Ζήσης: «Ωραίο να υπάρχουν παιδιά, αλλά πρέπει να αλλάξει η κατάσταση»

Gazzetta team
Ζήσης: «Ωραίο να υπάρχουν παιδιά, αλλά πρέπει να αλλάξει η κατάσταση»

bet365

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε για την ευκαιρία της ΑΕΚ να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά και για το γεγονός ότι ο Τελικός θα γίνει μόνο παρουσία παιδιών στα «Δύο Αοράκια».

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος γκαρντ στον «αέρα» του «ΣΠΟΡ FM 94.6»:

Για το γεγονός πως είχε κατακτήσει το Κύπελλο με την ΑΕΚ το 2001: «Είναι όντως παράξενο. Δεν προσπαθώ να θυμηθώ το παρελθόν. Από την πρώτη στιγμή που επέστρεψα, δεν σκέφτομαι το παρόν. Σκέφτομαι τη στιγμή και όχι τι είχα χάνει με την ΑΕΚ στο παρελθόν. Είναι μια ευκαιρία και για τις δύο ομάδες αυτός ο τελικός, αφού δεν υπάρχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Είναι μια ιστορική ευκαιρία για τον Προμηθέα, αλλά και για εμάς. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το Κύπελλο για εμάς».

Για το που θα κριθεί ο τελικός: «Νομίζω ότι έχουμε πολύ έμπειρη ομάδα. Πολλά παιδιά από την ομάδα έχουν παίξει πολλούς τελικούς. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ο κόουτς μας έχει βοηθήσει σε αυτό τον τομέα. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και στα 40 λεπτά. Ο πιο ψύχραιμος, ο πιο τυχερός -αν προτιμάτε- θα νικήσει. Ένα ριμπάουντ, ένα σουτ, ένα λάθος μπορεί να κρίνει αυτό τον αγώνα».

Για την παρουσία μόνο παιδιών στην κερκίδα: «Κάτι πρέπει να αλλάξει με αυτό το θέμα. Όλοι το καταλαβαίνουμε στο χώρο του μπάσκετ. Χαίρομαι που θα έχει παιδιά, που θα δουν ωραίο θέαμα, αλλά πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Στο μακρινό παρελθόν έχουν γίνει διάφορα πράγματα με τη βία στα γήπεδα και είναι λογικό να υπάρχει φόβος. Να μην το κάνουμε μόνο στα λόγια, να το κάνουμε πράξη. Να απολαμβάνει ο κόσμος έναν τελικό Κυπέλλου. Είναι διαφορετικό από το πρωτάθλημα, που υπάρχουν 5 παιχνίδια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα