ΑΕΚ: Τέταρτο τρόπαιο επί εποχής Αγγελόπουλου

ΑΕΚ: Τέταρτο τρόπαιο επί εποχής Αγγελόπουλου

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ: Τέταρτο τρόπαιο επί εποχής Αγγελόπουλου

bet365

Η ΑΕΚ βγήκε νικήτρια στον Τελικό Κυπέλλου και πανηγύρισε το τέταρτο τρόπαιο επί εποχής Μάκη Αγγελόπουλου.

Όταν το 2014 ανέλαβε τις τύχες της ΑΕΚ, είχε πολλές προκλήσεις μπροστά του.

Βήμα - βήμα, μεθοδικά και σταθερά, ο Μάκης Αγγελόπουλος κατάφερε, μετά τις δύσκολες χρονιές που βρήκαν την ΑΕΚ στις μικρές κατηγορίες, να την κάνει και πάλι ξακουστή, φτάνοντας σε σημείο όπου βλέπει τους κόπους του να ανταμείβονται.

Το 2018 πανηγύρισε το πρώτο τρόπαιο επί εποχής του, με το σύλλογο να σημειώνει επιτυχία μετά από 16 χρόνια - όταν και είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2002.

Στον Τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, η ομάδα τότε του Ντράγκαν Σάκοτα αποδείχθηκε πολύ σκληρή κι έφτασε στην κατάκτηση του πολύτιμου τροπαίου.

Λίγους μήνες μετά, στο υπέρλαμπρο Final 4 του ΟΑΚΑ, το οποίο στηρίχθηκε οικονομικά από την ΚΑΕ, οι «κιτρινόμαυροι» σήκωσαν ψηλά και το Basketball Champions League.

Η επιτυχία αυτή τους οδήγησε στο Διηπειρωτικό Κύπελλο του Ρίο Ντε Τζανέιρο (2019), όπου βγήκαν και πάλι νικητές, υπό τις οδηγίες του Λούκα Μπάνκι.

Την φετινή σεζόν, η ΑΕΚ, με πολλή εμπειρία στις τάξεις της, αλλά κι ενθουσιασμό, πανηγύρισε και πάλι το Κύπελλο Ελλάδος, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο.

Η επιλογή του Μάκη Αγγελόπουλου να στηρίξει εξ' αρχής τον 44χρονο προπονητή και τις αποφάσεις του, τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο.

Η «Βασίλισσα» έφτασε στο πέμπτο της Κύπελλο και στο 17ο τρόπαιο συνολικά και έχει δύο ακόμα στόχους για φέτος: το Final 4 της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι προκλήσεις συνεχίζονται...

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα