Δέδας: «Αν χάναμε εύκολα στα Λιόσια θα ήταν υπέρ μας για τον ημιτελικό»

Δέδας: «Αν χάναμε εύκολα στα Λιόσια θα ήταν υπέρ μας για τον ημιτελικό»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Δέδας: «Αν χάναμε εύκολα στα Λιόσια θα ήταν υπέρ μας για τον ημιτελικό»

bet365

Ο Στέφανος Δέδας και ο Δημήτρης Μαυροειδής εκπροσώπησαν την ΑΕΚ στην Συνέντευξη Τύπου για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Αποστολή - Ηράκλειο: Κωνσταντίνος Μελάγιες.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα είναι ένα από τα ζευγάρια που θα διεκδικήσουν μία θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την αναμέτρηση της Παρασκευής (18/02, 20:00). Ο προπονητής της «Ένωσης»,Στεφανος Δέδας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μίλησε για το κίνητρο που τους δίνει σαν ομάδα η διεκδίκηση του συγκεκριμένου τροπαίου, ενώ στάθηκε στις απουσίες, αλλά και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος απέναντι στους «ερυθρολεύκους».

«Πρώτα από όλα από την μεριά μας, εκφράζουμε τον ενθουσιασμό και την υπερηφάνεια μας που η ΑΕΚ είναι ξανά παρούσα σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Στο Ηράκλειο τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα μας έχει ζήσει μεγάλες στιγμές και κατέκτησε δύο φορές το τρόπαιο. Αυτό αποτελεί κίνητρο και οδηγό για να κάνουμε κάτι καλό. Συμφωνώ με όλους, είναι σημαντικό σταδιακά ως ελληνικό μπάσκετ να ακολουθήσουμε όσα κάνουν οι προηγμένες χώρες.

Μπασκετικά, ως παίκτες και προπονητές θεωρώ ότι είμαστε στην ελίτ. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και οργανωτικά. Όσο για το αυριανό ματς, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, έχει μεγαλύτερη ποιότητα από εμάς. Το Κύπελλο, όμως, είναι θεσμός των εκπλήξεων. Το βλέπουμε παντού. Θα προσπαθήσουμε με καλή στρατηγική και αυταπάρνηση θα παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να μεταφέρουμε την πίεση στον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολο αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ήρθαμε με αυτόν τον σκοπό.»

Για τις απουσίες: «Για εμάς πλέον δεν αποτελεί είδηση όσον αφορά τις απουσίες και τα προβλήματα. Θα δούμε αύριο το πρωί σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται στα αντίπαλα στρατόπεδα. Όμως, ξαναλέω, ότι οι παρόντες αύριο θα τα δώσουν όλα για κάτι καλό. Οι αποστολές είναι γνωστές, μπορείτε να μάθετε ποιοι ταξίδεψαν και ποιοι όχι. Ίσως κάποια παιδιά προλάβουν να εμφανιστούν. Ούτε εγώ δεν ξέρω ακόμα. Αύριο το πρωί θα δούμε το τελικό πλάνο».

Για το αν αποτελεί κίνητρο το τρόπαιο: «Το Κύπελλο δίνει κίνητρο σε όλους. Δώσαμε προοπτική μέσα στη χρονιά, βρήκαμε έναν στόχο, με την νίκη στα προημιτελικά. Αυτό τελειώνει εδώ. Μιλάμε για ένα ή δύο ματς. Όπως είπα στο ξεκίνημα, το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Σε αυτή την κατηγορία βρισκόμαστε, θα είναι έκπληξη αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Σίγουρα, το πρωτάθλημα σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες και χρόνο. Εμείς ως ΑΕΚ περιμένουμε πώς και πώς να δούμε έστω για ένα - δύο μήνες, αυτό που προσπαθήσαμε να φτιάξουμε το καλοκαίρι. Το Κύπελλο δεν μας δίνει αυτή την ευκαιρία γιατί είναι ένας σύντομος θεσμός. Είμαστε εδώ για το Κύπελλο, αύριο έχουμε ένα σημαντικό ματς και αυτό είναι όλο».

Για το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα: «Έχει δύο όψεις το νόμισμα. Αν χάναμε εύκολα στα Λιόσια θα ήταν υπέρ μας για τον ημιτελικό. Κρατάω, όμως, τα θετικά. Με ρόστερ επτά παικτών παίξαμε καταπληκτικό παιχνίδι. Αυτή είναι η διαφορά των ομάδων. Σε εκείνο το ματς ο Σλούκας έδειξε το επίπεδό του και κέρδισε το ματς. Αύριο μπορεί να εμφανιστεί κάποιος άλλος.

Το πρώτο ματς μπορεί να αποτελέσει οδηγό μας σε επίθεση και άμυνα, αλλά έχουμε στο μυαλό μας ότι ανά πάσα στιγμή κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού μπορεί να γίνει ηγέτης. Αυτή τη φορά πρέπει να προβλέψουμε τον παράγοντα που θα μπορεί να κρίνει το ματς. Του Σλούκα του αφήσαμε δημιουργίες, έπρεπε να αλλάξουμε στα pick 'n roll στο τελευταίο δεκάλεπτο και δεν το κάναμε. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο καλοί στις προσαρμογές, αν είμαστε κοντά. Είναι και θετικό και αρνητικό το γεγονός ότι ήμασταν κοντά στο πρώτο ματς. Θα το δούμε αύριο».

Αν είναι ευκαιρία το Κύπελλο να σωθεί η χρονιά: «Είναι ευκαιρία να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις από την πολύ δύσκολη χρονιά. Δεν συμφωνώ στο να... σώσουμε την χρονιά γιατί έχουμε 4-5 μήνες και στοχεύουμε να δούμε το ρόστερ να τρέχει το σερί μας στην Α1. Θέλουμε να δείξουμε κάτι όμως γιατί είναι μεγάλος σταθμός της χρονιάς, αλλά δεν μένουμε εδώ. Θα παίξουμε δυνατά, με τακτική και έχουμε προγραμματισμό».

Ο Δημήτρης Μαυροειδής με την σειρά του ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι πολύ για την συμμετοχή μας. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες και θα παίξουμε σαν ΑΕΚ. Ο αντίπαλος γνωρίζουμε πως είναι τοπ επιπέδου Euroleague, δεν υπάρχει σύγκριση. Αλλά τα Κύπελλα είναι για να γίνονται εκπλήξεις. Το Final 4 είναι βήμα μπροστά. Στο τελευταίο μάλιστα είμασταν και παρόντες. Πρέπει να υπάρχει και εύχομαι να δούμε σύντομα και Final 8. Υγεία σε όλους, καλά παιχνίδια και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος.»

Αν ήταν ξεχωριστές στο Ηράκλειο οι κατακτήσεις: «Για εμένα είναι ξεχωριστά γιατί είχαν και ευτυχή κατάληξη και είχαμε τρομερή στήριξη από τον κόσμο. Μακάρι να πάρουμε και ένα τρίτο τρόπαιο και μακάρι να μου δώσει σε μένα και ομάδα μου δύναμη η πατρίδα».

Επίσης...«Ένας τίτλος για την ΑΕΚ δεν λέει κάτι να σώσει την χρονιά. Στόχος ήταν να μπούμε στο καινούργιο μας γήπεδο και από εκεί και πέρα ίσως κάποιες αλλαγές στο ρόστερ.»

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα