Σκόλα: Ο CEO της Βαρέζε ανέλυσε το πλάνο που επεξεργάζεται για την εξέλιξη του συλλόγου

Σκόλα: Ο CEO της Βαρέζε ανέλυσε το πλάνο που επεξεργάζεται για την εξέλιξη του συλλόγου

bet365

Ο Λουίς Σκόλα, ο οποίος είναι πλέον ο Διευθύνων Σύμβουλος της Βαρέζε, ανέλυσε το πλάνο που έχει στο μυαλό του για τον σύλλογο της Λομβαρδίας, ενόψει των ετών που θα ακολουθήσουν.

Εδώ και μερικούς μήνες, ο Λουίς Σκόλα έχει κρεμάσει τα sneakers του, στα 42 του χρόνια, έχοντας ανοίξει παράλληλα ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο στην αθλητική του ζωή.

Ο παλαίμαχος Αργεντινός φόργουορντ-σέντερ και τώρα πια CEO της πάλαι ποτέ κραταιάς Βαρέζε των 5 ευρωπαϊκών τροπαίων μίλησε στην Gazzetta dello Sport αναφορικά με τα σχέδια του ως προς την εξέλιξη του ιταλικού συλλόγου τα επόμενα χρόνια. «Πρέπει να δουλέψουμε στο κομμάτι των ακαδημιών και τη γενικότερη εξέλιξη του περιβάλλοντος μας» τόνισε ο Σκόλα που ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «δεν θα πουλήσω όνειρα, δεν θα πω ποτέ ότι ο στόχος μου είναι να κατακτήσουμε τίτλο ή να πάμε στην Euroleague, ακόμη κι αν γνωρίζω πως παλαιότερα αυτές ήταν οι φιλοδοξίες του συλλόγου. Όμως αυτό ίσχυε πριν 40 χρόνια, τώρα οι εποχές έχουν αλλάξει».

«Ένας από τους στόχους μου, λοιπόν, είναι να γίνει ξανά η Βαρέζε ένας προορισμός για σημαντικούς παίκτες. Αυτή τη στιγμή, είναι περισσότερο σαν σκαλοπάτι γι' αυτούς που θέλουν να εξελιχθούν κι ύστερα να μεταπηδήσουν σε μεγάλες ομάδες όπως η Αρμάνι κι η Ρεάλ Μαδρίτης», επεσήμανε ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής.

«Δεν αναζητούμε χορηγούς που θα μας δίνουν 5 εκατ. το χρόνο προκειμένου να πάρουμε τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ ή τον Μίλος Τεόντοσιτς. Τα έσοδα μας πρέπει να προέλθουν από τον τρόπο που θα "πουλήσουμε" το πρότζεκτ μας και από το πως θα βελτιώσουμε νεαρούς παίκτες στο κατάλληλο περιβάλλον, βοηθώντας τους να εξελιχθούν» σχολίασε ο Αργεντινός παράγοντας και συνέχισε: «Το μότο μας είναι "κέρδισε τη μέρα", προσπαθώντας καθημερινά να κάνουμε καλύτερη την ομάδα μας μέσω της δουλειάς και των ιδεών μας.

«Υπάρχουν δύο τρόπο για να αποκτήσεις ταλέντο. Είτε ξοδεύοντας πάρα πολλά χρήματα, κάτι που δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά, είτε προσπαθώντας να το παράξεις από μόνος σου, ποντάροντας σε λιγότερο γνωστούς παίκτες ή παιδιά που προέρχονται από το σύστημα υποδομής», κατέληξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Βαρέζε.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα