Κύπελλο Ελλάδας: Τελικός με «αιώνιους» μετά από 9 χρόνια!

Newsroom
Κύπελλο Ελλάδας: Τελικός με «αιώνιους» μετά από 9 χρόνια!

bet365

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν το απόγευμα της Κυριακής (20/02, 17:00) στα «Δύο Αοράκια» και το ζευγάρι εμφανίζεται σε τελικό Κυπέλλου έπειτα από εννέα χρόνια με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου!

H επιστροφή του θεσμού του Final 4 έπειτα από 18 χρόνια, επιφύλασσε μία ακόμη μάχη των «αιωνίων» κατά τη διάρκεια της σεζόν. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έφτασαν μέχρι το τέλος της κούρσας του Κυπέλλου Ελλάδας και το απόγευμα της Κυριακής (20/02, 17:00) πρόκειται να αναμετρηθούν για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ιδιαίτερης σημασίας, μάλιστα, ο συγκεκριμένος τελικός, ο οποίος όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ θα είναι αφιερωμένος στην μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό επικρατώντας του Προμηθέα (68-85) στην φάση των «4». Λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την ΑΕΚ στον δεύτερο ημιτελικό και κάνοντας τα εύκολα δύσκολα, τελικά πήρε το εισιτήριο με σκορ 75-70.

Τυπικά γηπεδούχοι «πράσινοι» που δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του Ιωάννη Παπαπέτρου με τον αρχηγό των «πρασίνων» να έχει ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας μετά την επέμβασή του στο ιγμόριο.

Από την άλλη, οι τυπικά φιλοξενούμενοι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν να παρουσιάσουν κάποιο πρόσωπο στο... απουσιολόγιό τους και θα παραταχθούν με πλήρες ρόστερ απέναντι στον αντίπαλό τους.

Ο Δημήτρης Πρίφτης στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μεγάλου τελικού τόνισε πως η ομάδα «Πρέπει να πιάσει το στάνταρ των 5-10 καλών της εμφανίσεων» για να καταφέρει να φύγει από την Κρήτη με το Κύπελλο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την πλευρά του αναλύοντας τις τελευταίες του σκέψεις για το παιχνίδι επισήμανε πως «Σε αυτά τα ματς δεν παίζει ρόλο η γενική κατάσταση που βρισκόμαστε ή το ταλέντο. Είναι περισσότερο θέμα μέρας και προσέγγισης».

Στα «Δύο Αοράκια» αναμένεται να βρεθούν περίπου 2000 θεατές με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, να τονίζει πως θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή.

Αν και σε τέτοιες αναμετρήσεις η ιστορία των δύο ομάδων δεν μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία, οι «αιώνιοι» έχουν συναντηθεί φέτος ακόμη δύο φορές με τις νίκες να είναι μοιρασμένες και στις αντίπαλες έδρες. Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με 76-81 στην Basket League, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν τα θετικά αποτελέσματα στο... ευρωπαϊκό ντέρμπι της Euroleague περνώντας από το ΟΑΚΑ με σκορ 65-84.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα