Βατούτιν για Τζέιμς: «Τον τιμωρήσαμε δύο φορές, αλλά πέρασε δύο τραγωδίες»

Βατούτιν για Τζέιμς: «Τον τιμωρήσαμε δύο φορές, αλλά πέρασε δύο τραγωδίες»

Gazzetta team
Βατούτιν για Τζέιμς: «Τον τιμωρήσαμε δύο φορές, αλλά πέρασε δύο τραγωδίες»
Ο Βατούτιν μίλησε για όλα σε σε ισραηλίτικο Μέσο, ενώ ξεκαθάρισε και το τι έχει συμβεί με τον Μάικ Τζέιμς.

Ο Βατούτιν, ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, μίλησε στο «Ιsrael Today» και σχολίασε όλες τις εξελίξεις στην ρωσική ομάδα και όχι μόνο. Σχολίασε όσα έγιναν με τον Μάικ Τζέιμς, τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ, καθώς και την κόντρα της FIBA με την Euroleague.

Αναλυτικά:

«Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για εμάς ο τραυματισμός του Μιλουτίνοφ. Είναι ο καλύτερος σέντερ της Εuroleague. Είναι σημαντικό για εμάς να διαχειριστούμε και να εκμεταλλευτούμε το βάθος του ρόστερ μας μέχρι τον Απρίλιο, έτσι ώστε οι βασικοί παίκτες να έχουν φρεσκάδα και να βρίσκονται ​σε καλή κατάσταση για τα σημαντικά παιχνίδια».

Σχετικά με τον Μάικ Τζέιμς και όσα συνέβησαν ανάμεσα στον Αμερικανό και την ομάδα, τόνισε: «Οι συγκρούσεις είναι μερικές φορές αναπόφευκτες στη ζωή μιας αθλητικής ομάδας και είναι σημαντικό να μπορέσουμε να τις επιλύσουμε ήρεμα, ώστε να μην χαλάσει η χημεία. Γι ‘αυτό δεν λέμε λεπτομέρειες και δεν βγάζουμε τα άπλυτα στην φόρα.

Υπήρχαν δύο περιπτώσεις στις οποίες θεωρήσαμε ότι η συμπεριφορά του Μάικ ήταν αντίθετη με τα πρότυπα του συλλόγου. Τον τιμωρήσαμε δύο φορές. Ωστόσο, όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι υπήρχαν δύο τραγωδίες στην οικογένεια του Τζέιμς που θα μπορούσαν να αναστατώσουν οποιοδήποτε άτομο. Όλοι κάναμε κάθε προσπάθεια για να λύσουμε τα προβλήματα προς όφελος της ομάδας. Αυτό είναι το σημαντικό».

«Πρέπει να καταλάβετε ότι η μορφή του Final 4 είναι ένα είδος λαχειοφόρου αγοράς. Μπορεί για παράδειγμα μία ομάδα να έχει σε κακή μέρα έναν από τους καλύτερους παίκτες της και η άλλη να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Αυτό αλλάζει τις πιθανότητες και τους συσχετισμούς. Δείτε το παράδειγμα της Μακάμπι, λίγα χρόνια πριν. Δεν υπήρξε ποτέ κάποια ψηφοφορία για αλλαγή στο format, επειδή το αποτέλεσμα είναι γνωστό εκ των προτέρων. Αυτές οι αποφάσεις ανήκουν στην πλειοψηφία».

«Επαγγελματική δουλειά σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας του συλλόγου και ένα μία νοοτροπία νικητή. Αυτό ξεχωρίζει την ομάδα μας. Πιστέψτε με, στην Ευρώπη και επίσης στη Ρωσία, υπήρχαν πάντα ομάδες που ξεπέρασαν την ΤΣΣΚΑ από άποψη προϋπολογισμού και μισθών, αλλά λίγοι μπορούν να μας κοντράρουν στην προσπάθειά μας να κερδίζουμε συνεχώς».