Βατούτιν: «Ο Ιτούδης δεν θα μιλήσει ποτέ πίσω από την πλάτη σου»!

Βατούτιν: «Ο Ιτούδης δεν θα μιλήσει ποτέ πίσω από την πλάτη σου»!

Gazzetta team
Βατούτιν: «Ο Ιτούδης δεν θα μιλήσει ποτέ πίσω από την πλάτη σου»!
Ο Αντρέι Βατούτιν αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που επικρατούν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σχολίασε τις αποχωρήσεις των Χάινς και Σαντ -Ρος και εξέφρασε εκ νέου την εμπιστοσύνη του στην επαγγελματική ποιότητα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σχολίασε αρχικώς το «χτίσιμο» της ομάδας, τονίζοντας χαρακτηριστικά στο eurodevotion.com: «Πολλοί λένε ότι έχουμε δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα, αλλά εγώ λέω πάντα ότι μόνο το παρκέ μπορεί να το επιβεβαιώσει. Είχαμε σημαντικές απώλειες. Ο Κάιλ Χάινς αποφάσισε ο ίδιος να αποχωρήσει. Αλλά, οι Αντρέι Βοροντσέβιτς και Χάουαρντ Σαντ-Ρος έφυγαν για οικονομικούς λόγους. Δεν θέλαμε να χάσουμε αυτούς τους δύο παίκτες».

Όσον αφορά την απόκτηση των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Τόρνικε Σενγκέλια, είπε: «Δεν κάναμε μειώσεις μόνο στα χρήματα, αλλά και στην ποσότητα του ρόστερ. Την περσινή σεζόν, είχαμε 17 παίκτες και φέτος θα έχουμε 14, με τους δύο παίκτες να προέρχονται από τη δεύτερη ομάδα. Μειώνουμε γενικά τα έξοδα και αναζητούμε νέους χορηγούς. Στην ουσία, όμως, αυξήσαμε την ποιότητα του ρόστερ, ρίχνοντας την ποσότητα. Γι’ αυτό δεν θα έχουμε τόσο βάθος στον πάγκο μας φέτος και αυτό θα είναι σημαντικό, καθώς θα πρέπει να προσέχουμε για τραυματισμούς».

Ο Αντρέι Βατούτιν αναφέρθηκε στον Δημήτρη Ιτούδη: «Το καλοκαίρι του 2018 ήταν πολύ δύσκολο. Πάντα έχουμε υψηλές φιλοδοξίες, αλλά μία αποτυχία προσθέτει περισσότερη πίεση σε όλους. Η πιο εύκολη λύση είναι αυτή της εκκαθάρισης, που γίνεται γρήγορα. Είναι πιο δύσκολο να δώσεις χρόνο, να ζυγίσεις την κάθε κατάσταση με μεγάλη προσοχή και με καθαρό μυαλό. Μιλήσαμε πολύ με τον Δημήτρη και όπως λέω πάντα πιστεύουμε στον προπονητή μας και αναγνωρίζουμε την επαγγελματική του ποιότητα. Μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει υπερήφανη την ομάδα μας και το κράτησε αυτό.

Είναι ένα άτομο που σέβομαι πολύ, καθώς είναι έντιμος και ευθύς. Δεν θα μιλήσει ποτέ πίσω από την πλάτη σου και θα σου πει πάντα κατ’ ιδίαν τι σκέφτεται και τι τον απασχολεί. Επίσης, ο Δημήτρης ζει 100% για τις ανάγκες της ομάδας, είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με το μπάσκετ όλη μέρα και σκέφτεται πως μπορεί να μας κάνει καλύτερους».