Ματσιούλις: «Με σταματούν οι Ολυμπιακοί και μου λένε ότι με σέβονται»!

Κάτια Πετροπούλου
Ματσιούλις: «Με σταματούν οι Ολυμπιακοί και μου λένε ότι με σέβονται»!

bet365

Είναι ο άνθρωπος που λατρεύουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και με τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του έχει κερδίσει ακόμα και τον «αιώνιο» αντίπαλο. Ο Γιόνας Ματσιούλις φορά πλέον την φανέλα της ΑΕΚ και μιλά στο gazzetta.gr για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και την αγάπη του κόσμου.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Το ματς-γιορτή στο Αιγάλεω μεταξύ της ΑΕΚ και του Διαγόρα Δρυοπιδέων έχει ολοκληρωθεί, με την «Βασίλισσα» να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το πρώτο επίσημο τεστ για τη νέα σεζόν έχει στεφθεί από επιτυχία και τα χαμόγελα και η καλή διάθεση δεν λείπουν από τους «κιτρινόμαυρους». Με τους παίκτες του Λούκα Μπάνκι να βγαίνουν στον προαύλιο χώρο, έτοιμοι να επιβιβαστούν στο πούλμαν τους, ένας «τράβηξε» τα βλέμματα δίχως αμφιβολία: ο Γιόνας Ματσιούλις.

Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν δίπλα στον Λιθουανό φόργουορντ, είτε για να ζητήσουν μια φωτογραφία, είτε για να τού σφίξουν το χέρι και να τού πουν μια καλή κουβέντα... Ένας, μάλιστα, δεν δίστασε να του φωνάξει: «Γιόνας, σε ευχαριστώ για όσα έκανες με τον Παναθηναϊκό»!

Ο ίδιος είχε ένα ζεστό, και κάπως αμήχανο, χαμόγελο για όλους. «Αυτό με κάνει να σκέφτομαι πως ο κόσμος εκτιμά την δουλειά μου και τους αρέσω γι' αυτό που είμαι, όχι μόνο εντός παρκέ, αλλά κι εκτός αυτού», λέει αρχικά στο gazzetta.gr και συμπληρώνει: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα ακόμα κι όταν έρχονται οπαδοί του Ολυμπιακού και μου λένε "σιχαινόμαστε την ομάδα σου, αλλά σε σεβόμαστε γι' αυτό που είσαι" (γέλια). Σκέφτεσαι πως είσαι στο σωστό δρόμο και κάνεις τα πράγματα σωστά».

Κι αν στα μάτια κάποιων είναι «υπερπαίκτης», ο πρώην αθλητής των Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις, Λοκομοτίβ και Παναθηναϊκού, μεταξύ άλλων, είναι χαμηλών τόνων. Στο ματς με τον Διαγόρα έβαλε... σβηστά 12 πόντους σε 19:33, αλλά για εκείνον το σκοράρισμα δεν είναι αυτοσκοπός. Θέλει να κάνει πιο ουσιαστικά πράγματα και το κυριότερο να είναι ο άνθρωπος του προπονητή.

«Δεν με νοιάζουν οι πόντοι. Θέλω να είμαι ο παίκτης που θα εμπιστεύεται ο προπονητής στις κρίσιμες στιγμές. Αυτό είναι όλο», δηλώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια και προσθέτει: «Θέλω να είμαι χρήσιμος, όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και στην άμυνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για την ομάδα σε αυτή τη φάση, γιατί πρέπει να βελτιωθούμε και να καταλάβουμε ακόμα καλύτερα κάποια πράγματα. Θέλω με την εμπειρία μου να βοηθήσω την ομάδα μου και να εξηγήσω πως μπορείς να παίξεις καλύτερη άμυνα. Για τους πόντους δεν με νοιάζει. Γενικά, όμως, νιώθω πολύ καλά. Η preseason ήταν πολύ καλή. Ηττηθήκαμε σε μόλις ένα παιχνίδι. Τώρα, όμως, που άρχισαν τα.. σοβαρά, πρέπει να αποδείξουμε πράγματα. Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν ήμασταν ίσως λίγο... αγχωμένοι, δεν ξέρω (γέλια)».

Ένας σωστός επαγγελματίας οφείλει να αναγνωρίζει και την προσπάθεια του αντιπάλου του. Και αυτό ακριβώς έκανε ο Ματσιούλις, ο οποίος δεν ξέχασε να αναφερθεί και στον δυνατό Διαγόρα, που έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, στην αρχή του ματς. «Οι παίκτες του Διαγόρα ξέρουν να παίζουν μπάσκετ! Εμείς δεν αρχίσαμε καλά στο ματς. Ο Διαγόρας πίεζε στη ρακέτα, έβαλε σουτ, εμείς χάσαμε πολλά... Ήταν ένας ματς για την Basket League! Ένα κλειστό παιχνίδι. Μετά αρχίσαμε να βρίσκουμε στόχο και κρατήσαμε το προβάδισμα μέχρι τέλους».

Όσο για τον αντίπαλο στους «8», τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έχει καιρό ακόμα... «Δεν σκεφτόμαστε τον ΠΑΟΚ από τώρα. Έχουμε άλλα παιχνίδια πρώτα, το Περιστέρι το Σάββατο και μετά το Champions League. Όταν έρθει ο καιρός για τον ΠΑΟΚ, θα το σκεφτούμε τότε. Τώρα πρέπει να εστιάσουμε σε άλλα πράγματα».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα