Μέο Σακέτι για Serie A: «Εκτός συναγωνισμού Αρμάνι και Μπολόνια»

Ευαγγελος Στελλάκης
Μέο Σακέτι για Serie A: «Εκτός συναγωνισμού Αρμάνι και Μπολόνια»

bet365

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ιταλίας σχολίασε στην La Provincia το επίπεδο της ιταλικής λίγκας, ενώ ανέφερε πως δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει κάποια ομάδα αυτή τη στιγμή.

Ο 68χρονος τεχνικός, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στη γειτονική χώρα, σχολίασε το επίπεδο της Serie A, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κατά την γνώμη μου η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Υπάρχουν δύο ομάδες που είναι... εκτός συναγωνισμού, αυτές είναι οι Ολίμπια Μιλάνο και Βίρτους Μπολόνια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πίσω από αυτές τοποθετώ την Βενέτσια. Υπάρχουν πολλές ομάδες για να παρακολουθήσει κάποιος. Η Μπρίντιζι άλλαξε τους Αμερικανούς της αλλά τα πηγαίνει πολύ καλά εδώ και χρόνια. Η Μπρέσια έφτιαξε ένα δυνατό ρόστερ αλλά δεν θα είναι εύκολο να δέσει. Μετά ακολουθούν όλες οι υπόλοιπες ομάδες...».

Ο κόουτς Σακέτι αναφέρθηκε παράλληλα και στο αν του έχει λείψει το να προπονεί σε συλλογικό επίπεδο, εξηγώντας: «Αυτή τη στιγμή δεν μου λείπει το μπάσκετ. Είχα συνηθίσει το να μην προπονώ σε καθημερινή βάση σύλλογο, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο. Δεν με ενθουσιάζει η προοπτική του να αναλάβω κάποιον σύλλογο. Είναι πολύ απαιτητικό».

Παρ' όλα αυτά άφησε ανοικτό... παράθυρο για αργότερα στη σεζόν, τονίζοντας ότι «ίσως σε έναν ή δύο μήνες να αλλάξει η κατάσταση. Σίγουρα θα επιστρέψω στα γήπεδα για να παρακολουθήσω αγώνες. Εάν προκύψει κάποια ευκαιρία, θα την σκεφτώ και θα αποφασίσω».

Ο Μέο Σακέτι προπονεί σε επαγγελματικό επίπεδο από το 1996, έχοντας κατακτήσει στην συλλογική του καριέρα ένα πρωτάθλημα Ιταλίας (με την Ντινάμο Σάσαρι το 2015), τρία κύπελλα κι ένα σούπερ καπ, ενώ το 2012 είχε αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής της ιταλικής λίγκας.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα