Ελίσα Αγκιλάρ: Η πρώτη γυναίκα στη θέση της προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας

Ελίσα Αγκιλάρ: Η πρώτη γυναίκα στη θέση της προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας

Η Ελίσα Αγκιλάρ, νέα πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας.

bet365

Η Ελίσα Αγκιλάρ είναι η νέα πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ. Διαδέχθηκε τον νυν πρόεδρο της FIBA, Χόρχε Γκαρμπαχόσα.

Η Ελίσα Αγκιλάρ έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ στην ιστορία της! Η 46χρονη πρώην μπασκετμπολίστρια έλαβε 77 από τις 79 πιθανές ψήφους (οι δύο ήταν λευκές) και αντικατέστησε τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες είναι ο νέος πρόεδρος της FIBA.

Πλέον, στην Ισπανία υπάρχουν τρεις γυναίκες πρόεδροι σε ομοσπονδίες που ασχολούνται με τον αθλητισμό, με την Αγκιλάρ να ακολουθεί τις Ασουνσιόν Γιορέντε (κωπηλασία), Ισαμπέλ Γκαρθία (ομοσπονδία διάσωσης και πρώτων βοηθειών).

Η Αγκιλάρ έγινε η 12η πρόεδρος της ομοσπονδίας, ωστόσο η θητεία της θα έχει διάρκεια για ένα χρόνο, αφού το Φθινόπωρο ή την Άνοιξη του 2024 είναι προγραμματισμένες οι εκλογές.

Ο Γκαρμπαχόσα στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ανακοίνωσε ότι η ισπανική ομοσπονδία μπάσκετ θα έχει έσοδα 27 εκατομμυρίων ευρώ και θετικό προϋπολογισμό για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν.

@Photo credits: Fiba Basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα