Πανιώνιος - ΑΕΚ 88-93: Απέφυγε «Ιστορικό» κάζο (vid)

Πανιώνιος - ΑΕΚ 88-93: Απέφυγε «Ιστορικό» κάζο (vid)

bet365

Ο Πανιώνιος της Β' Εθνικής έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την ΑΕΚ η οποία επικράτησε στην παράταση με 88-93 και γλίτωσε ιστορικό κάζο. Τραυματίστηκαν Μίτσελ και Μάιλς. Αποστολή -Κρήτη: Κ. Μελάγιες

Ο Πανιώνιος βρέθηκε μία ανάσα από το να πετύχει ιστορική επιτυχία και να προκριθεί στον ημιτελικό κυπέλλου όμως η ΑΕΚ απέφυγε μία τεράστια αποτυχία επικρατώντας σε 45 λεπτά με 88-93. Παρά τη διαφορά δύο κατηγοριών, παρά το γεγονός πως οι Νεοσμυρνιώτες δεν έχουν ξένο στο ρόστερ έπαιξαν πολύ καλύτερα από τους «κιτρινόμαυρους» σε όλη τη διάρκεια του ματς (με εξαίρεση το διάστημα 33’-36’), εξάντλησαν κάθε πιθανότητα πρόκρισης όμως ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΚ έδειξε κακό αγωνιστικό πρόσωπο, ωστόσο αγωνίστηκε για αρκετά λεπτά χωρίς του Μίτσελ και Μάιλς που τραυματίστηκαν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να είναι κάτι περισσότερο από ανταγωνιστικός και να βάζει δύσκολα στην ΑΕΚ. Σαχπατζίδης και Βεργίνης έβρισκαν τρόπο να σκοράρουν την ώρα που το φαβορί αναλωνόταν σε κακές επιθέσεις (11-11, 6’). Το τάιμ άουτ του Καντζούρη δεν άλλαξε τον ρυθμό της αναμέτρησης με τους Νεοσμυρνιώτες να αποκτούν σημαντικό προβάδισμα (24-16, 8’).

Οι παίκτες του Πανιώνιου παρέμεναν συγκεντρωμένοι την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» δεν έπαιζαν ίχνος άμυνας με αποτέλεσμα ο Παπαδιονυσίου να κάνει το 34-25 (13’). Σε εκείνο το σημείο ακολούθησε η πρώτη αντίδραση της ΑΕΚ με πρωταγωνιστές τους Γιάνκοβιτς και Παπαδάκη και με σερί 10-0 προσπέρασε με 34-35 (16’). Ο Βεργίνης όμως δεν είχε σταματημό και με 19 πόντους στο πρώτο ημίχρονο κράτησε την ομάδα σε δύσκολη στιγμή «κόβοντας» κατά κάποιο τρόπο το καλό μομέντουμ που είχε αποκτήσει η ΑΕΚ (46-44, 20’).

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου είχε πολλά δύσκολα καλάθια. Από τη μία πλευρά ο Μίτσελ από την άλλη ο Βεργίνης και το ματς παρέμενε αμφίρροπο (53-52, 24’). Ο τραυματισμός του Μίτσελ υποχρέωσε τον Καντζούρη να τον τραβήξει στον πάγκο, όμως ο Ξανθόπουλους βγήκε μπροστά (53-58, 25’). Οι «κυανέρυθροι» όμως ήταν αποφασισμένοι να μη λυγίσουν και με τον Μάντζαρη να μπαίνει στην εξίσωση του σκορ προσπέρασαν με 67-63 (28’).

Η ΑΕΚ έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, ο Πανιώνιος όσο κυλούσε το ματς το πίστευε όλο και περισσότερο βρίσκοντας λύσεις σε δύσκολες στιγμές (76-71, 34’). Πλέον είχε μπει η πίεση και το άγχος στην εξέλιξη του αγώνα. Οι Νεοσμυνρνιώτες βρίσκονταν μπροστά σε μία αδιανόητη έκπληξη και οι «κιτρινόμαυροι» μπροστά σε μία αδιανόητη αποτυχία. Ο ΜακΓκριφ βρήκε χώρο χάρη στα αθλητικά του προσόντα και με 8 σερί δικούς του πόντους, άλλαξε την κατάσταση βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 77-81 (36’). Τα καλάθια... μίκρυναν, οι ομάδες δυσκολευόντουσαν να σκοράρουν παρά μόνο από τη γραμμή των βολών (80-81, 38’). Η ΑΕΚ σε μία χαμένη κατοχή μετέτρεψε ένα airball σουτ σε τρίποντο (Στρέλνιεκς) το οποίο έκανε το 80-84, όμως στο λεπτό που απέμενε ο Μάντζαρης με έμμεσο τρίποντο ισοφάρισε σε 84-84 και το ματς πήγε στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο ο Γουίλιαμς πήρε επιθέσεις, ο Πανιώνιος δεν βρήκε λύσεις και η ΑΕΚ με ευστοχία από τη γραμμή των βολών πήρε βαθιά ανάσα αφού απέφυγε μία ιστορική αποτυχία και προκρίθηκε στον ημιτελικό με 88-93.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ενα ριμπάουντ αυτοθυσίας του Πετρόπουλου έδωσε την ευκαιρία στο Στρέλνιεκς να ευστοχήσει από τα 8 μέτρα στην εκπνοή των 24’’ με το οποίο έγινε το 80-84. Ο Πανιώνιος απάντησε και ο Μάντζαρης έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο οι 5 πόντοι του Γουίλιαμς και η ψυχραιμία του Στρέλνιεκς στις βολές έκριναν τον νικητή.

MVP: Ο Κάμερον ΜακΓκριφ στα δύσκολα βγήκε μπροστά και ολοκλήρωσε με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γιάνις Στρέλνιεκς δεν έπαιξε καλά, όμως είχε την εμπειρία να διαχειριστεί καλά τα τελευταία λεπτά δίνοντας 15 πόντους εκ των οποίων οι περισσότεροι στο τέλος του αγώνα.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Δημήτρης Φλιώνης πήρε πολλές κακές αποφάσεις και είχε 2/13 σουτ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο τραυματισμός του Μίτσελ και εν συνεχεία του Μάιλς. Άσχημη στιγμή για την ΑΕΚ και για όλο το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η ΑΕΚ τελείωσε με 25 ασίστ ενώ ο Πανιώνιος με 21 λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ματσάρα από το πουθενά. Ο Πανιώνιος έπαιξε καλύτερο μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως η εμπειρία και οι ξένοι παίκτες έκαναν τη διαφορά. Οι «κυανέρυθροι» εξάντλησαν όλες τις πιθανότητες, όμως η ΑΕΚ παρά τις απώλειες των Μίτσελ και Μάιλς κατά τη διάρκεια του αγώνα βρήκε τις λύσεις που απαιτούνταν.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-21, 46-44, 71-67, 84-84 (παρ.) 88-9

YU

F

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα