Νίκος Γκίκας στο Gazzetta: «Πάμε να κερδίσουμε, για να παίξουμε στο Final 8»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Νίκος Γκίκας με τη φανέλα του Πανιωνίου

bet365

Δύο από τους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν του Πανιωνίου, ο Νίκος Γκίκας και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης, μίλησαν στο Gazzetta για την πρόκριση στον τελικό του Final4.

Ο Πανιώνιος κατάφερε να επικρατήσει της Δόξας Λευκάδας με 61-46 και εξασφάλισε για δεύτερη σερί χρονιά την παρουσία του στον μεγάλο αποψινό (Σάββατο, 6/1, 18:00) του UNICEF Trophy. Μέσα από αυτή τη διοργάνωση που φέτος διεξάγεται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ομάδες από τις μικρότερες Εθνικές κατηγορίες έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς αυτή είναι η ανταμοιβή για τη νίκη στον τελικό.

Δύο από τους παίκτες που αποτελούν κομμάτια της φετινής καλής έως τώρα πορείας για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, είναι ο Νίκος Γκίκας και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης. Αμφότεροι αγωνίστηκαν στον ημιτελικό, με τον πρώτο να ολοκληρώνει το ματς με 6 πόντους και ο δεύτερος με 11.

Μέσα από όσα δήλωσαν στο Gazzetta, γίνεται εύκολα αντιληπτή η μεγάλη προσμονή για τον τελικό ενώ γίνεται επίσης αρκετά ξεκάθαρο ότι ο αγώνας με τη Δόξα αποτελεί ήδη παρελθόν και όλη η προσοχή είναι στο ματς με την Νεανική Εστία Μεγαρίδος.

Νίκος Γκίκας: «Πάμε για να το κερδίσουμε!»

Για τις πρώτες σκέψεις μετά από την πρόκριση: «Ήταν ένα κακό ματς και για τις δύο ομάδες, νομίζω, γιατί δε παίξαμε καλά. Τουλάχιστον στην επίθεση. Νομίζω ότι ήμασταν λίγο νευρικοί στο επιθετικό κομμάτι. Δεν βάλαμε κάποια σουτ στα οποία συνήθως ευστοχούμε. Παρόλα αυτά, ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα και καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι από την αρχή σχεδόν μέχρι το τέλος. Πήραμε μια διαφορά ασφαλείας στο δεύτερο ημίχρονο και ουσιαστικά τελείωσε το ματς στο 4ο δεκάλεπτο . Όταν ξεκινούσε αν θυμάμαι καλά».

Τι περιμένει στον τελικό: «Πάμε για να το κερδίσουμε! Να παίξουμε στο Final 8. Ξέρουμε ότι η Μεγαρίδα είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Απέκλεισε κατά την άποψή μου το φαβορί, αυτή ήταν το αουτσάιντερ στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Μίλωνα . Εγώ θεωρούσα ότι ο Μίλωνας θα περάσει στον τελικό. Απέδειξε ότι δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται εδώ πέρα και εμείς πάμε για ένα ματς στο οποίο θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το κύπελλο».

Τι είναι αυτό που έχει βάλει τον Πανιώνιο σε θέση πλοηγού στην Elite League και του έδωσε την πρόκριση: «Νομίζω ότι η έλευση του κόουτς Λυκογιάννη έχει αλλάξει το πως δουλεύουμε σε κάποια πράγματα ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι το Σάββατο και γενικότερα στα παιχνίδια που είναι να παίξουμε. Επίσης έχουν μπει πιο ξεκάθαροι ρόλοι. Έχουμε προσανατολιστεί πολύ περισσότερο στην άμυνα μας και νομίζω ότι αρχίζουμε και δένουμε σιγά σιγά και καταλαβαίνουμε το τι χρειάζεται να κάνουμε. Να ξεκινάμε από την άμυνα για να κερδίσουμε τα ματς».

Αν υπάρχει ανυπομονησία για τον τελικό: «Όλοι μας ανυπομονούμε. Θα είναι ένα πολύ ωραίο ματς και αναμένουμε να το ζήσουμε και να κερδίσουμε ώστε να ευχαριστήσουμε τόσο τον κόσμο μας όσο και τους εαυτούς μας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Κακλαμανάκη: «Στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε εκεί που πρέπει»

Ο Κακλαμανάκης με τη φανέλα του Πανιωνίου

Για τις πρώτες εντυπώσεις μετά την πρόκριση: «Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη, αλλά πρέπει να την αφήσουμε γρήγορα πίσω μας και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι το οποίο είναι σε λιγότερο από 24 ώρες από το άλλο και να είμαστε έτοιμοι και ανταγωνιστικοί ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε».

Τις βλέψεις για τον τελικό και πως του φάνηκε αντίπαλη ομάδα: «Σίγουρα η Νεανική Εστία Μεγαρίδος είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο και με μεγάλη ποιότητα. Πρέπει να πάμε στον τελικό και να μπούμε όπως μπήκαμε και στον ημιτελικό. Δηλαδή, σκληροί στην άμυνα, καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έτσι ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε».

Για την καλή περίοδο στην οποία διανύει ο Πανιώνιος: «Σίγουρα παίρνουμε τα αποτελέσματα αλλά θεωρώ ότι οι δυνατότητές μας είναι πολύ περισσότερες. Πιστεύω πως μέρα με τη μέρα θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε εκεί που πρέπει».

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα