ΚΟΛΟΣΣΟΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 68-73: Γκραντ(ε) πρόκριση! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
ΚΟΛΟΣΣΟΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 68-73: Γκραντ(ε) πρόκριση! (vid)

bet365

Με αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο, ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε στη Ρόδο του Κολοσσού με 73-68 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ηρακλής-ΠΑΟΚ. Καλύτερος ο Τζέριαν Γκραντ.

Για 30 λεπτά κανείς δεν έβαζε το χέρι του στη φωτιά όσον αφορά την ομάδα που θα έφτανε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Από τη μία, ο Κολοσσός είχε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική 3η περίοδο και έδειχνε να ελέγχει το ματς. Από την άλλη, ο Προμηθέας ήταν το -θεωρητικά τουλάχιστον- φαβορί του ματς και άπαντες περίμεναν... αντίδραση.

Όπως και έγινε. Μπορεί οι Ροδίτες να βρέθηκαν στο +6 με τη λήξη της 3ης περιόδου (56-50) αλλά με αντεπίθεση διαρκείας και εξαιρετική παρουσία στις δύο πλευρές του παρκέ, η ομάδα του Μάκη Γιατρά πραγματοποίησε επιμέρους 16-3 και έγινε το αφεντικό του ματς!

Ο Τζέριαν Γκραντ έκανε τα... πάντα στο παρκέ (13π., 6ασ., 4κλ., 5ριμπ.), ο Γιάννης Αθηναίου έβαλε μεγάλα καλάθια στα κρίσιμα σημεία (11π., 4ριμπ., 3ασ.) ενώ ο Ανδρέας Χριστοδούλου ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για την επιστροφή της ομάδας του στο ματς. Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν από την Ρόδο και να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά, εκεί όπου περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Ηρακλής-ΠΑΟΚ.

Το ματς

Ιδιαίτερα αμφίρροπο ήταν το παιχνίδι από το πρώτο τζάμπολ! Ούτε ο Προμηθέας μπορούσε να ανοίξει το σκορ στην προσπάθεια των παικτών του Μάκη Γιατρά να... επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί, αλλά ούτε και ο Κολοσσός είχε διάθεση να παρατήσει τα όπλα. Το ματς ήταν αμφίρροπο, το σκορ άλλαζε συνέχεια χέρια χωρίς να μπορέσει κάποια ομάδα να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των πέντε πόντων (όπως το 7-12 του Προμηθέα στο 4') έως και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (21-21).

Μια... από τα ίδια και στην δεύτερη περίοδο. Με εξαίρεση το 24-30 του Προμηθέα ύστερα από τρίποντα των Αγραβάνη και Γιαννόπουλου, οι δύο ομάδες συνέχισαν να βαδίζουν χέρι-χέρι έως και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (37-37). Οι γηπεδούχοι, με εξαίρεση τα τρίποντα (6/15) ήταν ιδιαίτερα άστοχοι (6/20 δίποντα) ενώ υπήρξε απόλυτη ισορροπία στα ριμπάουντ (από 18 οι δύο ομάδες) και στις ασίστ (από 13 Κολοσσός και Προμηθέας). Οι Πατρινοί μετρούσαν από τη πλευρά τους 6/13 δίποντα και 8/17 δίποντα, την ώρα που ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε 10 πόντους, ενώ ο Άρτις είχε ξεχωρίσει από τον Κολοσσό (11π.)

Στην 3η περίοδο η ομάδα της Ρόδου κατάφερε να φτάσει σε μια μεγάλη ανατροπή στο ματς! Ο Προμηθέας ξεκίνησε καλά και πήρε προβάδισμα και με επτά πόντους διαφορά (37-44 στο 22') αλλά ο Κολοσσός όχι μόνο δεν παρέδωσε σώμα και πνεύμα, αλλά με εξαιρετική άμυνα, υπομονή στην επίθεση και επιλογές στην επίθεση από το μπλοκάκι του Καντζούρη, πραγματοποίησε σερί 14-0 και προηγήθηκε με 51-44 στο 28'! Ο Καντέρ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του σ' αυτό το διάστημα ωστόσο η υπεροχή του Κολοσσού δεν κράτησε για πολύ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου ο Προμηθέας πραγματοποίησε επιμέρους 16-3 (!!) και πήρε προβάδισμα με 57-60! Ο Ανδρέας Χριστοδούλου με συνεχόμενα τρίποντα από τον πάγκο αποτέλεσε τον «άσο» στο μανίκι του Γιατρά φτάνοντας τη διαφορά και στο +7 (59-66) για τον Προμηθέα. Έκτοτε διαχειρίστηκε εξαιρετικά την διαφορά και έφτασε στη νίκη και στη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Προμηθέας κατάφερε να «κλειδώσει» τον Κολοσσό στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου και ο Γιατράς να βγάλει πολλούς άσους από το μανίκι του στα κρίσιμα λεπτά. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο και τα πολλά λάθη που έκανε ο Κολοσσός στο 4ο δεκάλεπτο.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζέριαν Γκραντ ήταν ο παίκτης-ορχήστρα του Προμηθέα έχοντας 13 πόντους με 5/9 δίποντα, 3/6 βολές, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα, 5 ριμπάουντ και 3 λάθη σε 33 λεπτά συμμετοχής.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ανδρέας Χριστοδούλου ήταν εκείνος που «βγήκε» μπροστά στην τελευταία περίοδο ενώ ευστόχησε και ο Γιάννης Αθηναίου σε μεγάλα σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το 16-3 του Προμηθέα στο πρώτο εξάλεπτο της τελευταίας περιόδου, με το οποίο μετέτρεψε το -6 του 30' (56-50) σε +7 (59-66) στο 36'!

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μιχάηλο Άντριτς ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον Κολοσσό, τόσο για τα λάθη που έκανε όσο και για το γεγονός ότι τελείωσε το ματς με 2/12 σουτ, εκ των οποίων τα περισσότερα άστοχα στα τελευταία, κρίσιμα, λεπτά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Ντομινίκ Άρτις στον Τζεράι Γκραντ στην 3η περίοδο!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κολοσσός την αστοχία στις βολές (13/22) και στα σουτ εντός παιδιάς (23/65) ενώ ο Προμηθέας το κακό του διάστημα στην 3η περίοδο, όταν και δέχθηκε σερί 14-0!

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 37-37, 56-50, 68-73

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα