνει το γεγονός πως μιλάμε για τα πρώτα playoffs στην καριέρα του ηγέτη του Φοίνιξ.

Ο D-Book όχι μονο... κολύμπησε στα βαθιά στα πιο απαιτητικά ματς στην καριέρα του και απέναντι σε έναν θρύλο όπως ο ΛεΜπρόν που δεν είχε αποκλειστεί ποτέ σε πρώτο γύρο, αλλά βρήκε την δύναμη να... σκοτώσει τους Λέικερς.

Ποτέ δεν φοβήθηκε από την σπουδαιότητα της στιγμής και ολοκλήρωσε το ταξίδι των αντιπάλων του με 47άρα και 8/10 τρίποντα. Ο Μπούκερ είχε στη σειρά με τους Λέικερς 29.7 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ είχε κατά σειρά 34, 31, 17, 19, 30, 47 στα 6 ματς. Δεν δείλιασε ποτέ, πάντα ήταν εκεί να βοηθήσει την ομάδα του.

Σίγουρα ο Κρις Πολ ένιωσε πιο άνετα, παρόλο που αναγκάστηκε να συνεχίσει να παίζει τη σειρά τραυματίας στον ώμο μετά από την άτυχη στιγμή του στο Game 1, αφού ήξερε πως έχει διπλά του το χαρισματικό παιδί που λέγεται Ντέβιν Μπούκερ. Και δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του να πάει στο Φοίνιξ για να φτιάξει ένα σούπερ δίδυμο με τον Ντέβιν.

Παίρνει αυτό που του αξίζει

jjjj

Ήταν κρίμα για τον Μπούκερ να μην έχει παίξει σε playoffs, αφού ήταν σε μια μετριότατη ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Πάλευε μόνος του με τα θηρία και δεν μπορούσε με τίποτα να πάει σε postseason. Ωστόσο φέτος οι Σανς κάνουν φοβερά πράγματα, με τον ηγέτη τους να βγαίνει μπροστά. Άλλωστε είχε προειδοποιήσει από πέρυσι στη φούσκα, όταν πήγε να βάλει μόνος του το Φοίνιξ στα playoffs..

O Nτέβιν είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ στη λίγκα και δεν σταματά να το δείχνει. Μέχρι στιγμής έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη σεζόν που κάνουν οι Σανς και φυσικά βρήκε μπροστά και... εκτέλεσε τους Λέικερς, στέλνοντας τους στο σπίτι!

Ο Μπούκερ είναι παίκτης που θέλει τη μπάλα στα δύσκολα και το έχει δείξει κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Πριν καιρό εκτέλεσε τους Μάβερικς, αφού τους... σκότωσε με νικητήριο τρίποντο., ενώ πριν λίγες ώρες... σεληνιάστηκε στο Game 6 και υποχρεώνοντας τον ΛεΜπρόν σε αποκλεισμό στον πρώτο γύρο.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε πει πέρυσι: «Είναι σπουδαίο να βλέπω τον Μπουκ και το Φοίνιξ να παίζουν καλά, αλλά φίλε φύγε από εκεί. Δεν του κάνει καλό, δεν βοηθάει την καριέρα του. Θέλω ο άνθρωπος μου να πάει κάπου όπου θα παίξει σπουδαίο μπάσκετ όλη την ώρα και θα νικάει».

Μάλλον ο Μπούκερ απάντησε στο γήπεδο.

Εκπλήρωσε το όνειρο του πατέρα του

Ο νυν σταρ των Σανς μεγάλωσε στο Γκράντβιλ του Μίσιγκαν, μαζί με τη μητέρα του σε ένα προάστιο των 15.000 κατοίκων, ενώ περνούσε τα καλοκαίρια του μαζί με τον πατέρα του (έπαιξε στο Missouri αλλά δεν έγινε ποτέ draft), Μέλβιν, στο Moss Point του Μισισίπi. Μια πόλη που κυριαρχούσε το αφροαμερικάνικο στοιχείο, υπήρχε έντονη εγκληματική δράση και η φτώχεια δυσκόλευε τους ανθρώπους.

Το ζευγάρι ποτέ δεν παντρεύτηκε, αφού ο πατέρας του έπρεπε να ασχοληθεί με την επαγγελματική καριέρα του στο μπάσκετ. Όμως ο Μέλβιν πίστευε πως η μητέρα του Ντέβιν, έκανε εξαιρετική δουλειά ως προς την διαπαιδαγώγηση του μικρού Ντέβιν. Δημιούργησε έναν σωστό άνθρωπο και πάντα ήθελε το καλύτερο για τον γιο της. Και το κυριότερο... Ποτέ δεν του απαγόρευσε να βλέπει τον πατέρα του.

Πατέρας και γιος περνούσαν χρόνο μαζί μόνο τα καλοκαίρια. Αυτοί όμως οι τρεις μήνες κάθε χρόνο ήταν αρκετοί για να κολλήσει το… μικρόβιο. Ο μικρός Ντέβιν μεγάλωνε, όπως και η αγάπη του για το μπάσκετ, αφού είχε χτίσει το ιδανικό πρότυπο στο πρόσωπο του πατέρα του.

Οι πολλές δυσκολίες που συνάντησε ο Ντέβιν στο μεγάλωμα του δεν τον πτόησαν και ήρθε η σπουδαία στιγμή που άνοιξαν τα φτερά του.

βο

Τη βραδιά του draft είχε δίπλα του την μητέρα του και τον πατέρα του. Τους δύο ανθρώπους που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα του και τον βοήθησαν να γίνει αυτός που είναι σήμερα.

«Την μέρα του draft έκλαιγα από συγκίνηση για τον γιο μου», θυμάται ο Μέλβιν και συνεχίζει: «Ήταν δύσκολο να το εξηγήσω. Είναι μια νύχτα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Προτιμούσα να διαλέξουν τον Ντέβιν στον draft, παρά εμένα», δηλώνει.

Ο Μπούκερ δεν απογοήτευσε το πρότυπο του, τον πατέρα του. Μπήκε στο NBA και πλέον θεωρείται το «πρόσωπο» του Φοίνιξ, ο franchise player και ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ και σκόρερ της λίγκας. Ένας σκόρερ που αν ζεσταθεί, μπορεί να βάλει ακόμα και… 70 πόντους.

Ο Μέλβιν είναι περήφανος για τον γιο του, καθώς ζει το όνειρο που είχε από παιδί. Από τα δύσκολα χρόνια με τη μητέρα του στο Μίσιγκαν και την ανώμαλη προσγείωση στο Μισισίπι, μέχρι την «70αρα» μέσα στο TD Garden. Μια διαδρομή όμορφη, μα γεμάτη παγίδες για τον ευαίσθητο Ντέβιν.

Τα κατάφερε και πλέον ανήκει στην... αφρόκρεμα.

 

NBA Τελευταία Νέα