ΠΑΟΚ: Ο στόχος του Κυπέλλου και η παραίνεση του Λυκογιάννη

Gazzetta team
ΠΑΟΚ: Ο στόχος του Κυπέλλου και η παραίνεση του Λυκογιάννη

bet365

Η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ένας από τους στόχους του ΠΑΟΚ ο οποίος αντιμετωπίζει (10/2, 17:00) τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο σε νοκ άουτ παιχνίδι στους «8» του θεσμού.

Η αυριανή (10/2) αναμέτρηση των δύο ομάδων θα είναι η 3η στη σεζόν καθώς προηγήθηκαν οι δύο στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος όπου ΠΑΟΚ και Ηρακλής αξιοποίησαν το πλεονέκτημα της έδρας. Παράλληλα, θα είναι η 6η στην ιστορία των συγκρούσεων των δύο ομάδων στον θεσμό του Κυπέλλου με αφετηρία τον αγώνα που είχε γίνει τον Ιούνιο του 1982 όταν ο Δικέφαλος επικράτησε του Ηρακλή με 85-70 και προκρίθηκε στον τελικό του θεσμού όπου ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο.

Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τον Ηρακλή και τον Οκτώβριο του 1988 με το επιβλητικό 97-74 στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του θεσμού. Ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν και στα τρία τελευταία παιχνίδια για το Κύπελλο με αρχή τον ημιτελικό του 1994 με 62-54, τον Σεπτέμβρη του 1997 με σκορ 61-52 αλλά και δύο χρόνια αργότερα (1999) με 65-53 σε αγώνα που είχε γίνει στο Αλεξάνδρειο.

Η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ένας από τους στόχους του ΠΑΟΚ και μάλιστα δεν το έκρυψε ο Άρης Λυκογιάννης στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ. «Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες. Είναι ένας αγώνας με μία ομάδα της πόλης, για έναν θεσμό που και οι δύο ομάδες θέλουμε να προχωρήσουμε. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και θα είναι πολύ σημαντικό να ελέγξουμε ρυθμό και ριμπάουντ. Να μπορέσουμε να είμαστε από την αρχή ανταγωνιστικοί και μέσα στο παιχνίδι, ώστε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου που είναι και ο στόχος μας», είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν έχει να διαχειριστεί αγωνιστικά προβλήματα καθώς υπολογίζει σε όλους τους παίκτες.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα