Ιωνικός - Μονς 74-77: Τρεις χαμένες ευκαιρίες, τρίτη ήττα και η πρόκριση... απομακρύνεται

Ιωνικός - Μονς 74-77: Τρεις χαμένες ευκαιρίες, τρίτη ήττα και η πρόκριση... απομακρύνεται

bet365

Ο Ιωνικός υπέστη την τρίτη διαδοχική του ήττα στον όμιλό του στο FIBA Europe Cup, αφού έχασε και τις τρεις ευκαιρίες που είχε για να ολοκληρώσει την επιστροφή του και τελικά είδε τη Μονς να επικρατεί με 77-74.

Η ομάδα της Νίκαιας άφησε να... γλιστρήσουν από τα χέρια της και οι τρεις ευκαιρίες που της δόθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα για να πάρει μία νίκη που θα της έδινε ελπίδα.Το ρεκόρ του πλέον διαμορφώνεται στο 1-3 και βλέπει την πρόκριση να απομακρύνεται επικίνδυνα μίας και οι Βέλγοι άγγιξαν τη διαφορά του πρώτου αγώνα και έβαλαν «φωτιά» στο Group F του FIBA Europe Cup, αφήνοντας τον Ιωνικό τελευταίο.

Oι γηπεδούχοι πάτησαν καλύτερα στο ξεκίνημα του αγώνα και έχοντας... ζεστούς τους Τζέρμαν (11π.) και Μουχαϊμίν(4/4 τρίποντα) κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +16 (29-13). Παρόλα αυτά, η Μονς μείωνε τη διαφορά σταδιακά και μετά το 42-33 από 2 εύστοχες βολές του Κολοβέρου, ακολούθησε ένα σερί των φιλοξενούμενων για το 42-39 του ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς και στο τέλος της τρίτης περιόδου, ο Ιωνικός βρέθηκε στο -7 (56-63).

Στο καθοριστικό δεκάλεπτο, κάποια λάθη και ένα άστοχο δίλεπτο για τους κυανόλευκους έφερε το 57-67 για την Μονς. Η ομάδα του κόουτς Σεγούρα, έφτασε μία ανάσα ένα λεπτό πριν τη λήξη (72-73), ενώ έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί αμέσως μετά με το άστοχο λέι απ του Γόντικα.

O Ιωνικός έκανε ακόμη δύο λάθη σε κρίσιμες στιγμές, ενώ το τρίποντο του Γόντικα στην τελευταία φάση του παιχνιδιού αποδείχθηκε εκπρόθεσμο. Κάπως έτσι, έφτασε στην ήττα με την ίδια ακριβώς διαφορά (3 πόντους) που είχε κερδίσει τη Μονς στον πρώτο τους αγώνα (74-77).

Οι φιλοξενούμενοι που αγχώθηκαν μέχρι και την κόρνα της λήξης, είχαν πρώτο σκόρε τον Εμμάνουελ Νζεκβέσι με 30 πόντους, ενώ 13 πρόσθεσε ο Νίκολς.

Από πλευράς Ιωνικού, τον τίτλο του κορυφαίου διεκδίκησαν Τζέρμαν και Μουχαϊμίν. Ο πρώτος μέτρησε 26 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 μπλοκ, ενώ ο Μουσταφά ολοκλήρωσε το ματς με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ.

Τα δεκάλεπτα: 29-13, 42-39, 56-63, 74-77

ι

μ

Η βαθμολογία του Group F

1. Αντβέρπ 3-0 *
2. Σπόρτινγκ 2-1 *
3. Μονς 1-3
4. Ιωνικός 1-3

Πρόγραμμα και Αποτελέσματα

Ιωνικός - Μονς 74-77
Σπόρτινγκ - Αντβέρπ (3/11)

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα